|

İmam Hatipliler yaz kampında bilime koştu

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, ÖNDER ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının birlikte düzenlediği "Tematik Bilim Kampı” önceki gün İstanbul Kadıköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başladı. 12 ilden 60 öğrenci İslami İlimler, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temalarında eğitim alıyor.

Yeni Şafak
13:18 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 15:59 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) öncülüğünde, Türkiye genelinde belirlenen 12 ilin her birinden beş öğrenci olmak üzere İmam Hatip Liselerinin 10. Ve 11. sınıfını bitirmiş, lider ruhlu, başarılı öğrenciler içinden seçilen 60 kişinin katılımıyla başlayan Bilim Kampı, bilim meraklılarına kapılarını açtı.



Üç temel bilim dalı; İslami İlimler, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler

Öğrencilerin İslam medeniyeti hakkında daha geniş bilgi sahibi olması, medeniyetin köklerini benimseyip sahip çıkması ve farklı bir bakış açısından konuya yaklaşarak yeni bir ufuk kazanmasına vesile olması için “İslam Medeniyeti Teması" ilk defa pilot uygulama olarak merkeze alındı. Ayrıca kamp eğitimi temel üç konu olan İslami İlimler, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler üzerine kurulu.





İslami ilimler modülünde; öğrencilerin İslami bir şuur kazanırken gelecekleri adına belirli bir vizyon sahibi olabilmeleri hedeflenirken, Fen Bilimleri modülünde, belli başlı bilimsel problemler hakkında öğrencileri düşünmeye sevk eden, onları işin 'mutfağına ' götürmeyi ve bu yolla yeni ufuklar açmayı amaçlayan bir program belirlenmiş durumda. Sosyal bilimler modülünde ise öğrencilerin tarih, coğrafya, edebiyat, psikoloji gibi alanların temel amaçlarını, felsefelerini kavraması ve bu yolla toplumsal meseleler ile alaka kurabilmesi göz önünde tutuldu.






"İmam Hatipli bir genç her bakımdan donanımlı olmalı"

Bilim Kampının bu yıl ilk kez düzenlendiğini dile getiren ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, İmam Hatipli gençler için böyle güzel ve faydalı kampların devamını dilerken, “Bilim Kampları gençlerimizin yeni ufuklar açması ve kendi vizyonlarını genişletmesi için çok önemli. Çünkü İmam Hatipli her bakımdan donanımlı, bilinçli ve lider ruhlu olmalıdır." açıklamasında bulundu.


7 Ağustos günü sona erecek olan kampta müzeler ve bilim merkezlerine geziler, seminer ve atölyeler, boğaz turu ile veda gecesi etkinlikleri de yapılacak.


#ÖNDER
#İMAM HATİP
#YAZ KAMPI
#BİLİM KAMPI
9 yıl önce