|

İstanbul’un ortasında Survivor heyecanı

İstanbul’da yaşayan, plazalarda çalışan beyaz yakalılar haftanın stresini oyun oynuyarak atıyorlar. Oyunlar arasında yok yok. Bunların en başında paintball, balon/ çamur futbolu, drift, trekking, ATV safari, kamp, Off- road, rafting, scruba, Zombie geliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2015 Pazar
Güncelleme: 20:51 - 12/09/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Kent insanın en büyük sorunu günlük telaşe ve yoğunluk arasında stresini atacak bir ortamın olmaması. Kentin telaşesi, yoğun trafik ve iş stresine bir de plazalarda çalışmanın verdiği yorgunluk eklendi mi hepimiz hafta sonunu iple çekmeye başlıyoruz. Çünkü hepimizin tek derdi ayağımızı toprağa basmak, haftanın stresini atmak ve doğayla buluşmak. Şu ünlülerin katıldığı survivor heyecanını bir kaç günde biz yaşamak istiyoruz. İstanbul'da yaşayan, plazalarda çalışan bir grup beyaz yakalı da işte tam böyle düşünmüş ve hafta sonlarını miskin ve mutsuz televizyon karşısında değil çamura batarak, yarışarak haftanın bütün stresini atarak oyunlar oynuyorlar. Bu oyunların en başında paintball, balon/ çamur futbolu, drift, trekking, ATV safari, kamp, Off- road, rafting, scruba, Zombie geliyor. Bu saydıklarımızın içinden bazılarını duymaktan sıkıldınız belki ama kabul edin bazılarını ilk kez duyuyorsunuz.



İçinizdeki anarşist


Şirketlerin motivasyon için düzenlediği sporlar Graffiti'yi de kapsıyor. Size birer parça tuval ve sprey boyalar veriliyor. Size bir resim gösteriliyor. Resme bir kez bakma hakkınız var. Sonra herkes elindeki tuvale o resmin bir parçasını yapıyor. Daha sonra parçalar bir araya getiriliyor. İçinizdeki anarşist ruhu Graffiti ile çıkarabilirsiniz.



Kirlenmek güzel






Çamur futbolu dünyada 16 ülkede senelerdir, Türkiye'de üç yıldır yapılıyor. Oldukça eğlenceli, çok da medyatik. Orijinal adı 'Swamp Soccer'. Bu sporun Türkiye lisansı maceraofisi.com'da. Bu sporu daha çok kurum çalışanları, öğrenciler ve sporseverler tercih ediyor. Ekip çalışması gerektiriyor. Kişi başı 50 TL' ödeyerek çamurda top koşturmanın zevkini yaşayabiliyorsunuz. Ama yok “Ben temiz temiz oynamak istiyorum” diyorsanız buyrun balon futboluna.



Drift için eğitim şart



Drift yapmanız için önce meraklı ve eğitimini almış olmanız gerekiyor. İki gün eğitim alıyorsunuz ama Drift'in D'sini öğreniyorsunuz. Eski veya yeni kasa bir araba almanız gerekiyor. En az 60 bin liranız olmalı. Pahalı bir spor. Bu kadar paranız yoksa sağ koltuk deneyimi yaşayabilirsiniz. Rally'de araba önünüzden bir kere geçer. Bunda her şeyi izleyebilirsiniz. Sıkılmıyorsunuz.



Zombi olabilirsiniz


İşte size içinizdeki enerjiyi atabileceğiniz ve adrenalin dozu yüksek bir oyun: Zombie. Televizyonda ve sinemada en çok izlenen korku türünü birebir denemek bir hayli güzel olmalı. Diyelim 20 kişilik bir grupsunuz. Grubun yarısı zombi kılığına giriyor. Diğer yarısı da normal kılıkta oyun alanına yayılıyor. Oyun alanında bazı engeller var. O engellerin arkasına saklanmış zombiler var. Normal kılıkta olanların bellerinde üç tane kurdele bulunuyor. Zombiler sizi yakalayıp bu üç kurdeleyi de çözdüğünde ölüyorsunuz.



En gözde yer: Şile






Tüm bu oyunları İstanbul'da organize eden firmalar var. Şirketler de çalışanlarına motivasyon aktivitesi olsun diye bu oyunları düzenleyebiliyor. İstanbul'da bu sporlar en çok Şile taraflarında yapılıyor. Burası bu tarz oyunlara daha müsait. Üstelik bu oyunlar doğaya da zarar vermiyor. Bizde eğlence denildiğinde en fazla Antalya'ya bir hafta tatile gidiliyor. Orada yapılan en çılgın eğlence de muza binmek. Çılgınlık seviyesi bizde çok düşük. Oturaklı bir millet olduğumuzu söylersek yanlış olmaz.



Bankacılıktan sıkılıp Macera Ofisi'ni kurdu






Abdullah İlhan, Çamur Futbolu, Balon Futbolu gibi sporların Türkiye'deki isim haklarını satın almış. İlginç bir hikayesi var. 16-17 yıl özel bir bankada çalışan İlhan, birçok beyaz yakalının yapmak isteyip de yapamadığı bir şey yapıyor. İşinden istifa edip çok sevdiği macera sporlarını bizzat düzenlemeye başlıyor. Çalıştığı dönemde de bu tarz sporlara katılan İlhan, bu sporların isim haklarını almak için yurt dışındaki temsilciliklere ödeme yapmış. Sırf çamurda futbol oynatmanın lisansını almak için kendi deyimiyle “tanımadığı adamlara” kredi çekip para gönderiyor. Büyük bir cesaret. Macera Ofisi adında bir şirket kuran İlhan, Ağva yakınlarında büyük bir arazi kiralayıp tüm bu sporları tek bir adreste birleştirmek istiyor.





#Swamp Soccer
#paintball
#balon
#safari
#kamp
#Off- road
#rafting
#scruba
#Abdullah İlhan
#Çamur Futbolu
#Balon Futbolu
9 yıl önce