|

İstinye’nin Bilgi Teyzesi

İstinye’de çalışanların Bilgi Teyzesi olan Bilgi Camcı’nın işlettiği restoran, her gün onlarca plaza çalışanına hizmet veriyor. Zeytinyağlısından etlisine özlediğiniz anne sofrasını bir öğlen yemeğinde de olsa tatmak istiyorsanız buyurun Bilgi’nin Mutfağı'na.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 01:37 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Bazen dakikalarca düşünürüz bir öğlen yemeği için. Özellikle ofiste çalışıyor ve yemeğinizi iş yeriniz vermiyorsa dışarıda her gün yediğiniz şeylerden birkaç haftada sıkılmanız mümkün. “Ne yiyelim?" sorusu kocaman bir soruna dönüşebilir hafazanallah. Bu hafta, kafasında bu öğlen ne yiyelim diye soru işaretiyle dolaşanlara cevap olacak bir mekanla karşınızdayız. Sarıyer ilçesi sınırları içerisinde İstinye'de hizmet veren Bilgi'nin Mutfağı, tadına doyum olmaz ev yemekleriyle ve farklı menüsüyle kalbimizi fethediyor. İstanbul Borsası'nın arkasında yer alan Bilgi'nin Mutfağı'nı, İstinye'de çalışanların Bilgi Teyzesi olan Bilgi Camcı işletiyor.



İKİ FARKLI MENÜ


Bilgi'nin Mutfağı klasik anlamda bir restoran değil. Bilgi Teyze, bir gün önceden ne pişireceğine karar veriyor. Her gün iki farklı menü var, etli ve zeytinyağlı olmak üzere. Yemekler hazırlanıyor ve sadece birkaç saat içinde tükeniyor. Sadece öğle yemeğinde hizmet veriliyor. Akşam yemek servisi yok. Ama mantı ve içli köfte her zaman var. Çünkü onlar dondurucuda muhafaza edilebiliyor ve istenildiğinde pişiriliyor. Yemek yapmayı çok seven Bilgi Teyze, bir yer açmak istiyor yeğeni bunun çok zor olduğunu söylüyor. Ona önce bu işi evinde denemesini tavsiye ediyor.



YEMEK PİŞİRMEK ONUN HAYATI


Bilgi Teyze yeğeninin bu sözüne uyuyor ve tam üç yıl evinde küçük gruplara yemek veriyor. Kışın salonunu yazın da Baltalimanı'ndaki evinin bahçesini restoran olarak kullanıyor. Daha sonra bel fıtığından üst üste ameliyatlar olunca iki yıl kadar ara veriyor yemek yapmaya. Sadece özel olarak ricada bulunanlara yemek pişiriyor. Daha sonra başka bir yeğeni destek oluyor ve Bilgi'nin Mutfağı, hayata geçiyor. Süt ve yoğurt dışında her şeyi kendileri yapıyor, dışarıdan satın almıyorlar. Beş kadın çalışıyor. 12.00 ila 13.30 arasında yoğun oluyorlar.



ERKEKLER DAHA ÇOK ET YİYOR


“Erkekler daha çok et yiyor. Hasan Paşa Köftesi, İzmir Köfte, Arnavut ciğeri daha çok erkekler tercih ediyor. Özellikle yaprak sarması daha çok tercih ediliyor. Kuru patlıcan dolması da çok seviliyor. Evde yapılması zor olan şeyleri tercih ediyorlar diyebiliriz" diyen Bilgi Camcı, Borsa'da çalışanların zeytinyağlıları, üniversiteden gelenlerinse etlileri tercih ettiğini söylüyor. Biz ikisini de tattık. Bilgi Teyze'nin hem zeytinyağlıları hem de etli tencere yemeklerinin lezzeti harika. Menüde her gün değişen tatlı çeşidi olduğunu da hatırlatmak isteriz.



Plaza çalışanlarının lezzet adresi oldu


Pazarları bütün çalışanlar gibi onlar da tatil yapıyorlar. Yakın yerlere paket servisi var. Kemikleşmiş müşterilerinin yanı sıra yeni keşfedenler de oluyor. Maslak'ta ve Borsa'da çalışanlar ve İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi'nin Mutfağı'nın müdavimleri arasında. Yolunuz İstinye'ye düşerse öğle vaktiyse canınız da annenizin yemeklerini çektiyse soluğu burada alabilirsiniz.





#İstinye Bilgi Teyze
#restoran
#yemek
9 yıl önce