|

Kızı için çıktığı yolda hasta çocuklara umut oldu: Son nefesime kadar onlara yardım edeceğim

Yeni Şafak’ın Sadece İyilik programında bu hafta 'nilimindünyası' adlı Instagram hesabının sahibi Tuna Doğan’ın yardımseverlik öyküsü var. Lösemi hastası olan kızı Nil’in ilaç masraflarını çıkarmak için başladığı kurabiye yapımını sütlü tatlılara dönüştüren Doğan, uzun yıllardır onkoloji servisindeki çocuklara umut oluyor. Kızı sağlığına kavuşmasına rağmen diğer çocukları bir an olsun unutmayan Doğan, “Hastanede kendimi verdiğim bir söz vardı. Son nefesime kadar onlara yardım edeceğim” dedi.

Fatma Çelik
09:36 - 19/04/2020 Pazar
Güncelleme: 10:28 - 26/04/2020 Pazar
Yeni Şafak
Tuna Doğan
Tuna Doğan
Lösemi hastası olan kızı Nil ile beraber hem eğlenmek hem de tedavi parasını çıkarabilmek için kurabiyeler yapan Tuna Doğan, kurmuş olduğu 'nilimindünyası' adlı Instagram hesabıyla Ankara’daki çocukların yardımına koşuyor. Kızının sağlığına kavuşmasından sonra da başlatmış olduğu yardım hareketini sürdüren Doğan, “
Oradayken çok farklı insanlarla tanışıyorsunuz. Varlığın ve yokluğun ne olduğunu görüyorsunuz. Bizim kemoterapi sürecimiz bitti ama hastaneyle bağımı hiç koparmadım.Bu süreçte benim hep kendimi verdiğim bir söz vardı. Bir gün hastaneden sağ salim çıkarsak buradaki ailelere de çok destek olmak istiyorum diye. Elimden ne gelirse son nefesime kadar onlara yardım edeceğim
” dedi.

İlaç alamadığınız dönemler oluyor

31 Aralık 2014 yılında kızı Nil’in ALL lösemi tanısı almasıyla hayatlarının değiştiğini anlatan Doğan, “Üç buçuk dört yılımız hastanede geçti. Ben çalışıyordum ama Nil’in hastalığından dolayı bir belli süre ara vermiştim. Kemoterapiler bittikten sonra işime tekrar geri döndüm. Tedavi sırasında ilaç alamadığınız dönemler oluyor. Hem maddi hem de manevi açıdan çok zorlandığımız dönemler oldu. Oradayken çok farklı insanlarla da tanışıyorsunuz. Varlığın ve yokluğun ne olduğunu görüyorsunuz. Hastaneden çıkınca ne yapabiliriz diye düşündüm? Hem oradaki ailelere de hem de kendimize yardım amaçlı evden kurabiye yapıp satmaya başladık. Gelen paralarla hem Nil’in ihtiyaçlarını hem hastanedeki çocukların ilaç masraflarını karşılamaya başladık. Onlara kışları mont, bot, bayramlarda bayramlık, yeni yılda pijama, 23 Nisan’da oyuncak almaya başladık” ifadelerini kullandı.

Son nefesime kadar onlara yardım edeceğim

Kemoterapi süreçleri bitmesine rağmen hastaneyle bağını hiç koparmadığını belirten Doğan, “Bu süreçte benim hep kendimi verdiğim bir söz vardı. Bir gün hastaneden sağ salim çıkarsak buradaki ailelere de çok destek olmak istiyorum diye. Çünkü biz orada çok kayıplar verdik ve gerçekten durumu çok iyi olmayan aileler var. İlik nakli için gelip arabada yatan insanlar vardı. Elimden ne gelirse son nefesime kadar onlara yardım edeceğim. Gece gündüz de çalışırım. Şu an ben işime geri döndüğüm halde gece yapabiliyorum” şeklinde konuştu.

  • Önceden sadece lösemi çocuklar için üretim yaptığını söyleyen Doğan, “Artık beni tanıyan insanlar ihtiyaç sahiplerini bana ulaştırıyor. Sanayide çalışan çocuklarımız var onlara yardım ediyoruz. Her yıl daha fazla çocuğa ulaşıyoruz. Ben daha da büyüyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

İngiltere’den dahi sipariş aldık

İlk olarak kızıyla beraber evlerinin mutfaklarında kurabiye yapan Doğan, kendisine destek olan dostları sayesinde evinin üst katında kurduğu atölyede sütlü tatlılar yapmaya başladı. En çok kurumlar ile çalıştığını belirten Doğan, “Özel günlerde siparişlerimiz çok oluyor. Türkiye’nin her yerinden sipariş geliyor. İngiltere’den dahi sipariş aldık. Magnolia, tiramisu ve supangleyi cam kavanozlarda günlük olarak yapıyoruz. Ev yapımı olmasından dolayı insanlar da çok beğeniyor” şeklinde konuştu.


#Sadece İyilik
#Dördüncü Bölüm
#Nilimindünyası
#Tuna Doğan
#Ankara
4 yıl önce