|

Kül ve su acıyı katladı

Endonezya'yı vuran tsunami ve volkan facialarında ölü sayısı 307'ye yükseldi. Merapi volkanından fışkıran lavlarda, yanardağla ismi özdeşleşen dini lider Marijan da hayatını kaybetti

Cakarta
00:00 - 28/10/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:49 - 28/10/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Kül ve su acıyı katladı
Kül ve su acıyı katladı
ÖNCE TSUNAMİ, SONRA VOLKAN

İki büyük facia ve gittikçe ağırlaşan bilanço... Endonezya'da Sumatra adasının batısında önceki gün meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunamide ölü sayısının 282, kayıp sayısının ise 412 olduğu açıklandı. Diğer taraftan depremin hemen ardından faaliyete geçen ülkenin en aktif yanardağı Merapi'nin püskürmesi sonucu ölenlerin sayısının da 25'e yükseldiği belirtildi.


1,5 KM YÜKSEKLİĞE PÜSKÜRDÜ

Gökyüzünde 1,5 km yüksekliğe zehirli duman ve kül püskürten Merapi volkanından fışkıran lavlar sonucu ölenler arasında, yanardağla ismi özdeşleşen dini lider Mbah Marijan da var. Yaşı 80 civarındaki Marijan'ın kratere 4 km uzaklıktaki evinde yanmış vaziyette bulunduğu belirtildi. Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Endonezya'ya yardıma hazır olduklarını bildirdi.


22 BiN KiŞi KAÇTI

Yanardağın çevresindeki köylerin külle kaplanması nedeniyle 22 bin kişi evlerini terk ederek geçici sığınaklara yerleştirildi. Zehirli duman ve külden yüzlerce hayvan telef oldu.




14 yıl önce