|

Müptezel senarist

Gezi olayları provokatörlerinden Behzat Ç.’nin senaristi yazar Emrah Serbes, baba kızın öldüğü kazada savcının suçunu ispatlayacığını anlayınca vicdana bağladı. Sosyal medya hesabından kazayı kendisinin yaptığını itiraf eden senarist tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2017 Cuma
Güncelleme: 10:03 - 29/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Emrah Serbes tutuklandı.
Emrah Serbes tutuklandı.

Gezi Parkı eylemlerine verdiği destekle bilinen Behzat Ç.’nin senaristi ve “Müptezeller” kitabının yazarı Emrah Serbes, 22 Eylül’de İzmir-Aydın otoyolunda baba-kızın hayatını kaybettiği kazada aracı kendisinin kullandığının ortaya çıkacağını anlayınca şova kalkıştı. Sosyal medya hesabından suçunu itiraf etti. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla suçunu itiraf eden Serbes tutuklandı. Serbes’i bu çirkin şova, savcının takibi itti. Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, aracı kullanan kişinin tutuklanan Kenan Doğru olmadığı şüphesiyle iki gün önce bir soruşturma başlattı.


İTİRAFI ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜ

Bu kapsamda şoför hava yastığı üzerindeki kan örnekleri alınarak Kenan Doğru ve Emrah Serbes’ten alınacak örneklerle Adli Tıp Kurumu’nda karşılaştırılması talimatı verildi. Otopside aracı kendisinin kullandığının ortaya çıkacağını öğrenen Serbes, sosyal medya hesabından şok bir itiraf mektubu yayınladı. “Teslim oluyorum. İtirafımdır” başlıklı mektupta özelte şu ifadelere yer verildi: “22.09.2017 tarihinde İzmir - Aydın otobanında meydana gelen kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden bir baba-kız hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Kazayı arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır.


Günler geçtikçe bu vicdanı sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanının azabından kaçamazsın.”


ALKOL TESTİ YAPILMADI

Serbes, bu açıklamayı yaptıktan sonra İzmir Torbalı Adliyesi’ne giderek savcılığa teslim oldu. Savcıya ifade veren senarist, tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevkedildi. Hakim karşısına çıkan Serbes, ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada, kazada iki yakınını kaybeden Özçelik ailesinin bir yakını, Emrah Serbes ve arkadaşının alkol testine tabi tutulmadığını öne sürdü.


Yazar Serbes, imza günlerinde bile masasında masasında içki şişeleriyle poz vermesiyle tanınıyordu. İzmir-Aydın Otoyolundaki kazada Ayhan Özçelik (59) ile kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik ölmüş, eşi Nilgün Özçelik ise yaralanmıştı.

#Emrah Serbest
#Kaza
#Gezi Olayları
7 yıl önce