|

Noodle’ı da kendimize benzettik

Erişteye benzeyen noodle’a alışmamız uzun sürmedi ama noodle ile farklı lezzetler oluşturmayı da kendimize vazife edindik. Geleneksel Türk mutfağımızın en gözde yemeklerini noodle ile bir araya getirdik ve ortaya tadına doyumsuz lezzetler çıkardık.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2015 Pazar
Güncelleme: 17:31 - 7/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye’nin ilk yerli noodle markası Nudo, geleneksel Türk mutfağının en gözde lezzetlerini noodle’la buluşturuyor. Uzak Doğu mutfağına ait bir yiyecek olarak bildiğiniz noodle’ın aslında Türk geleneksel damak tadına çok da uzak değil. Biz de erişte tüketen bir toplumuz. Tabii, noodle erişteden biraz daha farklı. 


ÖĞRENCİNİN BAŞTACI

Nudo’nun geçtiğimiz günlerde Usla Lezzet Akademisi’nde düzenlediği ‘Türk Mutfağında Noodle Esintileri’ atölyesi bize çorbadan ana yemeğe, tatlıdan salataya kadar noodle ile geleneksel mutfağımıza uygun birçok yemeği yapabilmenizin mümkün olduğunu gösterdi. Denediğimiz yemeklerden ilki düğün çorbası oldu. Geleneksel bir lezzet olan düğün çorbasına noodle farklı bir lezzet katıyor. Denemenizi tavsiye ederiz. Çorbadan sonra Ballı Mahmudiye’de deniyoruz noodle’ı. Mahmudiye yapımı oldukça kolay ve pratik bir yemek. Mutfakta farklı lezzetleri arıyorsanız noodle’lı mahmudiye damak tadınıza hitap edecektir. Noodle’ın hazırlanma süresi üç dakika. 


Üç dakika içinde yemeye hazır hale gelip yumuşuyor. Özellikle yurtta kalan öğrenciler veya bekâr yaşayanlar için bulunmaz bir nimet. Bir kabın içerisinde satılanları da var. Sadece sıcak su ekleyip bekliyorsunuz. Sonra yiyorsunuz. Noodle tek başına yendiğinde eğer uzak doğulu değilseniz sizi doyurmaz. Tamamen yerli bir marka olan Nudo, bu yüzden noodle’ı, Türk yemekleriyle buluşturma yoluna gidiyor.


SAĞLIKLI NOODLE

Aslında sadece bekârlar ve öğrenciler değil hepimiz çok çabuk ısındık noodle’a. Kısa süre içinde noodle mutfaklarımızdaki yerini aldı. Bunun da sebebi zannedersek daha da önce söylediğimiz gibi benzeri bir ürün olan erişteyi hâlihazırda tüketiyor olmamız. Noodle alırken dikkatli olmak da fayda var. Gıda katkı maddesi, renklendiricisi, yapay koruyucu, tatlandırıcı ve yapay aroma içermeyen noodle’ı gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. 


NUDO'LU BALLI MAHMUDİYE

İçindekiler: (2 kişilik) Tavuk göğsü 350 gr, soğan (julyen doğranmış), ½ adet bal, 1 yemek kaşığ, kuru kayısı 3 adet, badem 25 gr, kuru üzüm 25 gr, klarife tereyağı 1 yemek kaşığı, limon ½ adet, tarçın, 1 çay kaşığı Nudo noodle 50 gr, maydanoz 4 dal, tuz, marabiber.


Nudo'lu ballı Mahmudiye'nin hazırlanışı:

Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayıp tereyağı ile soteleyin. Önce soğanları, sonrasında ise bademleri ekleyip sotelemeye devam edin. Bademler pembeleşince, ince doğranmış kayısı, üzüm, badem, limon, bal ve tarçın  ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişiriniz. 3 dakika haşlamış olduğunuz Nudo’yu ekleyin ve karıştırın, ince kıyılmış maydanoz ile servis ediniz.

#Noodle
#Nudo'lu ballı Mahmudiye
#düğün çorbası
#yemek
#tarif
9 yıl önce