|

Otistik ressamın gözüyle New York

Otistik sanatçı Stephen Wiltshire çizdiği resimlerle büyülüyor. 20 dakikada gezdiği New York'un panoramasını beş buçuk saatte çizdi. Daha önce de Tokyo'yu çizmiş ve büyük takdir toplamıştı.

New York
00:00 - 31/10/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:21 - 31/10/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Otistik ressamın gözüyle New York
Otistik ressamın gözüyle New York

Otistik sanatçı Stephen Wiltshire, New York'un tepesinde 20 dakika gezdikten sonra şehrin beş buçuk metre uzunluğunda panoramasını çizdi. Wiltshire'ın hafızadan çizdiği resim Brooklyn'de bulunan Pratt Enstitüsü'nde sergileniyor. Wiltshire'ın üç günde çizdiği resimde Empire State Binası ya da Chrysler Binası gibi şehrin belli başlı yapılarını görmek mümkün. Çalışırken sürekli müzik dinleyen Wiltshire, bunun kendisine yardımcı olduğunu söylüyor. Wiltshire ve ailesiyle çalışan Iliana Taliotis, “Stephen ilk önce taslağını kurşun kalemle oluşturuyor sonra onu küçültüyor ve detaylara geçmeden önce belli başlı büyük şeyleri çiziyor” dedi.

MÜZİK EŞLİĞİNDE RESİM

Wiltshire'ın hafızadan çizdiği resim Brooklyn'de bulunan Pratt Enstitüsü'nde sergileniyor. iltshire'ın üç günde çizdiği resimde Empire State Binası ya da Chrysler Binası gibi şehrin belli başlı yapılarını görmek mümkün. Çalışırken sürekli müzik dinleyen Wiltshire, bunun kendisine yardımcı olduğunu söylüyor. Wiltshire ve ailesiyle çalışan Iliana Taliotis, “Stephen ilk önce taslağını kurşun kalemle oluşturuyor sonra onu küçültüyor ve detaylara geçmeden önce belli başlı büyük şeyleri çiziyor” dedi.





15 yıl önce