|

Otururken de güldürürüm

Usta oyuncu Yılmaz Gruda sanatının 70. yılını ‘Gülmeye Geldik Dünyaya’ adlı tiyatro oyunu ile kutlayacak. Gruda, Gülmeye Geldik Dünyaya bir Sitdown komedi. Biz Standup yapanlar gibi ayakta anlatmıyor, oturarak güldürüyoruz. Bu tiyatro olarak sahnelediğimiz oyun geçmişten günümüze bir yolculuk adeta”diyor.

Hatice Saka
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:44 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Oyunda, Türk tiyatro tarihi eğlenceli ve mizahi bir üslup ile anlatılıyor.
Oyunda, Türk tiyatro tarihi eğlenceli ve mizahi bir üslup ile anlatılıyor.

Yılmaz Gruda 70. Sanat yılını ‘Gülmeye Geldik Dünyaya’ adlı tiyatro oyunu ile kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye’de ilk stand-up yapan kişinin kendisi olduğunu dile getiren usta oyuncu, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Gülmeye Geldik Dünyaya bir Sit down komedi. Biz Stand up yapanlar gibi ayakta anlatmıyor, oturarak güldürüyoruz. Bu tiyatro olarak sahnelediğimiz oyun geçmişten günümüze bir yolculuk adeta. Mizah ile, bilgi ile dolu bir yolculuk.Biz bu oyunla tiyatromuzun tarihini anlatıyoruz. Bu bizim için çok değerli.”

Oyunda, Türk tiyatro tarihi eğlenceli ve mizahi bir üslup ile anlatılıyor. Yasaklamalar, meddahlık geleneği, Karagöz Hacivat, ortaoyunu, Ermeni asıllı vatandaşlarımızın tiyatromuza katkısı, turnelerde yaşanan komiklikler ve sit komediyi içeriyor. Oyunda ayrıca zaman içerisinde yaşadığımız değişim de anlatılıyor. “Fatih Sultan Mehmet yıllar öncesinden gelse neler görür ve neler söylerdi? “gibi soruların peişnden gidiliyor. Yılmaz Gruda, seyircilere Türk tiyatrosunun, dünyanın en zengin geleneksel tiyatrosu olduğunu göstereceğiz diyor ve ekliyor: “ Geleneksel Türk tiyatrosunun tüm güzellikleri bu oyunda. Ayrıca oyunumuz; gerçekten istenildiği ve çalışıldığı takdirde herşeyi başarabileceğimizi anlatıyor.”


ESKİ VE YENİYİ SENTEZLİYORUZ

Yılmaz Gruda oyunda kendisine eşlik eden Barbaros Uzunöner ile ilgili ise şunları söylüyor: “Barbaros Uzunöner yetenekli bir oyuncu ve aynı zamanda tek kişilik gösterisi de var.

Biz böylece geleneksell ile moderni bir araya getiriyoruz. Oyunumuzda teknolojiden bahsediyoruz mesela, ben hala eski telefon kullanıp lambalı radyo dinlerken Barbaros teknolojiye son derece hakim. Biz bu birliktelik sayesinde eski ile yeniyi sentezleyip sahneye taşıyoruz.”

‘Gülmeye Geldik Dünyaya’ 29 Eylül Cumartesi 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelecek.

  • Tiyatroda 70 yılını kutluyor
  • Hayatının 70 yılını sahnelerde geçiren usta oyuncu Yilmaz Gruda, ‘Gülmeye Geldik Dünyaya’ oyunu ile, “ komedi dozu yüksek, geleneksel ile moderni harmanlayan, bilginin ışığı ile aydınlanan oyunumuz ile tiyatromuza ve insanlığa faydalı olmak istiyoruz.” diyor.
#Yılmaz Gruda
#Gülmeye Geldik DÜnyaya
6 yıl önce