|

Şehir rehberi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda bugün koşulacak Vodafone 37. İstanbul Maratonu tam bir festival havasında geçecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2015 Pazar
Güncelleme: 03:21 - 15/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

İstanbullular, Tophane'de kurulacak Vodafone FreeZone Sahne'de genç müzisyenlerin performansıyla müziğe doyacak, Karaköy'ün ara sokakları müzikseverlerle dolacak. Vodafone'lulara ise İstanbul'un dört bir yanındaki mekânlarda çok özel indirimler ve fırsatlar sunulacak.



Kemal Sunal'ın anısına




Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde özel bir sergiyle anılıyor. AKM Fuaye'de festival boyunca açık kalacak sergi, sanatçının özel dünyasından ve sinema kariyerinden izler taşıyor.Sunal'ın Hababam Sınıfı filminin unutulmaz spor dersi sahnesinde giydiği kırmızı beyaz tişörttenden, Süt Kardeşler'deki bahriyeli üniformasına kadar sanatçıyla özdeşleşmiş parçalar sergide bulunacak.



Gardırobunuzda yer açın




Sefamerve tüm kadınların ortak sorunu haline gelen“Bugün ne giysem”sorusuna yeni sezon yeleklerle cevap veriyor. Özellikle pantolon ve eşarplarınıza kolaylıkla uyum sağlayan yelekler, hem gündelik yaşantıda hem de iş hayatında kurtarıcınız oluyor. Klasik düz renk tuniklerin veya gömleklerinizin üzerine giyeceğiniz yeleklerle stiliniz ayrı bir kimlik kazanacak.



En tatlı koleksiyon




Tchibo, 18 Kasım Çarşamba günü “Kışın Tatlı Kaçamakları” koleksiyonuyla herkesin ağzını tatlandırıyor. Koleksiyonda, tatlılar için motif başlıklı ve kalıplı kurabiye damga seti, farklı lezzetler için kullanılabilen karamelize makinesi ve kış motiflerini yansıtan kurabiye kutuları yer alıyor. 59 dakikaya kadar ayarlanabilen zaman ölçerin de yer aldığı Tchibo'nun yeni koleksiyonunda silikon süsleme setleri, ambalajlamada ideal dekoratif bant ve kurdele çeşitleri yer alıyor.



Sinan'ın atlası raflarda


Mimar Sinan'ın kendi yazdıkları ve 477 eserinin yer aldığı "İmratorluğun Mimari Dehası-Sinan Atlası” okurlarla buluşuyor. Uzun akademik çalışmalar sonucunda yayınlanan, proje koordinatörlüğünü Mustafa Aksay'ın, metin yazarlığını ise Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin üstlendiği “Sinan Atlası”, bugüne kadar basılmış Mimar Sinan kitaplarından farklı bir yaklaşımla hazırlarak raflardaki yerini alıyor.



Fibabanka'dan fotoğraf sergisi




Fibabanka, 5. yıl etkinlikleri kapsamında, çalışanları Bekir Dildar, Ömer Gencal ve Bora Akman'ın “Karma Deniz Fenerleri” isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. 6 Aralık tarihine kadar gezilebilecek sergi Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) yararına yapılıyor. Yaklaşık 10 yıllık çalışmaların ürünü olan sergide, Fibabanka yöneticilerinden Bekir Dildar, Ömer Gencal ve Bora Akman'ın 74 adet fotoğrafı yer alıyor.



Miniklere deri patikler




Ayakkabılarından hemen kurtulmak isteyen hareketli miniklerin bile varlığını unutacağı kadar hafif yapılı ve yumuşak tabanlı Quo Quo patikler, iç kısımda kullanılan lastikler sayesinde kolayca giyilip çıkarılıyor. Yumuşak ve yüzde 100 natürel sığır derisi kullanılarak el işçiliği ile üretilen Quo Quo patikleri zengin renk ve model alternatifleri ile herkes için bir seçenek sunuyor.



Paranıza virüs bulaşmasın





Türkiye'nin en çok tercih edilen antivirüs yazılımları olan ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security ürünlerinin 9'uncu sürümleri kullanıma sunuldu. Bilgisayar kullanıcılarının yüzde 30'unun güvenlik kaygısı nedeniyle finansal işlem yapmaktan uzak durduklarını göz önünde bulunduran ESET, ekstra bir güvenlik katmanı geliştirdi. ESET Smart Security, parasal transferlerin güvenli ortamda yapılmasını sağlayan 'Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması' ile karşımıza çıkıyor.



Aldıkça aldıracak fırsat





Gamze Saraçoğlu kreatif direktörlüğünde hazırlanan İnci Deri 2015-2016 Sonbahar-Kış koleksiyonu, kaçırılmayacak fırsatlar ile moda severlerin beğenisine sunuluyor. İnci'nin, şehir ve sokakların dinamizminden ilham alınarak, 7 farklı grupta hazırlanan koleksiyonundan seçili ürünlerde geçerli olan kampanya kapsamında ilk ürün yüzde 50 indirimle, ikinci ürün ise ekstra yüzde 30 indirimle satışa sunuluyor.



Hem rahat hem şık




LC Waikiki Bohem Koleksiyonu'nda oversized trikolar rahat ve şık görünmek isteyen kadınların bu sezon tercihi olacak. 70'li yılların özgür ruhunu yansıtan kilim desenli pançolar ise bu sezon LC Waikiki'de kadınların şıklığını tamamlayacak en önemli parçalardan biri olacak. Hem asil görünmek hem de sıcak bir kış geçirmek isteyen kadınlar için süet dokunuşlardan oluşan etekler ve püskül detaylı yelekler bu sezonun dikkat çekici parçaları arasında yer alacak.



Masallar diyarına yolculuk




Bebek odalarının sağlıklı bir büyüme için olmazsa olmaz olduğu fikrinden hareketle n11.com, yeni ebeveynler için birbirinden renkli, sevimli ve güvenli alternatifleri bir araya getirdi.Bebeğin motor kabiliyetleri ve hayal dünyasını geliştirecek güvenli oyun alanları ve güvenlikli hamakları ile bebeğiniz huzurlu bir uyku uyuyacak.



Mutfakları şenlendiren kampanya



“Anneliğin zor şartları varsa, annelerin Profilo'su var” yaklaşımı ile hayatı kolaylaştıran ve güzelleştiren ürünler sunan Profilo, kampanyaları ile ses getirmeye devam ediyor. Mutfaklarda Profilo rüzgarı estirecek kampanya kapsamında seçili Profilo Küçük Ev Aletleri, bu ay boyunca indirimli fiyatlarla tüm Profilo Yetkili Satıcılarında sizleri bekiyor olacak.



Çocuklar kadar şen




Çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Zorlu Çocuk Tiyatrosu, “Karlar Ülkesi” oyunu ve “Kibritçi Kız” müzikali ile çocukların karşısına çıkmaya devam ediyor. İlk gösterimleri geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen oyunlar, Kasım ayı boyunca da çocuklarla buluşuyor. Karlar Ülkesi, bugün ve 21 Kasım'da; Kibritçi Kız Müzikali ise 28 ve 29 Kasım tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahnelenecek.



Ödüller sahiplerini bulacak




3'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Ulusal Kısa Kurmaca ve Ulusal Kısa Belgesel ödülü için yarışıyor.20-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştilecek olan genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine katkıda bulunmayı amaçlayan festivalde ödüller 27 Kasım'da yapılacak törenle verilecek.



Genç sanatçılar buluşuyor


2016 yılında dördüncüsü düzenlenecek olan Mamut Art Project, genç sanatçıları; koleksiyonerler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturuyor.Yeni sanatçıların ve üretimlerinin sunumlarıyla gelişen proje Akkök Holding sponsorluğunda yoluna devam ediyor. 50 sanatçıya ağırlayacak proje 30 Kasım'a kadar devam edecek.



Erkeklerin yeni trendi


Abdullah Kiğılı, sonbahar kış sezonunda şehirli erkeğin iş ve günlük yaşamda aradığı şıklığı, desen, renk ve model çeşitliliği ile sağlıyor.Erkek giyiminin birkaç sezondur popüler akımı ekose, Abdullah Kiğılı'da doğal elyaf, kaşmir, alpaka ve yün karışımı olarak öne çıkıyor.



Pancaroğlu kulakların pasını silecek




Pera Palace Hotel Jumeirah, 21 Kasım Cumartesi günü saat 11.00'de Şirin Pancaroğlu'nu ağırlıyor. Türkiye'deki pek çok uluslararası festivallerin yanı sıra Fransa, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç, Danimarka, İsrail, ABD,Brezilya, Hawaii, Japonya, Kore, Singapur ve Malezya'da konserler veren Pancaroğlu, bu konserinde Marcel Tournier, C.P.E. Bach, Bora Uymaz, Isaac Albeniz, Astor Piazzolla ve Claude Debussy'den eserler seslendirecek.






#şehir rehberi
#Pera Palace Hotel Jumeirah
#istanbul maratonu
#Vodafone FreeZone Sahne
8 yıl önce