|

Şehir rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 05:21 - 6/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önde gelen kalemlerinden Haldun Taner, doğumunun 100. yılında en sevilen hikâyelerinden oluşan yepyeni bir dinletiyle anılacak. Atilla Birkiye'nin düzenlediği, Mehmet Birkiye'nin sahneye uyguladığı "İnsan Sadece Bir Araç" isimli dinletide usta tiyatrocular Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek, Haldun Taner'in hikâyelerini seslendirecek. Hikâyelerinin yanı sıra tiyatro metinleri, denemeleri ve köşe yazılarıyla da günümüze ulaşan usta yazarın gözlem gücünü ve ironik dilini bir kez daha fark edeceğiniz dinleti, yarın akşam İş Sanat'ta olacak.



Ustalar ve öğrenciler aynı sahnede




Akbank Sanat, bu ay içerisinde 3 usta müzisyeni ve öğrencilerini ağırlıyor. “Ustalar ve Öğrencileri” adını taşıyan konser dizisinde, ülkemizin klasik müzik alanında önde gelen 3 müzisyeni, çellist Dilbağ Tokay, keman sanatçısı Hakan Şensoy ve piyanist Gülsin Onay, sahneyi öğrencileriyle paylaşarak seyircilere keyifli anlar yaşatacaklar. Konser dizisi 9 Aralık'ta Dilbağ Tokay'ın gerçekleştireceği ve öğrencileri Ülker Tümer ve Umut Sağlam veEmine Serdaroğlu'nun eşlik edeceği konserle başlayacak.



Evde ızgara balık keyfi


Akel Elektrikli Ev Aletleri, evde çocuklarına, misafirlerine ve komşularına ızgara balık yapmak isteyenler için Akel Balık Izgara'yı üretti. Yağları ızgaranın içinde bulunan su haznesine akıttığı içi koku ve duman oluşumunu engelleyen Akel Balık Izgara, üzerinde bulunan kapağı sayesinde balıkları 15 dakikada kurutmadan pişiriyor. Birbirinden lezzetli balıkların yanında sebzeleri de pişirmeye yarayan Akel Balık Izgara çıkarılabilir rezistansıyla da kolayca temizlenebiliyor.



Andre Rieu Türkiye'ye geliyor




Klasik müziği olimpiyat statlarına taşıyarak geniş kitlelerle buluşturan dünyaca ünlü sanatçı Andre Rieu yepyeni gösterisiyle İstanbul ve Ankara'da hayranlarıyla buluşacak. Dünya Turnesi kapsamında Yapı Kredi ana sponsorluğunda IEG Live ve Piu Entertainment işbirliğiyle 10 Mart'ta Ankara Arena Spor Salonu'nda ilk kez Ankaralı müzikseverlerle buluşacak olan sanatçı, 12 Mart'ta ise İstanbul Ülker Sports Arena'da sahne alacak.



Tarzınızı sokağa taşıyın




İpek ve kaşmiri kullanarak oluşturduğu koleksiyonları ile dünyada adından söz ettiren Silk and Cashmere, kış koleksiyonu ile sokağın ruhunu canlandırıyor. Moda ve trendlere yön vererek sokak stilini yeniden yorumlayan Silk and Cashmere Kış Koleksiyonu'nda her parça, markanın izlerini sokağa taşıyor. Pançodan hırkaya, yelekten paltoya uzanan birçok özel tasarım bu kış vestiyerinizdeki yerini almaya hazır.



Hem sportif hem şık




Sonbahar-Kış 2015 sezonunun örme hırkaları, dolgu mont ve kabanları farklı model ve renkleriyle Colin's mağazalarındaki yerini aldı.Her tarza uygun, farklı renk ve desen seçeneği bulunan hırkalar ev ve iş yerlerinde, dolgu mont ve kabanlar ise açık havada bu kış erkeklerin vazgeçilmezi olacak.Haki ve siyah tonlarındaki Colin's kabanlar deri detayları ve kullanışlı cep tasarımları ile kışın erkeklere hem sportif hem şık bir görünüm kazandıracak.




En tatlı indirim




Özsüt mağazalarına uğrayarak 50 TL ve üzerinde alışveriş yapan misafirler, o sırada alacakları 6 kişilik pastalarda yüzde 25 indirim kazanıyor. Mutlu anlara çok yakışan birbirinden leziz pastalar içerisinde Karaorman Kestane, Balkabaklı Pasta, Kanaş, Özsüt'ün Aynası ve daha birçok seçenek bulunuyor. Bu lezzetlerle buluşmak, tatlı yiyip tatlı konuşmak için, siz de Özsüt'e davetlisiniz.



Kahvaltılar daha eğlenceli




En iyi animasyon filmi olarak sinema tarihine geçen Karlar Ülkesi filminin karakterleri Elsa ile korkusuz, iyimser Anna ve kardan adam Olaf şimdi Ülker Kellogg's Karlar Ülkesi paketlerinde yer alıyor.İki kız kardeş ve Olaf'ın sevilen imajları, Ülker Kellogg's Karlar Ülkesi Vanilyalı Tahıl Gevreği'nin karton kutusu üzerinden çocuklara sesleniyor. Yıldız ve top şeklinde üretilen yeni ürün ile kahvaltılar hem daha lezzetli hem daha eğlenceli olacak.



Stilinizi tamamlayın




Kombinlerin vazgeçilmezi gözlükler için birbirinden özel tasarımlar oluşturan Balmain, Kenzo, Gold&Wood, Sonia Rykiel, Levi's, Cerruti 1881 gibi modaya yön veren dünyaca ünlü markaların büyük çerçeveli, renkli ve çarpıcı modellerini sevdiklerinizi hediye edebilir ya da kendinizi şımartabilirsiniz. Stilin baş tamamlayıcısı yaz-kış demeden eksik etmediğimiz tasarım gözlükleri şıklığınızı tamamlamanız için sizleri bekliyor.



Kışı bahar gibi yaşayın




Özel teknolojilerle donatılmış koşu ayakkabıları üreten Skechers, kışın açık havada koşanlara konfor vadeden ALL Weather teknolojisini Go Run Ride 4 modeliyle buluşturdu. Ayakkabılarında yüksek performans ve rahatlık arayan kadın ve erkek koşucuların gözdesi olacak yeni nesil Skechers modelleri son derece dayanıklı yapılarıyla da dikkat çekiyor.



Mermerin zarafetini keşfedin




Seramiksan, mermerin doğal görünümünü yansıtan, yeni serisi Golden ile heyecan verici mekanlar oluşturmanıza yardımcı oluyor. Ürün gruplarıyla farklı tasarım yaklaşımlarından ilham alan ve yaşam alanlarında farkını ortaya koymak isteyenlere özel seçenekler sunan Seramiksan, Golden Koleksiyonu'nu tüketicilerinin beğenisine sunuyor. Seri, mermer dokusunu barındıran desenleriyle şıklığı ve zarafeti aynı mekanda buluşturuyor.



Eski İstanbul fotoğraf karelerinde


Fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcilerinden olan Ara Güler'in birçoğu daha önce yayınlanmamış fotoğraflarından oluşan''Geçmişten Günümüze'' Ara Güler Fotoğrafları Sergisi 10 Aralık tarihine kadar Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşuyor.Ağırlıklı olarak 50'li ve 60'lı yıllarda İstanbul'da yaşayan insan manzaralarından oluşan sergide; fotoğraf severler, 'eski İstanbul' dönemlerinde çekilmiş toplam 65 fotoğrafı görme şansı yakalıyor.



Lezzet şölenine hazır olun




Tüm sosları da doğal, taze ve katkısız malzemelerle hazırlanan makarnalar ile Cappello size lezzet şöleni sunuyor. İtalya'dan özel getirilen dev bir taş fırında pişen gerçek pizzayı, en iyi makarnayı, 20 çeşit tuzlu ve tatlı krebi, sağlıklı salataları, günlük hazırlanan 24 çeşitten fazla dondurmayı ve tatlıları, özel kahve çeşitleri, buzdan damıtılan soğuk kahveler ve atıştırmalıklar ile lezzet farkını siz de deneyimleyin.



Salonlar maviye bürünüyor




İder Mobilya, yeni sezon modelleri arasında yer alan İsinda koltuk takımı ile kullanıcılarının beğenisine hitap ediyor. Petrol mavisi rengi ile evlerin salonlarında cesur bir duruş sergileyen İsinda koltuk takımı, kumaş kaplamasıyla sıcacık bir ambiyans sağlayarak soğuk kış günlerinde evde geçirdiğiniz saatleri daha keyifli hale getiriyor.



Süvari'de kış modası




Her mevsim şıklığı ve rahatlığı bir araya getiren, alfernatif tasarımlarla farklı beğenilere inovatif çözümler sunan Süvari; kış modasına yön verecek mont ve kabanlarıyla takipçilerinin karşısına çıkıyor. Mont ve kabanlar, bu sezon; mikrofiber-kapitoneli, yüksek yakalı, yün karışımlı apolet ve rüzgarlık detaylı ve kaşe alternatifleriyle; rafların en dikkat çeken parçaları arasında yerini alacak.



Banyonuza şıklık gelsin




Avrupa'nın ilk çelik radyatör üreticisi Zehnder'in Yucca&Yucca Asym radyatöri farklı tasarımları ile banyoların en şık aksesuarları haline geliyor. 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Zehnder'in yenilikçi radyatörü, 700 farklı renk ve yüzey kaplama seçeneğiyle sunuluyor. Havluların ısıtılıp kurutulmasını sağlayan ideal bir radyatör olan Zehnder'in Yucca&Yucca Asym modeli, tek ve çift katlı olarak da üretilebiliyor.



Bu kış içiniz ısınacak




Havaların soğuması ile vücut direnci düşenler için Günaydın sıcacık bir tat hazırladı. Taze kemik iliğinin, sebze ve baharatlarla suda kaynaması ile sunulan ilik suyu, içenlerin vazgeçilmezi olacak. Düşük ısıda 8 saat kaynatıldıktan sonra sıcak servis edilen ilik suyu; soğan, biberiye, havuç, kereviz ve tane biber benzersiz aromasını da içinde barındırıyor.



Kışın da spor yapın


Kayak tatili için alışverişinizi yaparken aradığınız her şeyi tek mağazada bulmak istiyorsanız bir megaspor mağazası olan Decathlon'a uğramayı unutmayın. Sezon trendi renk ve desenlerde kayak montlarından, sizi sıcak tutacak içliklere, sporcular tarafından geliştirilmiş snowboard ve kayaklardan, her hava koşuluna uygun kayak gözlüklerine, aksiyon kameralarından kasklara kadar kış sporlarıyla ilgili aradığınız tüm ürünler çok uygun fiyatlara Decathlon mağazalarında ve decathlon.com.tr'de.





#şehir rehberi
#şehirdeki aktiviteler
#konserler
#davetler
#moda
8 yıl önce