|

ŞEHİR REHBERİ

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2015 Pazar
Güncelleme: 04:23 - 13/12/2015 Pazar
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Kahve keyfini evinizde yaşayın






n11.com,farklı kahve çeşitlerini evinizde de hazırlamanızı sağlayan kahve makinelerini platformunda bir araya getiriyor. Tam otomatik sistemleriyle istenilen kahveyi tek dokunuşta hazırlamanıza imkân veren makineler ile size sadece dolu dolu bir espressonun, uyandırıcı bir filtre kahvenin, bol köpüklü bir lattenin, yumuşak içimli bir cappuccinonun ya da kırk yıl hatırı olan Türk kahvesinin tadını çıkarmak kalıyor.



Türkülerle dolu bir gece






Kendine has yorumuyla Kubat, klarnetin hüzünlü sesi Hüsnü Şenlendirici, ünlü piyanist Hüseyin Sermet ve ülkemizi dünya çapındaki orkestralarda başarıyla temsil eden yetenekli kontrbas sanatçısı Fora Baltacıgil Virtü-Öz Türküler

projesiyle İş Sanat'ta sahne alacak. Türkiye'nin dört bir yanından türkülerin seslendirileceği ve 22 Aralık Salı akşamı gerçekleştirilecek konserin repertuvarı da oldukça zengin.



İspanyol rüzgarı İstanbul'da esecek






Avea,Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında kendi coğrafyalarına ait müzikleri dünyaya sevdiren müzisyenleri Türkiye'deki hayranlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Gelenekseli modernle,yereli küreselle harmanlayan sanatçıları Türkiye'de ağırlayan Avea, Sıra Dışı Müzik Konserleri'nin 6. yılındaki son konseriyle, 18 Aralık Cuma akşamı İspanyol şarkıcı Bebe'yi İstanbul'da hayranlarıyla buluşturacak.



Engellilere yepyeni telefon kütüphanesi






Türk Telekom Grubu, Boğaziçi Üniversitesi GETEM işbirliği ile 2011 yılındaki Dünya Engelliler Günü'nde hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi'nin hem teknolojisini hem de içeriğini yeniledi. Telefon Kütüphanesi; yeni uygulamaları, kullanıcı dostu sesli menüsü ve zenginleştirilmiş içerik ve fonksiyonları ile daha da güçlendirilirken; sesli kitap sayısı da tasavvuftan, sanat tarihine, tiyatrodan biyografiye kadar 50'den fazla kategoride bine ulaştı.



Çocuklar müziği keşfetsin






Pera Eğitim, “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi kapsamında yeni atölyeler düzenliyor. Katılımcılar bu atölye çalışmasında, “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi

sergi temasından yola çıkarak kendi duygu ve düşüncelerini yansıtan bir grup müziği ortaya çıkaracak. Atölye sonunda ise, katılıcımlar deneyimledikleri bu sürecin anısına şarkılarını kaydedebilecekler. Danny Lundmark'ın eğitmenliğinde gerçekleşecek atölye çalışmaları 16 Aralık Çarşamba ve 9 Ocak Cumartesi günleri minik misafirlerini ağırlayacak.



Napolyon'a Osmanlı tokadı






Bülent Ata “Osman Abi Napolyon'a Karşı – Akka Kalesi” adlı çizgi romanıyla tarihin gizli kalmış kahramanlarını günümüze taşıyor. İsmail Bahat'ın çizimiyle hayat bulan çizgi romanda attığı Osmanlı tokatlarıyla meşhur olan Osmanlı Akıncısı Osman Abi, can dostu Cem, Çoban, Hamza, Cezzar (Deve Kasabı) Ahmet Paşa, Timsah Terbiyecisi Deli Ömer ile Napolyon'un yardımcısı General Kleber ve Fransızlar'ın tarihteki en ünlü komutanı ve devlet adamı Napolyon karakterleri yer alıyor.



Adımlarınıza şıklık katın






Sportif ve casual parçalarla rahatlıkla kombinlenebilecek Dockers by Gerli chelsea bot koleksiyonu, kışın klasikleri kahverengi ve siyah tonlarının yanı sıra; lacivert, taba ve toprak tonları ile günlük yaşamın kurtarıcısı oluyor. Nubuk ve derinin birlikte kullanımı Dockers by Gerli chelsea botlarda popülerliğini korurken, taban ve fermuar detaylarıyla birleşerek, hem klasik hem de spor kombinlere eşlik ediyor.



Tasarruf deyip geçmeyin






Kış mevsiminin başlangıcı kabul edilen yılın en uzun gecesi 21 Aralık'ta enerji harcaması üst düzeylere çıkıyor. Yılın bu en uzun gecesinde daha fazla tasarruf için Honeywell'in sizler için bir sürprizi var. 21 Aralık gecesinde maksimum tasarruf elde edilebilmesi için 21 Aralık tarihine kadar Honeywell Akıllı Termostat yüzde 21 indirimle tüketicilerine ulaşacak. Üstelik kampanya kapsamında ücretsiz montaj imkanı da sağlanacak.



Manevi yolculuğa hazır olun






Şeb-i Arus İstanbul törenleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Bülükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Adstation tarafından bu yıl 4. kez düzenlenecek. Ataköy Sinan Erdem Spor Spor Salonu'nda 15 bin kişiyi ağırlamaya hazırlanan Şeb-i Arus İstanbul töreni için Taşkın Sabah Orkestrası eşliğinde Alişan, Sami Özer, Serkan Kaya, Kutsi, Yusuf Güney ve Erkam Aydar'ın ilahi dinletisi ile semazenlerin gösterisi sizleri içsel yolculuğun kapılarını açacak.Tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 742'inci ölüm yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törenin sunuculuğunu ise Ertem Şener ve Necip Karakaya üstlenecek.



13 Kare Sanat Günleri başlıyor






Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Koza 13 Kare Sanat Günleri'nin 17'ncisi 15 Aralık'ta başlıyor. 13 Kare Sanat Günleri; her yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğraftan resme, modern danstan konserlere sanatın çeşitli dallarını Adanalılarla buluşturacak. Etkinlikler kapsamında ney ustası Burcu Karadağ ve kanun sanatçısı Birsen Tezer sevenlerine müzik ziyafeti sunacak.



Namjoo yeniden Türkiye'de






Klasikle moderni, geçmişle bugünü harmanlayan Acem-Blues ustası Mohsen Namjoo, müzikseverlerin yoğun ilgisi üzerine yeniden Türkiye turnesinde çıkıyor. İran müziğinin aykırı sesi Mohsen Namjoo; Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul konserleri ile müzikseverleri özgün tarzıyla selamlayacak. Namjoo, 16 Aralık'ta Bursa BAOB'da, 18 Aralık'ta İzmir Container Hall'da ve 19 Aralık'ta da İstanbul, Volkswagen Arena'da özgün tarzıyla müzikseverlerle buluşacak.



Ormanlardan Hemen Önceki Gece yine PSM'de


Biriken, geçen sezon sahnelediği ve yoğun ilgi gören Ormanlardan Hemen Önceki Gece oyununa Zorlu PSM'de devam ediyor. Melis Tezkan ve Okan Urun'un oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun tek kişilik performansı ile sahneledikleri Bernard-Marie Koltès'in oyunu Ormanlardan Hemen Önceki Gece, her cuma 20.30'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki Stüdyo'da seyirciyle buluşmaya devam edecek.



Farklı lezzetlere yer açın






Hanımlar, sofraları donatacak sayısız tarif biliyor ancak bu yiyecekleri hazırlamak için de hünerli yardımcılara ihtiyaç duyuyor. Modern hayatın değişen trendlerini mutfaklarına taşımak isteyenlere farklı çizgilerde konforlu, estetik ve ergonomik çözümler getiren PERA Ankastre, şimdi mikrodalga fırın seçenekleriyle hanımların mutfaktaki en önemli yardımcılarından biri olmayı sürdürüyor.



Konforlu spor yapın






Hareketten ilham alan New Balance, kış sezonunda yeni geliştirdiği teknoloji ile ısıyı içeride hapseden Heat Koleksiyonu'nu oluşturdu. Performansı arttırmaya yönelik tasarlanan New Balance Sonbahar-Kış 2015 Spor Giyim Koleksiyonu arasında yer alan seri, soğuk havalarda da spor yapmanın keyfinden ve konforundan ödün vermeyenler için hazırlandı.



Usta Kalemler Akbank Sanat'ta






Akbank Sanat,Türk edebiyatının usta kalemlerini Akbank Sanat Edebiyat Buluşmaları'nda ağırlamaya devam ediyor. Küçük İskender'in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek söyleşilerde ilk olarak 17 Aralık'ta Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy okurlarıyla buluşacak. Ayfer Tunç'un edebiyat yolculuğu ve deneyimlerini izleyicilerle paylaşacağı söyleşide, Murat Gülsoy ise günümüz Türk edebiyatı üzerine görüşlerini aktaracak, yazarlık ve kitap yaratım süreçleri üzerine tecrübelerini paylaşacak.



Star Wars heyecanı BİM'de






Star Wars birbirinden renkli ürünleriyle Bim Mağazaları'nı fethetmeye hazırlanıyor. 18 Aralık tarihinden itibaren, özel Star Wars standında satışa sunulacak kupa, şapka, tişört, yastık, çanta, havlu ve defterler Bim özel fiyatlarıyla hayranlarıyla buluşacak. İki hafta boyunca, Türkiye'nin dört bir yanındaki tüm Bim mağazalarında uygun fiyatlarla satışta kalacak Star Wars ürünleri sizleri bekliyor.




#şehir rehberi
#aktiveeler
#tiyatrolar
#spor
#konserler
8 yıl önce