|

Şehir rehberi

Yeni Şafak ve
06:00 - 20/12/2015 الأحد
Güncelleme: 05:44 - 20/12/2015 الأحد
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Çocuklar güvende hissetsin




Marvel'in dünyaca ünlü süper kahramanları, Avengers ekibinde yeniden bir araya geliyor. Üstelik bu kez televizyon ekranlarına ya da sinema perdesine değil, miniklerin odalarına konuk oluyor. Kaptan Amerika, Thor, Demir Adam, Hulk ve Örümcek Adam; VİKO'nun lisanslı Karre Kids serisinde çocuklara arkadaşlık ediyor. Özel koruma kapaklı Karre Kids prizlerle çocuklarınız hem kendilerini güvende hissedecek hem de çok eğlenecek.



Köşeleri değerlendirme vakti




Blanco,mutfakta köşelere değer katan 3 yeni tasarım sunuyor. Bllanco Tıpo 9E, Blanco Metra 9E ve Blanco Zıa 9E modelleri, mutfak tezgahlarında daima ihmal edilen köşe bölgeleri değerlendirerek daha fazla çalışma alanı oluşturuyor. Yeni modeller, modern tasarımları, geniş hazneleri ve zekice tasarlanan detayları sayesinde mutfakta maksimum rahatlık ve fonksiyonellik sağlıyor.



Hem şık hem rahat




Lumberjack'in kadın koleksiyonunda yer alan military ve chelsea botlar rahatına düşkün ve aynı zamanda stilinden de ödün vermeyenler için ideal bir seçenek oluyor. Erkek koleksiyonunda ise maceracı ruhlar için outdoor modeller ön plana çıkıyor. Koleksiyonun gözdesi olan River modeli de renkli taban detaylarıyla modern bir şekilde yorumlanarak hem size, hem de sevdiklerinize hitap ediyor. Waterproof ürünler, biker botlar, casual alternatifler ve daha birçok seçenek Lumberjack'in farklı yorumlarıyla koleksiyonda yerini alıyor.



Macera devam ediyor




Gösterildiği ülkelerde beğeniyle izlenen Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi olan "Star Wars:Güç Uyanıyor" Türkiye'de de geçtiğimiz Perşembe vizyona girdi. Serinin üçüncü üçlemesinin ilk filmi olan yapımın yönetmen koltuğunda, yakın dönem bilimkurgu-aksiyon sinemasının yükselen ismi J.J. Abrams oturuyor. Seyircileri tekrar uzak galaksilere sürükleme hedefindeki filmin oyuncu kadrosu, Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew ve Max Von Sydow gibi isimlerinden oluşuyor.



Fransız Guenon'a İslam'a hizmet ödülü




Âlemlerin Peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hoşgörüsünü, herkesi mânâ bayrağı altında toplayan sevgisini idrak etmek amacıyla gerçekleştirilen geleneksel “Dost” İslâm'a Hizmet Ödülleri, 25 Aralık'ta özel bir gece ile sahiplerini bulacak. İki mevlid gecesinin aynı yıla denk gelmesi nedeniyle bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan “Dost” İslam'a Hizmet Ödül töreni Cân-ı Candır, Hz. Ahmed, Muhammed, Mustafa, konu başlığı ile gerçekleşecek. “Dost” İslam'a Hizmet ödülleri bu yıl yurt içinden Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'a yurtdışından da ünlü düşünür Fransız asıllı Renee Guenon'a verilecek.



Zamanınıza şıklık katın




Yeni Slazenger Retro saatler, iş hayatı, hafta sonu, spor saati gibi farklı zamanlarda ve farklı tarzlardaki her kıyafeti şıklıkla tamamlıyor. Retro tasarımlar nostaljik, incelikli, zarif ve minimal detaylarıyla dikkat çekiyor. Erken dönem retro ve klasik çizgilerin modernize edildiği saatler, kendi kendine kolayca değiştirilebilir farklı desen ve renk seçenekleriyle, kendi zevkinize uygun saati oluşturma fırsatı tanıyor.



Diriliş sinemaseverlerle buluşuyor




Ocak ayında vizyona girecek Oscar ödüllü yönetmen Alejandro G. Iñárritu Hugh Glass'i Diriliş ile beyaz perdeye getiriyor. 19. Yüzyıl Amerika sınırında yaşanan destansı hayatta kalma mücadelesini konu alan Diriliş, seyirciyi 1823 Amerika'sının güzelliğine, gizemine ve tehlikesine çekiyor. Film sadece hayatın değil, onurun, adaletin, inancın, yuvanın ve ailenin içgüdüsünü keşfediyor.




İstanbul'un kışı fotoğraf karelerinde




Fotoğraf tarihçisi ve koleksiyoncusu Cengiz Kahraman'ın geçen bahar ayında çıkan İstanbul Kış Günlüğü kitabından esinlenerek hazırlanan İstanbul Kış Günlüğü Sergisi, İstanbul'da yaşanan en ağır kışlar olan 1929 ve 1954 kışlarını daha önce hiç görmediğiniz görsellerle anlatıyor. Sergide, İstanbul manzaraları, iskelelerdeki yolcuların telaşı, mavnalar, tekneler ve yük gemilerinin kışla mücadelesi, sanat eseri gibi ve film karelerini andıran fotoğraflar yer alıyor. Sergi 10 Ocak tarihine kadar Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi (CKM)'de ziyaret edilebilir.



Trompetin usta ismi Türkiye'ye geliyor




Müzik dünyasındaki özgün tarzı ile dikkatleri çeken Ibrahim Maalouf, yeni albümü “Red&Black Light”ın dünya turnesi kapsamında, 23 Nisan Cumartesi akşamı Volkswagen Arena'da sahne alacak. Her performansı öncesi biletleri hızla tükenen Ibrahim Maalouf'un Pozitif Live tarafından gerçekleştirilecek İstanbul konserinin biletleri alıcılarını bekliyor.



Atölye gibi sergi alanı




Galeri 5, Defne Tesal'ın kişisel sergisi 'Koza'ya ev sahipliği yapıyor. Sanatçının ipekten ürettiği eserlerinin sergileneceği 'Koza' isimli sergisi 22 Ocak gününe kadar Anel İş Merkezi'nde bulunan Galeri 5'te sergilenecek. Sanatçı, serginin ilk bir aylık aşamasında, galeri alanını açık bir atölyeye dönüştürerek izleyiciyi üretim sürecine dâhil etmesiyle dikkat çekiyor.



Çilek'ten Osmanlı esintileri




Osmanlı figürlerinin günümüz şıklığıyla buluştuğu Çilek Sultan serisi, kumaş kaplı detayları ve aksesuarlarıyla küçük hanımları kendine hayran bırakıyor. Kullanılan etnik desenler serinin ihtişamını daha da artırırken, yatak başındaki ve ayakucundaki kumaş kaplama detayları, altın varaklı aynası ve kumaş kaplı takı çekmeceleri ile heybetli bir görünüme sahip dolap, serinin öne çıkan modülleri arasında yerini alıyor.



Pera'dan yepyeni program




Pera Film, 20 Ocak tarihine kadar müzik videosunu farklı bir bakışla ele alan, video sanatına ve müzisyenlerin oluşturduğu müzik videolarıyla ilgili geniş kapsamlı program sunuyor: “Bu Bir Müzik Videosu Değil”. Program, sergide yer alan video enstalasyonları ve kayıt endüstrisiyle bağlantılı müzik videolarını 1980'lerden itibaren kendini estetiğe mal eden ve yapısını söken çağdaş sanatçıların video eserlerinden oluşuyor.



Ayaklarınız üşümesin




Gehwol Isıtıcı Balsam, üşüyen ayakların sıcacık bir kış geçirmesine yardımcı oluyor. Kuru ve normal ciltler için iyi bir nemlendirici olan Gehwol Isıtıcı Balsam; algea, paparika ve zencefil özleri, biberiye, lavanta ve kâfuru gibi uçucu yağlar ile dolaşımı uyarıyor ve hoş bir ısınma duygusu oluşturuyor. Temel cilt dostu yumuşatıcılar olan avokado yağı, balmumu ve lanolin, aloe vera, üre ve gliserin ise cildi nemlenmesine yardımcı oluıyor.



'Düşler' tuvallerde




Ressam Nilüfer Çolak'ın “Düşler” adlı sergisi, 16 Şubat tarihine kadar Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana otellerinin galerisinde sergilenecek. Nilüfer Çolak'ın “İçinden Enerji Akan Tuvaller” ile başlayan meditatif yolculuğu, hayallerin gerçeğe dönüştüğü “Düşler”le sanatseverlerle buluşacak. Eserler ateş, hava, su, toprak, ağaç elementlerinin dengeyle buluştuğu formlar, içinde bulunduğumuz ruh halini, hayallerimizi, mutluluklarımızı, kendi kendimizi iyileştirebilme gücümüzü yansıtıyor.



Kışı sıcacık geçirin




2016'nın renklerini modern çizgilerle birleştiren Fashion Friends,tarzını ortaya koymak isteyenler için alternatifler sunuyor. Koleksiyonun kadın ve erkek tasarımlarında rahat kesimler ön plana çıkarken, sıcak kumaşlar göze çarpıyor. Kaban,mont,trençkot,yelekler,yağmurluklar kışın olmazsa olmazları arasında yer alırken, renkli ve keten pantolonlar,boğazlı kazaklar,sweatshirtler,gömlek çeşitleri sizleri bekliyor.





#şehir rehberi
#markalar
#etkinlikler
#alışveriş
٪d سنوات قبل