|

Şehir Rehberi

Kadıköy Belediyesi'nin ücretsiz sanat eğitimi verdiği Çocuk Sanat Merkezi (ÇSM) öğrencileri bugün Süreyya Operasında sahneye çıkacak.

Yeni Şafak ve
06:00 - 3/01/2016 Sunday
Güncelleme: 06:08 - 3/01/2016 Sunday
Yeni Şafak
Çocuklardan film gibi konser


Gösteride çocukların sevdiği film müzikleri keyifli bir hikaye ile birlikte ele alınacak. Çocuklar kadar yetişkinlerin de sevdiği Karayip Korsanları, Harry Potter, Snowman, The Sound of Music ve Hababam Sınıfı gibi filmlerin müzikleri sürpriz bir hikâye ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerine İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası keman-trompet sanatçılarının da eşlik edeceği konser bugün saat 18:00'da gerçekleşecek.



Osmanlı'nın Doğu Akdeniz Kentleri






Seçkin akademisyenler tarafından kaleme alınan ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Biray Kolluoğlu ve Doç. Dr. Meltem Toksöz tarafından yayına hazırlanan 'Osmanlılardan Günümüze Doğu Akdeniz Kentleri' raflardaki yerini aldı. Eser, 1350'lerden 1850'lere dünyanın en işlek ticaret yollarının bulunduğu Doğu Akdeniz'in ekonomik ve toplumsal yapısında yaşanan büyük ölçekli değişimleri Osmanlı liman kentleri özelinde konu alıyor.



Hem rahat hem şık






Şehrin, rengarenk enerjisinden, farklı dokuları bir araya getiren ve profesyonel hayatın dinamizminden ilham alan D'S Damat 2015-16 Sonbahar/Kış Koleksiyonu, günün her saatine uygun kombin seçenekleriyle tarzınıza şıklık ve rahatlığı yansıtıyor. Sezonun moda parçaları ince çizgili ve geniş aralıklı çizgili takım ve ceketler, en moda renk kombinasyonları lacivert ve gri ile erkek stiline yepyeni bir yorum getiriyor.



Ayaklarınız üşümesin






CAT, yağmurlu ve karlı havalarda bile rahat olmak isteyenler için tasarladığı modelleriyle göz dolduruyor. CAT'in su geçirmez Goldfield modeli, farklı hava koşullarında ve farklı coğrafi ortamlarda ayaklarınızı hem ıslanmaktan hem de soğuktan koruyarak bir bottan beklenen en iyi sonucu sağlıyor.Özel olarak geliştirilmiş üst yüzeyi, kauçuk tabanı suya ve kara dayanıklı olan özel astarı sayesinde soğuk havanın ayağa temas etmesini önlüyor.



Bu fuar kaçmaz






Annelerin hayatına dokunan yenilikçi ürünler 13 - 17 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Center'da düzenlenecek Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı'nda sergilenecek. Bebekli annelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve hem annelerin hem de çocukların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla üretilen ürünler CBME Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı'ndaki yerini alacak.



Müzik şölenine hazır olun






İş Sanat'ta gerçekleşecek Hazar'dan Anadolu'ya Türküler müzikseverlere geniş bir coğrafyanın müzikal tatlarından örnekler sunacak. 7 Ocak perşembe günü gerçekleşecek bu özel gecenin solistleri ünlü tenorlardan İhsan Ekber, TRT İstanbul Radyosu Yurttan Sesler Korosu ses sanatçısı Münevver Özdemir ve kendine özgü kanun tekniğiyle Türk Halk Müziği'ne farklı yaklaşımlar getiren Turgay Coşkun olacak.



Nice Yıllara sahnelerde






Tuncay Özinel tarafından kaleme alınan ve Göksel Kortay'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 'Nice Yıllara' adlı tiyatro oyunu Defne Yalnız'ın oyunculuğuyla 17 Ocak'ta DT Küçük Sahne'de sanatseverlerle buluşuyor. Oyun "Sadece kalabalıklar içinde yalnızlığı yaşayanlar, yalnız kaldıklarında kalabalık olurlar" mesajını vererek kendi doğum gününü kutlama telaşında olan bir aktrisin, yaşamını ve yalnızlığını ortaya koyuyor.



Kahvenin 40 yıllık hatırı fincanlarda






İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., 19. yüzyıla ait Osmanlı geleneğini günümüze taşımak ve kahvenin kültürümüzdeki önemini vurgulamak amacıyla “Bir Fincan Kahvenin 40 yıl Hatırı Var” sözünü fincana işledi.Fincan üzerindeki Osmanlıca yazı, kûfi hat sitili ile Hattat Mustafa Parıldar tarafından yazıldı. Fincanın formu, yaygın olarak kullanılan kulplu fincanların aksine, Orta Asya kültürüne ait kulpsuz çay ve kahve fincanı özelliği taşıyor.





#şehir rehberi
#etkinlikler
#haftasonnu etkinlikler
#fuarlar
#konserler
#tiyatrolar
#moda
#sanat
8 years ago