|

Şehir rehberi

Senarist Birol Güven’in sıradışı filmi “Pamuk Prens” 7 Ekim’de sinemaseverlerle buluşacak. Kısa süre önce yayınlanan ve ilk tanıtımıyla ses getiren ve merak uyandıran Birol Güven’in yeni filmi Pamuk Prens'te herkes kendini oynayacak. Çekimleri 3 ay süren Pamuk Prens’te, Karadağlı’ya eski eşi Arzu Balkan, Emel Müftüoğlu, Pınar Altuğ, Yağmur Atacan, Şoray Uzun, Hamdi Alkan gibi isimler eşlik ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Birol Güven ve Hasan tolga Pulat yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2016 Pazar
Güncelleme: 10:38 - 18/09/2016 Pazar
Yeni Şafak
Hikayesi olanlar Dijital Topuklar'a

Dijital dünyada tanınan ve hedef kitlesi tarafından dikkatle takip edilen kadınlar, Dijital Topuklar Zirvesi'nde bir araya geliyor. Türkiye'nin öne çıkan kadın bloggerları Elif Doğan (blogcuanne.com) ve Perihan Gürer (uykusuzanneler.com) öncülüğünde düzenlenecek zirve, kadınların dijital alanda daha da güçlenmelerini ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmalarını amaçlıyor. 1 Kasım'da The Marmara Taksim'de gerçekleştirilecek 1. Dijital Kadın Zirvesi'ne katılım ve diğer detaylar için www.dijitaltopuklar.com adresini ziyaret edilebilirsiniz.



İstanbul çikolataya doyacak

Tüm zamanların en tatlı festivali İstanbul Çikolata Festivali 30 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleşecek. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan bu festivalde yerli ve yabancı pek çok çikolata firması stantlar kuracak. 5 gün sürecek festival kapsamında alanında başarılı moda tasarımcıları çikolatadan ve çikolata konseptinden yaptıkları tasarımları görücüye çıkartacaklar. Festivalde farklı süprizler de katılımcıları bekliyor.



'İlkadım' Darbe'ye hayır dedi

20 yılı aşkın süredir Nevşehir merkezli olarak yayın hayatına devam eden İlkadım Dergisi 338. sayısında okuyucusunun karşısına 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine atfen “İzin Vermedik” manşetiyle çıktı. Derginin bu ayki başyazısı “Yonttuklarına Tapanlar” başlığıyla merhum Zeki Soyak'ın oğlu Nureddin Soyak'a ait. Kapak dosyasında ise 11 Eylül saldırıları, 12 Eylül 1980 darbesi ve yeni eğitim döneminin başlaması gibi konular yer alıyor. Eylül ayında gerçekleşen olayları konu edinen dergide, Hizmet Adabı, Kur'an İklimi, Hadis İklimi, Fıkıh, Tasavvuf, Cihad Dersleri, Eğitim, La Havle, Söz Meydanı, İmbik, İlkadım Kitaplığı gibi köşeler mevcut.



Siyeri bir de buradan okuyun

Eric Schroeder "Hz.Muhammed'in İzinde" adlı kitabıyla İslam tarihini bütünüyle anlatan hikayeleri, o devri yaşamış insanların ağzından aktarıyor. Dört yüze yakın belgeyi yedi yıl boyunca titizlikle tarayan ve bunları tasnif eden yazar, en kıymetli ve canlı olanları kronolojik bir sırayla okuyucuya sunuyor. İslam medeniyetini meydana getiren tarihî şahsiyetler özenli bir aktarımla ete kemiğe bürünüyor ve tanıklıklarını dile getiriyor. Hikayelerle örülü bir tarih anlatısı olan Hz. Muhammed'in İzinde sürükleyici bir siyer okumasını mümkün kılıyor.



Ruhi Su eserleriyle anılıyor

Türk Halk Müziği'nin ve Devlet Operası'nın önemli isimlerinden ozan Ruhi Su ölümünün 31. yılında Şişli'de anılıyor. Şişli Belediyesi ve Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen anma programı çerçevesinde 20 Eylül Salı günü, Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Gecede Ruhi Su Dostlar Korusu, sanatçının sevilen eserlerini seslendirecek. Aynı zamanda bu yıl ilk defa düzenlenen “Ruhi Su Şiir Ödülü”nde dereceye girenler ödüllerini alacak. Alaettin Bahçekapılı ise Ruhi Su'nun hayatını kaleme aldığı “Sen Gittin Gideli” kitabının öyküsünü ve ozanın hayatından önemli kesitleri paylaşacak.



Kulaklarınızın pası silinecek

Günümüz çağdaş müziğinin önemli şarkıcı ve bestecilerinden biri olan Jehan Barbur, 22 Eylül'de Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak. Saat 20.30'da başlayacak etkinlikte Barbur, hikâyesi bol şarkılarıyla, caz ve pop arasında gidip gelen eserleriyle dinleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Organisyon biletlerine Biletix Çağrı Merkezi, Biletix Satış Noktaları ya da www.biletix.com adresi ile mekanın gişesinden temin edebilirsiniz.



Antalya'ya yıldız yağacak

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kültür etkinliklerinden biri olan Antalya Uluslararası Piyano Festivali 21 Eylül'de başlıyor. Organizasyonunu Pera Event'in üstlendiği, heyecanla beklenen etkinlik, klasik müzik ve flamenko dünyasından bir çok yıldızı müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalde bu yıl Zhang Zou, Manolo Carrasco, Julian Rachlin, Darrell Ang, Gökhan Aybulus, Roberto Cominati gibi yerli ve yabancı ünlü isimler yer alıyor. Festivalin sanat yönetmenliği görevini ise Orkestra Şefi Gürer Aykal üstleniyor.



Üretimi yerinde inceleyin

UNIQ Gallery, dünyada pek çok koleksiyon, park ve müzede eserleri bulunan Nilhan Sesalan'ın atölyesini sanatseverlerle buluşturuyor. 6 Ekim – 6 Kasım 2016 tarihleri arasında UNIQ Gallery'de gezilebilecek “Nilhan Sesalan'ın Atölyesi” sergisi, izleyicilere sanatçının hangi aletleri kullandığını, yapıtlarını nelerden etkilenerek ürettiğini görme ve Sesalan'ın 25 yıllık üretim tarihini mekan üzerinden okuma fırsatı sunuyor. Atölye, Pazartesi günleri hariç her gün 12.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.



İnstgram'da
dizi izleme zamanı

60'ar saniyelik 10 bölümden oluşan Türkiye'nin ilk instagram dizisi, PUMA Sonbahar- Kış 2016 koleksiyonuyla öne çıkıyor. Koleksiyonda yer alan PUMA lifestyle ve sportstyle ürünleri, karakterlerin stillerini tamamlıyor. Yarından itibaren her Pazartesi- Çarşamba- Cuma günleri saat 19.00'da Based Istanbul'un instagram hesabından basedistanbul'da yayınlanacak mini dizi, hayattan istediğini almak için mücadele eden, kendinden emin 5 gencin hikayesini anlatıyor.


#Birol Güven
#Şehir rehberi
8 yıl önce