|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 21:23 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Özgürlüğün kıyısında gezinin





Gördüğü her şeyi resmetmekten çok onun öyküsünü vererek insanlara dokunan Funda Tarakçıoğlu, 3. Kişisel Heykel Sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor. Heykellerinin çoğunda kullandığı turkuaz cam blok kaideler sanatçının çok sevdiği denize ve suyun gücüne olan tutkusunu dile getiriyor. Işığı geçiren ve yansıtan cam malzemeler, sanatçının bronz figürleriyle birbirlerini tamamlıyor. Sanatçının belirlediği ana tema özgürlük, her eserde karşımıza çıkıyor. Kimi zaman okyanusların, göllerin derinliklerinde, kimi zaman ise bulutların üzerinde, kuşların kanat detaylarında... Sergi, Etiler Key Art Sanat Galerisi'nde 3-13 Aralık tarihleri arasında gezilebilecek.



Çocuklar hayallerinin sınırlarını zorlayacak





Çocuklara tiyatroyu sevdirmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Zorlu Çocuk Tiyatrosu “Lunapark Gezegeni” oyunu ile çocukların karşısına çıkıyor. Dördüncü sınıf öğrencisi Çağrı Berat'ın hayal dünyası ile zenginleştirilen çocuk oyunu “Lunapark Gezegeni”, çocuklara hayal kurmanın ne kadar da önemli olduğunu anlatıyor. Serdar Saatman'ın yazdığı ve Gaye Cankaya'nın yönettiği Lunapark Gezegeni, 4 yaş ve üzeri çocukların eğlenceli ve coşkulu bir zaman geçirmelerini sağlıyor. Müzikal bir atmosferde sahnelenen Lunapark Gezegeni ve sahnelenecek diğer oyunlar hakkında detaylı bilgiye www.zorlucocuktiyatrosu.com, www.facebook.com/zorlucocuktiyatrosu ve instagram.com/zorlucocuktiyatrosu adreslerinden ulaşabilirsiniz.



Starlara bir de yakından bakın





Türkiye'den ve dünyadan 55 ünlü ismin tıpatıp benzeri balmumu figürleri yarın itibariyle dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds'nun 21'inci merkezi İstiklal Caddesi'ndeki Grand Pera binasında kapılarını açıyor. İlk 2 katında 2 bin metrekarelik bir alanda eğlenceli, interaktif ve eşsiz bir eğlence sunmaya hazırlanan merkez tarih, bilim, sinema, müzik, spor ve parti bölümlerinden oluşuyor. Her bölümde ilgili yıldızlar karakterlerine uygun özel arka planlar önünde sergileniyor. Madame Tussauds İstanbul'un biletleri yüzde 20 indirimli olacak şekilde ve 30 TL'den başlayan fiyatlarla https://www.madametussauds.com/istanbul/tr/biletler/ adresinden alınabiliyor.



Arşivden yeni öyküler çıktı





Orhan Kemal'in 1941-1967 yılları arasında çeşitli gazete ve dergilerde yazdığı öyküler, "Unutulmuş Öyküler" adıyla okurlarla buluşuyor. Bu kitabın belki de en büyük sürprizi, ilk kez gün ışığına çıkan ve Orhan Kemal'in Reşit Kemal müstearıyla Yeni Edebiyat dergisinde 15 Mayıs 1941'de yayımlanan “Bir Genç Münevver” isimli öyküsü. Öykülerin her birinin altına düşülen yıl, yazar ve yayın bilgisi, okurlar için önemli bir arşiv niteliği taşıyor. Çoğu öyküye eşlik eden tefrika tıpkıbasımlar da öykülerin nostaljik havasıyla bir bütünlük oluşturuyor.



Patrick Gallois Türkiye'ye geliyor





Yaşayan en ünlü flüt virtüözlerinden orkestra şefi Patrick Gallois renklerle dolu bir konser programı ile İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na geliyor. Leonard Bernstein, Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Karl Böhm gibi önemli şeflerle konserler vermiş dünyaca ünlü Fransız sanatçı, İstanbul'daki konserinde Fransız ve Avusturya'lı bestecilerin birbirinden güzel eserlerini dinleyiciyle paylaşacak. 29 Kasım Salı günü gerçekleşecek konser için siz de şimdiden biletlerinizi ayırın.



En marka fikirler sizi bekliyor





Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ankara Marka Festivali, 14-15-16 Aralık tarihlerinde Ankara Congresium'da ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Festivale, Türkiye'de ve dünyada kendi alanında marka olmuş Murat Dalkılıç, Ferhat Göçer gibi ünlü isimler konuşmacı olarak katılacak. Festivalde markalar, bilim ve teknolojinin öncülüğünde fantastik yolculuğa çıkacak. Festival, bir yandan bilimin ışığıyla aydınlanan markaları mercek altına alırken, diğer yandan ise yerleşik şirketlere, gençlere bilim ve teknolojiye dayalı yeni bir yol öneriyor. Festivale ayrıca kendi alanında bireysel marka haline gelmiş ünlü isimler, ekonomide lider firmaların üst düzey yöneticileri, uluslararası temsilciler, akademisyenler, marka, reklam, iletişim dünyasından uzmanlar, üniversite öğrencileri ve basın mensupları konuşmacı olarak yer alacak.



#Şehir rehberi
#aktiviteler
#Moda
#Sergi
7 yıl önce