|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 07:52 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Şehir Rehberi
Şehir Rehberi
Cihanı seyretmeye ne dersiniz




Fotoğraf sanatının önemli isimlerinden Murat Gür ve Mustafa Yılmaz, “Suret-i Cihan” sergisiyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Geçmişten bugüne Anadolu coğrafyasının kültürüyle yoğrulmuş fotoğraf eserlerini, sanatseverlerle buluşturacak olan sanatçılar, Anadolu medeniyetinin eşsiz güzelliklerini gözler önüne serecek. Sergi, 13 Mart Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek



Piyanonun şairi ruhunuzu dinlendirecek






Baroktan klasiğe, romantikten 20. yüzyıl müziğine yayılan geniş müzikal aralığını, yayınladığı sayısız albümle ortaya koyan Ivo Pogorelich, 20 Şubat'ta Zorlu PSM sahnesine geliyor. 7 yaşında başladığı piyano dersleri ardından Central Special Music School'da eğitim alan Pogorelich, bu konserinde Chopin, Schumann, Mozart ve Rachmaninov'un sevilen eserlerini çalacak. Konser biletlerine, www.zorlupsm.com ve www.biletix.com siteleri ile Zorlu PSM gişelerinden ulaşabilirsiniz.



Temsili acılar bu sergide




İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Özcan Uzkur'un Red is Red isimli sergisi, 3 Mart tarihinde Galeri İlayda'da sanatseverlerle buluşacak. 8 Nisan tarihine kadar ziyarete açık olacak sergide, Goya'nın “Savaşın Felaketleri” serisinin “acının temsili” geleneği içinde düşünülmesi gerektiğini söyleyen Uzkur, sergisi ile ilgili şunları söylüyor “Can çekişen bir çağın tanığı olarak sanatçı akıl almaz vahşete isyan ettiğinde yapabileceği tek şey kayıt tutmaktır. İnsanoğlunun kederini, eti delip geçen acının en somut halinde yakalamalıdır. Duyguların kaydını resmi belgeler, rakamlar, haber fotoğrafları tutamaz. Acıyı ancak beden ve sanat hatırlar."



Grails yeni albümüyle Türkiye'ye geliyor




Enstrümantal rock, psychedelic rock ve post-rock'ı harmanlayan ABD'li grup Grails, Şubat ayında yayınlanan yeni albümlerinin turnesi kapsamında, 3 Mart Cuma akşamı Türkiye'ye geliyor. Yaşadıkları şehir Portland'da verdikleri canlı konserlerin ardından müzik basının dikkatini çekmeyi başaran grup, 2003 yılında Grails adını alarak ilk albümleri “The Burden of Hope”u yayınladı. Müziğe 6 yıllık ara veren ve geri dönüşleri merakla beklenen Grails, 7. stüdyo albümü “Calice Hymnal”ın yayınlanmasının hemen ardından Zorlu PSM Studio'ya konuk olacak. Konserin biletlerine, http://www.biletix.com/ sitesinden ve Zorlu PSM gişelerinden ulaşılabilirsiniz.



Bu pullar 15 Temmuz'u hatırlatacak




Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), 15 Temmuz'da sunulması planlanan “Demokrasi ve Şehitler Günü” konulu anma pulunda yer alacak görsellerin belirlenmesi için bir tasarım yarışması düzenliyor. Pul ve pulculuğa olan ilgiyi artırmak, pullar ile kültürel değerlerimizi öne çıkararak 15 Temmuz şehitlerimizi anmak amacıyla açılan yarışmada, darbe girişimi karşısında Türk milletinin demokrasi destanı yazdığı 15 Temmuz günü tema olarak işlenecek. Eserler, 20 Nisan tarihine kadar teslim edilebilecek.



Çocuklara müziği sevdirecek oyun






26 Şubat Pazar günü Cevahir Sahneleri Salon 2'de tiyatroseverlerin karşısına çıkacak olan Lay Lay Lom, çocuklara keyifli anlar yaşatacak. 6 ve12 yaş arasındaki izleyiciye hitap eden tiyatronun konusu ise kısaca şöyle: Genç bir maestro yeni bestesi üzerinde çalışmaya başlar. Maestro sevgiyi anlatmak için notalara özgürce yeni biçimler deneyerek yepyeni bir beste yapmak ister. Bestecinin yaşamında ki hüznün, sevginin, özgürlüğün yansıması notalarda saklıdır. Besteci müziğini yetiştirebilmek için canla başla çalışır ve notalara sevgisini katarak azimle bestesini tamamlar. Müzik notaların sevgisi, kavgasıdır. Müzik yaşamdır.



Halidilik İlim ve İrfan sayfalarında






İlim ve İrfan Dergisi bu sayısında Mevlana Halid Bağdadi ve Halidilik dosyasıyla okurun karşısına çıkıyor. Dergide dosya kapsamında Yrd. Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Saki Çakır, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ve Kutbeddin Akyüz imzaları yer alıyor. Yrd. Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak, Mevlana Halid'in ilim ve irfanla yoğrulan hayatının temel çizgilerini okura sunuyor. Prof. Dr. Süleyman Uludağ ise bu ay İslam'daki yeri açısından uzlet, halvet ve inziva kavramlarını değerlendiriyor. Prof. Dr. Ali Akpınar da Hazret-i İsa'ya verilen mucizelerden hareketle bizlere verilen nimetlerin şükrünü nasıl eda edebileceğimizi hatırlatıyor.



Bu haftaki dersimiz Zaman Algısı






Boğaziçi Üniversitesi'nin BU+ Etkinlikleri kapsamında bilimsel konulara ilgi duyan herkes için başlattığı 'Açık Ders'lerin 21 Şubat tarihindeki konuğu “Zaman Algısı” başlıklı semineriyle Yrd. Doç. Dr. İnci Ayhan olacak. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) katkılarıyla, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleşen dersler kapsamında bu kez “Zaman Algısını” tartışacak olan Yrd. Doç. Dr. İnci Ayhan, seminerinde dinleyicilere zaman algısı konusunda merak edilen soruların yanıtlarını kapsayan bir içerik sunacak.



Tüm yollar size çıkacak




Aşkın Aynaları-Burçlar Kitabı, Büyüyen Ay Yayınları arasından raflardaki yerini aldı. Aşkın kalbine doğru bir yolculuğu anlatan yazar Hayrettin Orhanoğlu, daha önce kaleme aldığı Hafız ile Kâtip ve Adımı Aşk Verdi'den sonra bu kitabını okuyucuyla buluşturdu. 12 hikâyeden meydana gelen kitap, burçların iç dünyalarına, beklentilerine, özlemlerine, umutlarına adeta bir ayna tutuyor. Aynadan görülenler ise aşkın ne olduğuna dair bir arayıştır. İnsanın kendine doğru bir yolculuğudur.






















#Etkinlikler
#Konser
#15 Temmuz
#Pazar rehberi
7 yıl önce
default-profile-img