|

'Sessiz'le ödülü kaptı

65. Cannes Film Festivali'nde Türkiye'ye ödül geldi. Kısa metrajlı film kategorisinde yarışan Rezzan Yeşilbaş'ın 'Sessiz' adlı filmi, 'Altın Palmiye' aldı.

00:00 - 28/05/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:03 - 28/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
'Sessiz'le  ödülü kaptı
'Sessiz'le ödülü kaptı

65. Cannes Film Festivali'nde, kısa metrajlı filmler kategorisinde yarışan Türk yönetmen Rezan Yeşilbaş'ın 'Sessiz' adlı filmi 'Altın Palmiye' ödülüne layık görüldü. Belçim Bilgin ve Cem Bender'in başrollerini oynadığı 7 dakikalık film, 1984 yılında Diyarbakır cezaevinde yatan bir mahkum ile karısının hikayesini konu alıyor. Jüri başkanlığını Belçikalı Jean-Pierre Dardenne'in yaptığı kısa metrajlı filmler dalında toplam 10 film yarıştı.

EN İYİ FİLM: AMOUR

'Sessiz' Cannes'da kısa film kategorisinde bugüne dek Türkiye'den yarışan dördüncü film. Festivalde En büyük ödül olan 'Altın Palmiye', Avusturyalı Michael Haneke'nin 'Amour' (Aşk) isimli filmine verildi. En iyi senaryo ödülüne Romen yönetmen Cristian Mungiu'nun 'Au-dela des collines' isimli filmi layık görüldü. En iyi yönetmen ödülü ise 'Post tenebras lux' isimli filmiyle Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas'a verildi.




12 yıl önce