|

Solunumun da görgü kuralı var

Maske kuralına riayet giderek azalırken grip salgını bir o kadar yayılıyor. Uzmanlar, öksürme, hapşırma hatta burun silmenin dahi bir görgü kuralı olduğunu hatırlatıyor.

Nur Banu Aras
00:00 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 06:45 - 3/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Maske kuralına riayet giderek azalırken grip salgını bir o kadar yayılıyor. Uzmanlar, öksürme, hapşırma hatta burun silmenin dahi bir görgü kuralı olduğunu hatırlatıyor. Öncelikle ellerin sık yıkanması ve hapşırıp öksürürken kolun iç kısmının kullanılması gerekiyor ve burun silerken ‘kalın peçete’ kullanılmasının altı çiziliyor. Ayrıca grip olan kişinin evde bile maske takması gerektiği belirtiliyor.

DOKUNMA GRİBİ YAYIYOR

  • Maske, mesafe ve hijyen kurallarının dışında grip virüsünü bulaştırmamak için 4 kural şöyle: Grip dokunma, elle ve yüzeyler aracılığıyla bulaşabiliyor. Bu yüzden öksürme, hapşırma gibi durumlarda eller kullanılmamalı, kolun iç kısmı kullanılmalı. Grip olanlar kapalı alanlarda, ev içerisinde bile maske takmalı. Maske takmak, solunum sıvıları, konuşurken nefes alırken etrafa saçılmasını önlüyor. Eller sık sık yıkanmalı. Burun temizliği kalın peçeteler kullanılarak yapılmalı, temizliğin ardından eller mutlaka yıkanmalı.
#Grip
#Koronavirüs
3 yıl önce