|

Türk dünyasında hep hatırlanacak

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, bir süredir tedavi gördüğü Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayata veda etti. Ömrünü Türk dünyasının sorunlarına adayan Kabaklı, Sultanahmet Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı'na defnedildi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/08/2015 الإثنين
Güncelleme: 22:27 - 30/08/2015 الأحد
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Gazeteci-Yazar Servet Kabaklı (59) bir süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetti. Kabaklı'nın cenaze namazı Sultanahmet Camii'nde kılındı. Cenaze namazına MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yazar Beşir Ayvazoğlu, Kabaklı ailesi ve yüzlerce seveni katıldı. Cenaze namazının ardından tekbirlerle omuzlara alınan cenaze dualarla uğurlandı. Kabaklı'nın cenazesi, Eyüp Mezarlığı'nda bulunan merhum amcası, Türk Edebiyatı Vakfı'nın kurucu Başkanı Ahmet Kabaklı'nın kabrinin yanına defnedildi.


BASIN VE EDEBİYAT İÇİN BİR DEĞER

Basın ve edebiyat dünyasının büyük bir değeri yitirdiğini söyleyen Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Servet Kabaklı'nın amcasının oğlu Esat Kabaklı, “Türk milletinin başı sağolsun. Biliyorum ki onun yüreği cenneti de dolduracaktır” dedi. Oğlu Burak Kabaklı da babasının bir vakıf insanı olduğunu ve onun bıraktığı emaneti devam ettirmeyi temenni ettiğini dile getirdi. Kabaklı'nın basın ve edebiyat dünyasına önemli katkıları olduğunu vurgulayan Yazar Beşir Ayvazoğlu, “Tercüman Gazetesi'nde beraber çalışmıştık. Türk Edebiyatı Dergisi'ni yönettiğim on yıl boyunca da beraberliğimiz oldu. Hakkında kanaatlerim çok müspettir. Allah rahmet eylesin. Yokluğu büyük bir boşluktur” diye konuştu.


#Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Gazeteci-Yazar Servet
#Beşir Ayvazoğlu
#İstanbul Valisi Vasip Şahin
٪d سنوات قبل