|

Üç boyutlu tezhipler

Tezhip sanatçısı Naciye Subaşı'nın eserlerinden oluşan "Aşk" sergisi açıldı. Kabartma tekniğiyle hazırlanan eserler izleyicide üç boyutlu etkisi oluşturuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:01 - 3/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yıldız Holding Seminer ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergi 7 Temmuz'a dek ziyaret edilebilir.
Yıldız Holding Seminer ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergi 7 Temmuz'a dek ziyaret edilebilir.

Sanatçı Naciye Subaşı, Türk tezhip ve kalem işi sanatlarında Osmanlı klasik üslubunu yeni bir anlayışla yorumlayıp günümüze taşımaya çalışıyor. Sanatçı, tezhipte kendine has kabartma süsleme tekniğini kullanarak tezhip sanatını üç boyutlu hale getirerek "Aşk" sergisinde buluşturdu. Sergi Yıldız Holding Sergi Salonu'nda izleyiciyle buluştu. Subaşı, "Aşkın tedavi edeceği alan o kadar çok ki ben bunu sanatımda ve fırçamda buldum" diyor.


İSMİYLE MÜSEMMA

Aşk ismi ve temasını insanlar arasında köprüler kurmak, gönülleri birbirine bağlamak, birbirini anlayan insanları bir araya getirmek için seçtiğini belirten Subaşı, Klasik sanatlarımız 'Sen olmasaydın alemleri yaratmazdık' dustüruyla din olgusu üzerinden yola çıkarak oluşmuş. Ben de eserlerimi aşk ile yapıyorum. Bu yüzden aşk ismi hem sergiye hem de içinde bulunduğumuz mübarek aya uygun. Aslında sergi ismini üzerinde taşıyordu" ifadelerini kullanıyor.

Otuz yıllık emek

Sergide 24 eseri bulunan Subaşı, eserlerini standart tezhip ürünlerinden büyük çalışıyor. Kabartma tekniğini ancak büyük boyutlarda icra edebildiğini söyleyen Subaşı, "Kabartmalar küçük çalışılamıyor. Büyük ebatları da öyle 4-5 ayda yapamıyoruz. Eserlerimin bir kısmını son 2-3 yılda tamamladım.

Bir kısmı da koleksiyonumda yer alıyordu. Neredeyse 30 yıllık eserler var" şeklinde konuşuyor.

#Tezhip
#Sergi
7 yıl önce