|

50 milyon doz aşı geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin menşeli koronavirüs aşısı Sinovac’tan 50 milyon doz almak üzere sözleşme imzalandığını açıkladı. Aşının ilk 10 milyon dozu önümüzdeki ay geliyor. Ocak ayında 20 milyon doz daha gelecek. Koca, Rusya ve diğer aşı üreticisi ülkelerle de irtibatlarının sürdüğünü söyledi.

Yasemin Asan
00:00 - 26/11/2020 Perşembe
Güncelleme: 03:42 - 26/11/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Bakan Koca
Bakan Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin menşeli Sinovac aşısından 50 milyon doz alınması için imza atıldığını söyledi. B
ilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca artık açık test politikasına geçtiklerini ve semptomu olmayan hastaları da tabloda göstereceklerini söyledi.
Bu çerçevede dünkü toplam vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu belirten Koca, “Ağır hasta sayımız 4 bin 641’e çıktı. Son 24 saatte 168 can kaybımız, 6 bin 814 hasta sayımız var” dedi.

BÜYÜK İLLERDE 3. ZİRVE

  • Önümüzdeki günlerde test kapasitesinin 200 binli rakamların üzerine çıkaracaklarını kaydeden Koca, “Önümüzde milletçe teyakkuzda olmamız gereken günler var.” hatırlatmasında bulundu. Bakan Koca satır başlarıyla şöyle konuştu:
    Ülkemizin batı yakasında hızlı artışlar oldu. İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyorlar. İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70’lere dayanmış durumda. Ankara’da servis doluluk oranı yüzde 62,3, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75,4, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 28,9. İzmir’de vakaların arttığını, yer yer bazı hastanelerde sorun yaşandığını görüyoruz.

İLAÇLARI MUTLAKA KULLANIN

Kaybettiğimiz hastaların önemli kısmı erken dönemde tedavisine başlanmayan ve ilacını almayan kişiler.
Nisan ayında zatürre oranı yüzde 30’lara yakındı, şu anda yüzde 3,4. Zatürre oranının azalmış olmasının en büyük sebebi önceden ve erken dönemde kullanılan ilaçlar.
Erken dönemde ilaçlarımızı mutlak alalım, bu dönemde en ufak grip, nezle benzeri belirtilerin de Kovid-19 olabileceğini mutlak düşünelim.

SÖZLEŞMELER TAMAM

  • (Sinovac aşısı) Bununla ilgili sözleşme yapıldı. Aralık-Ocak-Şubat ayında sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon aşı için imza atıldı. Sözleşme imzalandı.
    Aralık ayında asgari 10 milyon olmak üzere 20 milyon hedefliyoruz. Ocak ayında 20 milyonda sorun yok. 50 milyon doz için sözleşme imzalandı. Diğer aşı için de Aralık’ta 1 milyon, devamında 25 milyona kadar aşının verilebileceği şekilde görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya ve diğer aşılarla irtibat halindeyiz.
#Aşı
#Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
#Sinovac
#Rusya
3 yıl önce