|

Çabalar sonuç verdi: Şanlıurfa turuncu

“Türkiye’nin tek kırmızı kenti” olarak kayıtlara geçen Şanlıurfa, seferberlik halinde yürütülen çabalar sonrası, yüzde 55’i aşarak turuncu kategoriye geçti. Aşılama kampanyasında bisiklet ve tablet hediyesiyle, burs, ücretsiz gezi ve hediye çeki dahil pek çok özendirici etkinlik düzenlenmişti.

Haber Merkezi
00:24 - 28/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 28/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

18 yaş ve üstünde en az bir doz Kovid-19 aşısı yaptırma oranında Türkiye’nin kırmızı kategoriden çıkan son kenti olan Şanlıurfa, adeta bir seferberlik halinden kısa sürede sonuç almayı başladı ve yüzde 55’i geçerek turuncu kategoriye yükseldi. Vali Abdullah Erin’in talimatıyla başlatılan ilk kampanyada, 18-25 yaş aralığında olan ve aşısını yaptıran kişiler arasında gerçekleştirilen çekilişle her hafta 5 bisiklet, 5 tablet ve üniversitede eğitim gören 2 kişiye burs ile 15 kişiye bir günlük Halfeti gezisi hediye edildi. Birecik Kaymakamlığı'nca hayırseverlerin desteğiyle yapılan kampanyada aşı olanlar arasından yapılan çekilişle toplam 18 kişiye 1000 TL hediye çeki verildi.


ESNAFTAN DA DESTEK GELDİ

Kentteki aşılama oranlarının yükselmesi amacıyla da esnaflar da çeşitli ikram ve indirimlerle insanların aşılanmasını teşvik etmeye çalıştı. Bu kapsamda bir restoran Kovid-19 aşısı yaptıranlara ücretsiz ciğer kebabı ikram ederken, bir düğün salonu da aşı olan düğün sahiplerine yüzde 50 indirim uyguladı. Tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde kurulan mobil aşı biriminin yanında stant açan bir esnaf da birinci doz aşısını yaptıranlara üzüm ve keçiboynuzu pekmezi dağıttı. Şanlıurfa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Solmaz, “Ama daha yolun başındayız. Kentimizi Türkiye ortalamasına ulaştırmak istiyoruz.” dedi.

#Koronavirüs
#Delta Varyantı
#Şanlıurfa
#Türkiye
#Vali Abdullah Erin
3 yıl önce