|

İstanbul'da ilk kez Hindistan varyantı görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından video mesajla açıklama yaptı. Önümüzdeki iki ay boyunca aşı tedarikinin güçleşeceğini fakat haziran ayından sonra kolay ulaşım sağlanabileceğini vurgulayan Bakan Koca, İstanbul'da ilk kez Hindistan varyantının görüldüğünü açıkladı. Bakan Koca, Hindistan varyantı görülen kişi sayısını da paylaştı.

18:47 - 28/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 19:57 - 28/04/2021 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından video mesajla açıklama yaptı. Bakan açıklamasında önümüzdeki iki ay boyunca aşı tedarikinin güçleşeceğini fakat haziran ayından sonra kolay ulaşım sağlanabileceğini vurguladı. Bakan Koca, İstanbul'da ilk kez Hindistan varyantının görüldüğünü açıkladı. Bakan Koca, Hindistan varyantı görülen kişi sayısını da paylaştı.



"5 vatandaşımızda Hindistan varyantı gözlendi"

Mutasyonların, aşı çalışmalarının etkinliğini ve salgının seyrini yakından ilgilendirdiğine dikkati çeken Koca, bunun virüsle mücadeleyi güçleştirdiğini belirtti.

Bakan Koca, bugün dünya genelinde karşılaşılan onlarca mutasyon/varyant türü bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bunlardan bazıları baskın hale gelerek hızla yayılırken bazıları sınırlı yayılım göstermektedir. Virüsün kendisini değiştirerek yeni formlara girmesi ömrünü uzatsa da bunun bir sonu var. Bu mutasyonlar virüsün de hasta etme kabiliyetini sınırlayacak. Şu an ülkemizde en çok görülen mutasyon türü İngiltere varyantıdır. Bunun yanında Brezilya ve Güney Afrika varyantları da görülmüştü. Son olarak İstanbul'da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı da gözlendi. Ülkemizde bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip edilmektedir."

İçinde bulunulan dönemin, salgının kontrol altına alınması ve yaygın aşılamadan önceki son kısıtlama olmasını dileyen Koca, şunları kaydetti:

"Bu temennimin gerçekleşmesi için bu dönemi iyi değerlendirmeli ve sorumlu davranarak kısıtlama ve tedbirlere uyumlu hareket etmeliyiz. Sözün gücünün azaldığının farkındayım ama sizin gücünüzden hiç endişem yok. Çok direndiniz, çok mücadele ettiniz ve yoruldunuz. Sizlerden ricam bir seferberlik haliyle mücadeleye katılmanızdır. Bu mücadelenin galibi bizler olacağız. Ramazan Bayramı'nı huzurla karşılamak için birlikte mücadele edelim."


#Fahrettin Koca
#Koronavirüs
#Hindistan varyantı
3 yıl önce