|

Türkiye'de şu an saat kaç?

29 Temmuz 2022, Cuma (GMT+3) Türkiye konumunda saat kaç? sorusu vatandaşlar tarafından büyük bir merak konusu. Avrupa'da veya diğer bazı ülkelerde saat farklılıklarının yaşnaması ile Türkiye'de anlık olarak saatin kaç olduğu sorgulanabiliyor. Bu nedenle akıllı telefon, bilgisayar ve iPad gibi elektronik cihazlarla arada 1-2 saat fark bulunabilir. Peki İstanbul, Ankara, İzmir ve Türkiye genelinde şu anda saat kaç?

14:54 - 25/03/2018 Pazar
Güncelleme: 11:10 - 29/07/2022 Cuma
Diğer
26 Mart 2017 Pazar günü saat kaç? sorusunun yanıtı haberimizde.
26 Mart 2017 Pazar günü saat kaç? sorusunun yanıtı haberimizde.
'Şu an saat kaç?' '29 Temmuz saat kaç?' '29 Temmuz Cuma günü saat kaç?'
soruları Avrupa kıtasındaki ülkelerin yaz saati uygulamasına geçmesiyle ülkemizde de vatandaşlar kafa karışıklığı yaşadı. Avrupa'da saatler 1 saat ileriye alındı. Ülkemizde yaz-kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla akıllı elektronik cihaz ile manuel ayarlanabilir saatler arasında 1 saat farkı görüldü. Şuan saat kaç? sorusu sosyal medya da büyük yankı buldu. Saat nedeniyle büyük mağduriyetler yaşandı. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi büyük iller başta olmak üzere ülkemizde şuan saat kaç? İşte ayrıntılar...

TÜRKİYE'DE ŞU AN SAAT KAÇ?

Türkiye'de şuan saat 11.09.
AVRUPA'DA 1 SAAT İLERİ ALINDI

Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş oldu. Türkiye'de ise saatler aynı kaldı. Ancak bazı elektronik cihazların otomatik olarak saati değitirdiği belirtiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişi sosyal medyada paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Android telefonları için (Samsung, Sony, HTC, LG, Huawei, Casper)

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında 'Tarih ve Saat' bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirebilirsiniz.

iOS yani iPhone telefonlar için

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında Tarih ve Saat bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde "Otomatik Ayarla" kısmını bulun ve onu devre dışı bırakabilirsiniz.

Bilgisayarlar (Windows 10 için)
Masaüstü'nde altta bulunan görev çubuğu'nda Saat ve Tarihin yazdığı kısma sağ tıklayın. Tarih ve Saat Ayarla bölümünü bulun. "Saati otomatik olarak ayarla" bölümünü devre dışı bırakın. Hemen Altında bulunan "Saat Dilimini otomatik olarak ayarla" bölümünü de devre dışı bırakabilirsiniz.

Twitter'da saat il ilgili yapılan yorumlar:

Telefonumda 10:45 Duvarda 9:45 Bilgisayarım ki 11:45 Kolumda ki saat 12:45 Arkadaşıma sordum onun ki durmuş. #
saatkaç

10.39 niye sordun Kaç olursa olsun vakit tefekkür vaktidir

Seni 1 saat ileri beni 1 saat geri almışlar #
saatkaç

Saatleri ne kadar geri alsanızda yarın Pazartesi kaçış yok. Mutlu Pazarlar... #
saatkaç

#saatkaç
o değil de telefona güvendim saat10diye 9da kalktım,çayı demledim,kahvaltılıkları hazırladım.Ailem şaşkın,gözü yaşlı.Tşkrlr android

Saat Duvarda 11 Telefonda 12 Arabada 5 Evde 15 #
saatkaç

O değil de #
saatkac
?

#
saatkaç
Şu an saat 10 ama gecemi gündüzmü onu çözemedim

Şuan 10 değil mi #
saatkac

#
saatkaç
Herşeye vaktimiz var Lakin vakti verene vaktimiz yok...İlginç dimi
#Saat kaç?
#Türkiye
#Avrupa
#İstanbul
#Ankara
#İzmir
#Antalya
#Şu anda saat kaç?
6 yıl önce