|

Bize bizden başka dost yok

Başbakan Binali Yıldırım, “Bize bizden başka dost yok. Bunu Afrin’de, Cerablus’da, El Bab’da, Gabar’da, Hakurk’da, Bestler Dereler’de, Dağlıca’da gördük” diye konuştu. Erzincan’da Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali’nde konuşan Yıldırım, “Bu gençliği ne bölücüler ne FETÖ’cüler yönlendirebilir; emperyalistlere karşı Türkiye’nin verdiği mücadelede en büyük güvencemiz Türk gençliğidir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:44 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, protokolde oturduğu sırada Anneler Günü dolayısıyla eşi Semiha Yıldırım’a çiçek takdim etti. Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali’ne Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Erzincan Valisi Ali Arslantaş, katıldı.
Başbakan Yıldırım, protokolde oturduğu sırada Anneler Günü dolayısıyla eşi Semiha Yıldırım’a çiçek takdim etti. Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali’ne Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Erzincan Valisi Ali Arslantaş, katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, “Bize bizden başka dost yok. Dünyada bizim dostumuz yine biz kendimiziz. Bunu Afrin’de, Cerablus’da, El Bab’da, Gabar’da, Hakurk’da, Bestler Dereler’de, Dağlıca’da gördük” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Bizim hayalimizde ülkesi, demokrasisi daha da gelişmiş, milli geliri daha da artmış, küresel değerlerle bütünleşmiş bir Türkiye var. Bu Türkiye hayalimizi elbette gençlerle, sizinle hayata geçireceğiz. Bütün gayretimiz geçmişin yanlışlarına düşmeden emin adımlarla gelecek yolculuğumuza yürümek” dedi. Yıldırım, Dumanlı Tabiat Parkı’nda düzenlenen Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali’nde yaptığı konuşmada, milletin umudu yiğit gençleri muhabbetle selamladı. Sevginin, hoşgörünün, fedakarlığın kaynağı olan annelerin Anneler Günü’nü tebrik eden Yıldırım, bütün anaların ellerinden öptüğünü belirtti.

15 TEMMUZ’DA MEYDANA İNDİNİZ

Başbakan Yıldırım, gençleri Türkiye’nin bugününün, yarınının teminatı olarak nitelendirerek, gençlerin bugüne kadar verilen özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yer aldığını, bunun 15 Temmuz gecesinde de görüldüğünü ifade etti. Yıldırım, “O gece, ‘Bu ülkenin sorunlarına ilgisiz, apolitik’ denilen gençlerimiz meydanlara indiler. Alçaklara göğsünü siper eden, tankların önünde duran, kurşunlara ‘Vız gelir’ diyen gençler sizdiniz. Sizine onur duyuyoruz” diye konuştu.


  • Yaylada sabahladılar
  • Başbakan Yıldırım, alana geldiğinde çok sayıda genç, “Rabia” ve “Bozkurt” işareti yaparak, Yıldırım’ı selamladı. Festivale, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden ve bölge illerinden çok sayıda genç katıldı. Dumanlı Yaylası’ndaki yağmur ve soğuk havaya rağmen gençler, geceden çadır kurarak yaylada sabahladı. Isınmak için ateş yakan gençler, halay çekti, çeşitli oyunlar oynadı. Festival alanında Kızılay ve AFAD tarafından katılımcılara kumanya ikram edildi.

GENÇLİĞİN ENERJİSİNİ ANLAYAMADILAR

Nüfusun tamamını gençlerin oluşturmadığını ancak gelecekte öyle olacağını anlatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Gelecek ideali olmayan, yüreğinde gençlik ateşi taşımayan siyasetçiler bu ülke hiçbir şey veremediler. Gençliğin enerjisini, heyecanını anlayamadılar, gençliği kolayca alevlenen, duygularıyla oynanan bir topluluk olarak gördüler. Bu millet ayrışmadan, kutuplaşmadan büyük acılar çekti, kayıplar verdi ama Rabbime şükrediyorum, artık bunlara, bu oyunlara metelik vermeyecek bir gençliğimiz var. Siz varsınız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, demokrasiyi baştacı eden, milli, manevi değerleriyle barışık bir gençliğimiz var artık. Türkiye’nin ve dünyanın şartlarını doğru analiz eden, ona göre karar veren bir gençliğimiz var. Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklayan, tarihine, kültürüne sahip çıkan bu gençliği ne bölücüler ne FETÖ’cüler yönlendiremez, emperyalistlere karşı Türkiye’nin verdiği mücadelede en büyük güvencemiz Türk gençliğidir, sizlersiniz.”

AFRİN’DE CERABLUS’DA, EL-BAB’DA GÖRDÜK

Gençlerden enerjilerini günlük meseleler için harcamamalarını, geleceğin büyük Türkiye’sine, büyük hedeflere odaklanmalarını isteyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Nefreti, öfkeyi değil sevgiyi, hayalleri, ideallerinizi büyütün. İtilafları, anlaşmazlıkları değil ittifaklığı, birlikteliği güçlendirin. Bizim öfkeyle harcayacak zamanımız yok. Hepimiz, genciyle yaşlısıyla, Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle Sunnisiyle her mezhepten, meşrepten, düşünceden, ne olursak olalım bu ülkenin aziz vatandaşlarıyız, evlatlarıyız. Bize bizden başka dost yok. Dünyada bizim dostumuz yine biz kendimiziz. Bunu Afrin’de, Cerablus’da, El Bab’da, Gabar’da, Hakurk’da, Bestler Dereler’de, Dağlıca’da gördük ve ülkenin şimdi, oralara ‘ayak basılamayan yerlere’ her noktasında ay yıldızlı bayrak dalgalanıyor. Gençler, sizin geleceğiniz olan bu bayrak dalgalanıyor.”



#FETÖ
#Türkiye
#Binali Yıldırım
#Afrin
6 yıl önce