|

Kılıçdaroğlu'ndan evlere noter onaylı seçim vaadi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçimleri öncesi vatandaşlara postayla Ankara 3. Noter onaylı seçim vaadi belgesi gönderdi.

Yeni Şafak
10:14 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:18 - 21/05/2015 Perşembe
IHA
Kılıçdaroğlu'ndan evlere noter onaylı seçim vaadi
Kılıçdaroğlu'ndan evlere noter onaylı seçim vaadi

Türkiye'de gözler 7 Haziran milletvekilliği seçimlerine çevrilirken, seçim meydanlarına çıkan partilerin genel başkanları ise bir bir vaatlerini sıralayarak seçmeden oy istiyor. Özellikle ekonomik vaatleri ile öne çıkan ve bu vaatleri noterden onaylattığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vaatlerini Ankara 3. Noter'den onaylatarak taahhütname başlığıyla evlere posta ile gönderdi. Kılıçdaroğlu, gönderdiği taahhütnamede vaatlerini şöyle sıraladı:



"Tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi için 1 ay içinde yasal düzenleme yapacağım. 2015 yılı için tüm emeklilerimizin 17 Temmuz 2015 Ramazan Bayramı'nın 1. günü ve 24 Eylül 2015 Kurban Bayramı'nın 1. günü birer maaş ikramiyenin hesaplarına yatmasına sağlayacağım. Emeklilere başbakan olduğum sürece her yıl iki maaş ikramiye verilmesini muntazam bir şekilde yapacağım. Şayet bu sözümü tutmazsam başbakanlıktan ve genel başkanlıktan derhal istifa edeceğim."


Kılıçdaroğlu, bu noter onaylı vaadinin yanı sıra gönderdiği broşürde de başbakan olması halinde yapacaklarını tek tek sıraladı. Evlerine geldiklerinde posta kutularında ya da kapı önlerinde Kılıçdaroğlu'nun noter onaylı vaadini gören vatandaşlar, "İlk kez bir genel başkanın noter onaylı seçim vaadi yaptığını görüyoruz. Bu lidere kimse inanmıyor mu bilmiyoruz, notere vaatlerini onaylatan liderin sözüne güven olur mu" dediler.



Bazı vatandaşlar ise noter onaylı seçim vaadini olumlu bularak, "En azından başbakan olduğunda bu dediklerini yapmazsa bu belge sayesinde yapmasını sağlarız" diye konuştular.

#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#7 Haziran genel seçimleri
#Ankara 3. Noter onaylı seçim vaadi
9 yıl önce