|

Ahmet Ağaoğlu: İznimiz olmadan görüşemezler

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu; Sosa, Burak Yılmaz ve Kucka ile ilgili çıkan transfer iddialarıyla ilgili, "Bunlar Trabzonspor'un oyuncularıdır. Hiçbir kulübün bizim iznimiz olmadan tasarruf kullanma hakkı yoktur" dedi. Ağaoğlu yeni teknik direktörü ise en geç çarşamba ya da perşembe günü açıklayacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:02 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:29 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Ahmet Ağaoğlu.
Ahmet Ağaoğlu.

Bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu kulübün gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu'nun Madical Park Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında öne çıkanlar şöyle;

"Bazı futbolcular kulübe ihtar çekti"
  • "Biz geldiğimizde önceliğimiz haciz işlemleri, transfer yasakları ve transfer yaptığımız kulüplerin bizleri FIFA'ya taşıması gibi sorunlar oldu. Bunun dışında bilindiği üzere futbolcularımıza ödenmemiş ve birikmiş paralar vardı. Biz geldiğimiz zaman tüm futbolcularla toplantı yaparak, futbolcularıma ve onların kulüplerine tüm borçlarını ödeyeceğimizi söyledik. Ama bazıları o toplantıdan hemen sonra ihtar çekti.Bize taahhüt edilen 15 günlük süre içerisinde bu paraları ödedik tabii."


"TFF'de dosyalarımız var"

  • "Futbolculara ve kulüplerine borçlarımızı ödedik böylelikle FIFA'daki dosyalarımızı kapattık ama bunların yanı sıra TFF'de dosyalarımız var. TFF’de olan Ersun Yanal, Mehmet Ekici, özer Hurmacı, ve Aykut Demir’in dosyaları var. Bunlarla uzun süredir görüşüyoruz. Bunlar TFF lisansına engel teşkil eden dosyalar. Özer Hurmacı ile feragatname imzalandığı ancak bu feragatnamenin imzalanmadığı ve alacağının kesinleştiği, Ersun Yanal’ın da aynı şekilde alacakları var. Aykut Demir ve Mehmet Ekicinin alacakları da var."

"Şu an borcumuz 935 milyon TL"
  • "Trabzonspor’u 160 milyon borçla aldık, 160 milyon borçla bırakıyoruz diyenlere bu ülkenin para biriminin Türk Lirası olduğunu, kulübün bilançosunun da TL olduğunu hatırlatmak isteriz. Göreve geldiğimizde borç 888 milyon TL idi. Şu an borcumuz 935 milyon TL. Bu kulübe kur farkı, faiz yüzünde her gün 500 bin TL ek maliyet çıkıyor. O dönemli borcu euroya çevirince 180 milyon euro yapıyor. Bugün toplam borcumuz 935 milyon TL. Bugünkü kura göre 170 milyon euro yapıyor. Borcumuz 10 milyon euro azaldı demek akılla bağdaşmaz."

"Anlaşmaları TL üzerine çevireceğiz"
  • "İlk geldiğimde profesyonel kadronun maliyeti 180 milyon TL diyordum. Şu an ise 196 milyon TL. Daha transfer bile yapmadık. Eğer mümkün olursa euro üzerinden sözleşme yapılan oyuncularla kuru sabitleyip, anlaşmaları TL üzerine çevireceğiz”
"Son 3 transferimizin sadece bonservis ve menajer maliyeti 17.5 milyon euro"
  • "Bir futbolcuyu Milan'dan 5 milyon euroya alıyorsanız, menajere 1 milyon euro, kendisine 4 milyon euro veriyorsanız bu 10 milyon euronun karşılığı olması lazım. Bu borçlar aynı zamanda ülkenin dış borcudur. Spora mı katkıda bulunuyoruz, ülkenin cari açığına mı katkıda bulunuyoruz? Son 3 transferimizin sadece bonservis ve menajer maliyeti 17.5 milyon euro. 12 milyon euro da senede bu oyuncularımıza ödüyoruz."
"Neden ihtar çektiniz?"
  • "Burak Yılmaz ve yabancı futbolcularımızın menajeriyle bir araya geldik. İlk olarak ben şunu sordum; yeni gelmiş ve size bir ayda tüm borçlarınızı ödeyeceğini söyleyen yeni yönetime, neden ihtar çektiniz? Zaten paranızı alamamışsınız 5 ay. Açıklayamadılar tabii."

"Taliplileri varsa adres Trabzonspor Kulübü'dür"

  • "Burak Yılmaz konusunda son noktayı koyan açıklamayı kulüp sitesinden yaptık. Sosa, Burak Yılmaz ve Kucka Trabzonspor'un oyuncularıdır. Hiçbir kulübün bizim iznimiz olmadan tasarruf kullanma hakkı yoktur. Taliplisi olan varsa adres Trabzonspor Kulübü'dür. Burak Yılmaz ile yaptığımız görüşmede kulübün kaptanı olduğunu ancak maliyetinin euro üzerinden kulübe yük getirdiğini, kendisiyle devam etmek istediğimizi açık olarak ifade ettik."
Teknik direktör konusu

  • "Kamuoyunun son 15 gündür tartıştığı gündem maddesi, takımımızın hocasının kim olacağıydı. 8 Nisan öncesinde başkanın kim olacağı, sonrasında yönetim kurulu üyelerinin kim olacağı gündemdeydi. Bu kadar ismin speküle edilmesi, bu kadar ismin toplumun önüne çıkarılmasını doğru ve etik bulmuyorum. İsimleri gündeme getirilen antrenörlerin hepsi bir değer hepsi bir kıymet. O arkadaşlarımızın meslek gururları var, onurları var. Bugün onları öne çıkarıp sonra istenmeyen insan ilan etmek bana göre bu arkadaşlarımızın kişilik haklarına yapılan saygısızlıklardan biri. İsimleri gündeme gelip de bizim gündemimizde olmayan isimlerden huzurlarınızda camiam adına özür diliyorum. Taraftara çok büyük saygım var ama teknik direktörü Trabzonspor yönetimi belirler. Onların menfaatleri doğrultusunda bu kulübü yönetiyoruz. Bir kulübün başkanı günde binin üzerine rahmetli annesine ağır hakaretler ya da ailesinin işin içine karıştırılmasıyla karşılaşmamalı. Bizim kültürümüzde aile en kutsal varlıktır, ölüye rahmet okunur. Hiçbir menfaat gözetmeksizin bu kulübü yönetmeye talip olan insanların ölmüşleriyle hayattakileri hakkında hakaret etme hakkı kimse kimseye vermez. Bu kulübün en geç çarşamba veya perşembe günü hocası olacaktır."



#Ahmet Ağaoğlu
#Trabzonspor
6 yıl önce