|

Akhisarspor-Galatasaray: 1-2

Galatasaray 32. hafta maçında Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti ve Süper Lig'de sezonun bitmesine 2 hafta kala liderliğini sürdürdü.

Yeni Şafak
20:50 - 6/05/2018 Pazar
Güncelleme: 21:03 - 6/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray, Süper Lig'de bitime 2 hafta kala liderliğini sürdürdü.
Galatasaray, Süper Lig'de bitime 2 hafta kala liderliğini sürdürdü.

Galatasaray, şampiyonluk yarışında çok önemli bir virajı Akhisar'ı deplasmanda 2-1 yenerek döndü. Sarı kırmızılılar, son 2 haftaya en yakın rakibinin 3 puan önünde girmeyi başardı.

Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Ancak Galatasaray ilk tehlikesinde golü bulan taraf oldu. 15. dakikada sağ kanattan Linnes'in aktardığı topla buluşan Feghouli'nin ceza alanına yaptığı ortada arka tarafta meşin yuvarlakla buluşan Rodrigues takımını öne geçiren isim oldu.

18. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan hızlı gelişen Galatasaray atağında Rodrigues, Dany'yi geçip ceza alanına girdikten sonra yaptığı plaseyle farkı ikiye çıkardı. Bu gol Yeşil Burun Adalı futbolccunun son 2 maçtaki 3. golü oldu.

31. dakikada gelişen Teleset Mobilya Akhisarspor atağında ceza alanı içnde Muslera ile Seleznov'un mücadelesinde Seleznov'un yerde kalmasına hakem Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 33. dakikada atışı kullanan Soner Aydoğdu'nun vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

İkinci yarıya iyi başlayan ev sahibi golü bulan taraf oldu. 50. dakikada defansın arkasına atılan topa hareketlenen Barbosaçevirdi, Seleznov'un vuruşunda top direkten döndü ama Serdar'a çarpan top ağlara gitti ve fark bire indi. Son dakikaya kadar üstünlüğünü koruyan Galatasaray, 90+2'de Linnes'in düşürülmesiyle bir penaltı kazandı. Geçen hafta derbide bir penaltuı kaçıran Gomis yine golü bulamadı.

  • Ancak sarı kırmızılılar üstünlüğünü korumayı başardı ve maçı 2-1 kazandı. Sron 2 haftaya en yakın rakibinin 3 puan önünde giren sarı kırmızılar şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı dönmüş oldu.

#​Akhisarspor
#Galatasaray
6 yıl önce