|

Almanya’da işçi Türkiye'de aileden biri

Beşiktaş’a hemen gitmek için gelmediğini kaydeden genç oyuncu, “4.5 yıl sözleşme imzaladım. Şampiyon olmadan gitmem” dedi; Türk Milli Takımı tercih edip etmeme düşüncesi için “Çok istiyorum ancak önce Almanya’nın beni serbest bırakması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 03:02 - 8/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Beşiktaş'ın dünkü idmanında basın mensuplarının bir diğer konuğu Tolgay Arslan'dı. Tolgay kendisine yöneltilen sorulara cevap verirken gündemdeki önemli konulardan biri de şampiyonluk dışında Türk Milli Takımı'nda oynama ihtimaliydi. Almanya'da Hamburg forması giyen yıldız futbolcu, Türk futboluyla Alman futbolunu kıyaslarken çarpıcı bir farka dikkat çekti: “Beşiktaş'a hemen gitmek için gelmedim. 4,5 sene sözleşme imzaladım. Şampiyon olmadan buradan gitmek istemiyorum. Almanya'da futbol ve takımdaki ilişkiler, biraz iş gibiydi. Burada ise aile gibi.”



TÜRKİYE'DE MİLLİ OLMAK İSTİYORUM


A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim'in kendisi hakkındaki milli yapma düşünceleri sorulan Tolgay, yeşil ışık yaksa da bir zorluğa vurgu yaptı: “A Milli Takım'da oynamayı çok istiyorum. Daha önce de 'Nereden davet gelirse orada oynamak isterim' demiştim. Ancak Türkiye'de oynamam için Almanya'nın beni serbest bırakması gerekiyor. Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Low ile hiç konuşmadım. Türkiye için oynamak istiyorum. Ancak bu sadece istemekle olmuyor”



3'TE 3 OLMAZSA DERBİNİN ANLAMI YOK


Tolgay'ın açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar şöyle: “Ligde son haftalara gelinirken ister istemez strese giriyoruz. O yüzden Karabükspor galibiyeti çok önemliydi. Gaziantepspor ile oynayacağız. Şimdiden 3 hafta sonraki Galatasaray maçını konuşmanın anlamı yok. Önümüzdeki maçları kazanamazsak Galatasaray maçının hiçbir anlamı yok.”


“Son 5 maç kaldı. Taraftarımız bize destek olsun, yalnız bırakmasın. Ankara biraz uzak ancak onları tribünlerde görmek istiyoruz.”



TRABZON İLE NEZAKETEN GÖRÜŞTÜM


“Beşiktaş'a önceden söz vermiştim. Trabzonspor Başkan ve teknik direktörü Hamburg'a geldi. Ben de ayıp olmasın diye yanlarına gittim. Onlar da Beşiktaş'a söz verdiğimi biliyordu. Gelirken haber vermediler, ben de nezaketen görüştüm. Bana Trabzon'daki maçta tepki gösterdiler. Sorun değil zaten 10 dakika kadar sürdü. Böyle şeyler beni daha da motive ediyor.”


“Almanya'da tribünler her zaman çok dolu. Küme düşerken bile takımı yalnız bırakmıyorlar. Burada ise genelde tribünler boş. Ancak Beşiktaş taraftarı gibisini Almanya'da görmedim. Bizim statsız buralara kadar gelmemiz çok büyük başarı. Liverpool maçında arkadaşlara 'böyle taraftar görmedim' dedim. İnönü'de oynayan arkadaşlarım da 'daha dur bir şey görmedin' dediler.”






#Tolgay Arslan
#beşiktaş
#trabzonspor
9 yıl önce