|

'Arena'da tarihe geçeceğiz'

Ligde kalan 8 haftanın önemini takım olarak herkesin bildiğini belirten Arjantinli yıldız, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inancını dile getirdi ve yarıştıkları Fenerbahçe’ye göre avantajlarının olduğuna vurgu yaptı.

Yeni Şafak ve
09:07 - 2/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:35 - 2/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş formasıyla bu sezon Süper Lig'de 5 gol 9 asistlik bir performans sergileyen Sosa, Yeni Şafak'a açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş formasıyla bu sezon Süper Lig'de 5 gol 9 asistlik bir performans sergileyen Sosa, Yeni Şafak'a açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'de özellikle son haftalarda attığı kritik gollerle Beşiktaş'ın zirvede yer almasında önemli katkıda bulunan Arjantinli yıldız Jose Sosa'nın, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inancı tam. Başarılı oyuncu, siyah-beyazlı takımın geçen yıla oranla şampiyonluk yarışında çekiştiği Fenerbahçe ile tecrübe olarak dengelerin eşitlendiğine vurgu yaparken, yapımı tamamlanan ve 11 Nisan'da ilk kez Bursaspor maçıyla 'merhaba' diyecekleri Vodafone Arena'da ilk kez forma giyen oyuncu grubu olarak tarihe geçeceklerini söyledi. Kendisine gelen transfer tekliflerini değerlendiren ve bir çok konuda açıklamalarda bulunan Sosa, şampiyonluk yarışında da Beşiktaş'ı avantajlı görüyor. İşte Arjantinli yıldızın Yeni Şafak'a yaptığı özel açıklamaları:



Sezon sonu yaklaşıyor. Camianın şampiyonluk beklentisi yüksek. Neler söyleyeceksin?

Bu çok güzel. İşin final kısmına yaklaştık. Çok güzel hisler var içimizde ve çok güzel gidiyoruz. Şu anda bir milli takım aramız var. Bu ara bizi etkileyecek mi? Etkilemeyecek mi? Bilmiyorum ama temennimiz etkilememesi. Aradan sonra bıraktığımız gibi lige aynı tempoda devam etmek istiyoruz. Milli takım dönüşü sorun yaşanacağını sanmıyorum. Sadece bizden milli takımlara katılan oyuncular yok. Diğer takımlardan da var. Negatif bir durum yaşanırsa diğer takımlarda da yaşanır. Milli takımlara katılan oyuncular çok iyi işler yapıyor. Döndükleri zaman son 8 hafta olduğunu herkes biliyor. Olayın ciddiyetini herkes biliyor.







Taraftarlara bir mesajın var mı?

Bir mesaj vermeye gerek duymuyorum. Ama şunu biliyorum ben ve takım arkadaşlarım çok eminiz ki yeni stadımızın açılış maçında bütün futbolcular olarak hayatımızda hiç görmediğimiz bir ambiyansla karşı karşıya kalacağız. Orada hepimiz tarihe geçeceğiz.



Yeni stat açılışında kadroda olacaksın. Stadı nasıl buldun?

Yeni stadımızda çok güzel maçlar oynayacağız. Buradaki maceramda eksik olan tek şeyin stat olduğunu söyleyebilirim. Çok zor bir dönemde bu kulübe geldim. Stadı olmayan bir kulübe gelmek çok zordu. Bugüne kadar bunun eksikliğini çektik. Tabi ki Olimpiyat Stadı'na ve diğer oynadığımız statlara da taraftarımız geldi ve bizi destekledi. Kesinlikle biliyorum ki kendi stadımızda oynadığımız zaman taraftarımız çok çok daha iyi destekleyecektir.






Bir gün Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapmak ister misin?

Çok güzel hayaller. Hermal adında bir arkadaşım var, buraya geldi. Beşiktaş taraftarının futbol sevgisini, bana nasıl davrandıklarını gördü ve şunu söyledi 'Sen burada omuzlardasın ve omuzlarda devam etmen lazım' dedi. Bu kulübe çok şey borçluyum, gerçekten çok güzel anılarım var ve devam da eder umarım. Bize hizmet veren aşçısından temizlikçi ablalara ve malzemecilerimize kadar gerçekten etrafım çok temiz kalpli insanlarla çevrili. Gelecek için bir şey söylemek çok erken. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum.





Büyük maçları kazanmalıyız


Güney Amerikalı futbolcular genelde Türkiye'de mutlu olduklarını söylüyorlar. Sadece Beşiktaş değil diğer taraftarlar da seni seviyor. Ülkemizde mutlu musun?


Türkiye'de çok mutluyum ve çok memnunum. Geldiğim günden beri beni çok iyi karşıladılar. Hem kulüp taraftarları hem dışarıdaki taraftarlar iyi oynadığım maçlardan sonra da performansımı hatırlaması, bana ilgi göstermesi çok güzel bir olay. Sokağa çıktığım zaman sadece Beşiktaş taraftarı değil Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının da ilgi göstermesi, 'Biz Galatasaray taraftarıyız veya Fenerbahçe taraftarıyız' deyip sevgide bulunması benim için çok güzel bir şey ve büyük şans.


Beşiktaş maceram iyi gidiyor. Beşiktaş'a gelmek benim için bir tecrübeydi şu anda bu tecrübeyi doruklarda yaşıyorum. Tabi ki bunun final kısmı olan sezon sonu şampiyonlukla beraber daha da yukarı çekebilirim.



Arjantin ile Türkiye'deki derbi maçları arasında ne farklar var?

Arjantin ile Türkiye'deki derbi maçları arasında büyük farklılıklar var. İstanbul'da 3 tane büyük takım var kendi aralarında derbi oynuyorlar. Arjantin'de oynarken sadece 1 senede 1 derbi oynuyorduk. Geçtiğimiz senelerde stadımızın olmayışı derbi maçlarında tam olarak derbi havası yakalayamamamızın sebebi olarak gösterebiliriz. Kim ne derse desin bu böyledir. Şampiyon olmak için muhakkak ki büyük maçları kazanmanız gerekiyor. Büyük maç kazanamayan takımların şampiyonluk yolunda zorlandığı kesin ve net. Yeni stadımızla beraber bu seneden itibaren bunun değişeceğine inanıyorum.







Hırsım babamdan, yeteneğim annemdem


Ailem için benim futbolcu olmam çok önemliydi. Fakat babaların kaçırdığı bir şey var, ufak yaşta çocuklardan beklentiler yükseliyor ve o çocukların keyif alması gereken anlarda çocuklara bir baskı yapılıyor. Bu da aslında çocukların futboldan keyif almasını engelliyor. Benim hikayeme gelecek olursak, babamın özverisi ve annemin yeteneği diyebiliriz. Hatta şöyle bir anım var. Annem ben 8-10 yaşlarındayken oynadığımız maçları kameraya çektiriyor. Bunun için de bayağı uğraş veriyor. Son Türkiye'ye ziyarete geldiğinde bu görüntüleri getirdiler. Gerçekten çok keyifli anlar. Şu anda izlerken çok keyif alıyoruz. Babamın saha kenarından hakeme bağırması, taraftarların tepkileri çok keyifli anlar. Sezon sonunda gereken ortam oluşursa bunu basınla paylaşabilirim.



Kadro derinliği hedefimize taşıyacak


Takımı nasıl değerlendirirsin?

Bu sene takımımız çok iyi. Geçen sene kadro genişliği olarak kıyaslarsak bu sene kadromuz biraz daha geniş. Bu sene oynayan oyuncular tecrübe sahibi. Fenerbahçe'nin geçen sene kadro derinliği ve tecrübeli oyuncuları bize göre daha fazlaydı. Ama bu sene bu sayılar eşitlendi. Bu seneyi daha doğru görmek için geçen seneden bakarsak daha doğru yola çıkabiliriz. Geçen sene aslında bizim takımımız çok iyiydi. UEFA'da Liverpool'u elediğimiz gün bizim için çok mutlu gündü, çok iyi bir iş başardık ama ondan sonra ki maçta gerçeği söyleyecek olursak bizden çok güçsüz bir takıma karşı elendik. Bu da belki o an için ayaklarımızın yere basmadığını gösteriyor. Avrupa kupasından elenmek, bizde ligde duygu dalgalanmasına sebep oldu ve ligden de kopardı. Bütün bunları yaşayan kadromuz ile bu sene mental ve tecrübe olarak daha kuvvetliyiz. Bu inançlı oyuncu ekibiyle sağlam yolda yürüyoruz.



Geçen sezon çok sıkıntı yaşadın. Bu sezon ise senin için ligin en değerli oyuncusu diyebiliriz. İkizlerinin performansına katkısı oldu mu?

Önceki yaşantıma kıyaslarsak çok daha mutlu bir adamım. Şükürler olsun bütün aileme minnettarım. Yeni çocuklarım doğdu, onların bana yardımı ve desteği tabi ki oldu. Biliyorsunuz ki çocuklar doğduktan sonra hele futbolcuysanız hem çocuklarla ilgilenmek hem de maçlara hazırlanmak zor oluyor. Uyku düzenin bozuluyor. Hem eşimin hem de akrabalarımın yardımı ile bu sorunu da çözdük. Çok mutluyum.



Devler Ligi'nde oynamak mükemmel bir duygu


Şampiyonlar Ligi'nde oynarsak bireysel ve takım olarak büyük bir hedefe ulaşmış oluruz. Geçen sene de şampiyonluk yarışı içindeydik. Bu sene şampiyonluğa daha yakınız. Statsız oynayan bir takım için bu hedeflere ulaşmak gerçekten zor ama statta tamamlanma evresine geldi. Bu sene şampiyonluğa daha yakınız. Stada kavuştuğumuz anda tüm futbolcular olarak bu anların keyfini çıkarmamız lazım. Her futbolcu oynayabildiğinin en üst seviyesinde oynamak ister. Avrupa için ise bu UEFA Şampiyonlar Ligi, Güney Amerika'da Libertadores Kupası var. Hem kulüp, hem oyuncular için kendi değerini artırmak adına Şampiyonlar Ligi'nde oynamak mükemmel bir duygu.







Şampiyonluğa odaklandım


Çin ve Arap ülkelerinden yüksek ücretle teklifler alıyorsun. Sezon sonu planın nedir?

Şu anda yüzde yüz Beşiktaş'a odaklı yaşıyorum. Devre arasında ülkemden bir teklif aldım. Kulüple oturup konuştuk ve çabuk bir şekilde karar aldık. Kulüp benimle devam etmek istediğini söyledi. Tabi ki istenmek çok güzel. Bende hiç düşünmeden devam ettim. Şu anda hiçbir şey düşünmeden şampiyonluk yolunda çalışıyorum. Sezon sonunda başka teklifler olursa oturup konuşulur. Ama şuanda şampiyonluğa odaklanmış durumda kendi futbolumu oynamaya çalışıyorum. Siz iyi oynarsanız her zaman teklif olacaktır. Burada mutlu olmak ve takımıma yardımcı olmak için elimden geldiği kadar performansımı yüksek tutmaya çalışıyorum.



Bu sezon çıkış noktası olabilir


Mario Gomez performansı ile tekrar Alman Milli Takım formasını giydi. Senin milli takım hedefin nelerdir?


Arjantin'de bir sonraki turnuva Copa America var. Şu anda bu turnuva için kadro kesin diyebiliriz. Şuanda belirli bir istikrar yaşıyorum. Geçen seneden başlayan bir istikrar çok iyi gidiyor. Ama kadroda çok iyi oyuncular var. Arjantin Milli Takımı'na bir oyuncu seçilmesi için mutlaka başarı yakalaması lazım. Benim için bu başarı Türkiye Ligi'nde şampiyonluk olacak.









#Fenerbahçe
#BeşiktaşBeşiktaş
#Beşiktaş
#Süper Lig
#Vodafone Arena
8 yıl önce