|

Beklenen açıklama geldi

Sepp Blatter'in başkanlıktan çekileceğini açıklamasının ardından gözler bir süredir ismi başkanlık ile gündemde olan UEFA Başkanı Michel Platini'ye çevrilmişti. Nitekim Platini, 26 Şubat 2016 tarihinde yapılacak olan FIFA başkanlık seçimi için ilk adaylığını açıklayan isim oldu.

Yeni Şafak
15:16 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:44 - 29/07/2015 Çarşamba
IHA

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Platini'nin konuyla ilgili açıklamalarına yer verildi.Dayanışma gösteren, saygı duyulan ve sevilen bir FIFA oluşturmak istediğini vurgulayan Fransız futbol adamı, kendi geleceğinin yanında futbolunun geleceğinini de düşündüğünü vurguladı. Yorulmadan çalışacağını belirten deneyimli yönetici, son yaşanan olayların dünya futbolunda yeni bir sayfa açma gerekliliği doğurduğunu söyledi. Son derece büyük bir istek ve kararlılıkla bu kararı aldığını dile getiren Platini, aynı zamanda tek başına da başarılı olamayacağının bilincinde olduğunu ifade etti.



Michel Platini kimdir?

21 Haziran 1955 doğumlu eski Fransız teknik direktör ve orta saha oyuncusu Michel François Platini, futbol yaşantısında adından sıkça söz ettiren isimler arasında yer almayı başardı. Avrupa'da yılın futbolcusu ödülünü art arda 3 kez kazanan ilk futbolcu olan ve IFFHS tarafından 20'nci yüzyılın en iyi 7'nci futbolcusu seçilen Platini, 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan Fransa Milli Futbol Takımı'nın en önemli parçalarından biriydi. 1978, 1982 ve 1986 Dünya Kupaları'na katılan Platini, ikisinde yarı finale ulaşma başarısı da gösterdi. Platini, futbol hayatı boyunca AS Nancy, Saint-Etienne ve Juventus takımlarında top koşturdu.


Fransız milli takımının 4 yıl boyunca teknik direktörlüğünü yapan Platini, 2007 yılında 31. UEFA kongresinde başkanlığına seçildi ve 8 yıldır bu görevini sürdürüyor.

#UEFA
#FIFA
#Michel Platini
#FIFA başkan adayları
9 yıl önce