|

Belhanda yeni sözleşme istiyor

Yaz transfer döneminde gitmesine kesin gözüyle bakılan ancak takımda kalan Younes Belhanda, ligde geride kalan 8 haftada gösterdiği başarılı performansla teknik heyetin gözüne girdi. Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Faslı oyuncu, ayrılmak istemediğini belirterek sarı-kırmızılı kulüpten sözleşme uzatma teklifi bekliyor.

Umut Yılmaz
00:00 - 12/11/2020 Perşembe
Güncelleme: 09:23 - 12/11/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Younes Belhanda
Younes Belhanda

Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, sarı-kırmızılı takımdan yeni sözleşme teklifi bekliyor. Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 30 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı takımdan ayrılmak istemiyor.

Galatasaray’da oynamaktan ve İstanbul’da yaşamaktan memnun olduğu öğrenilen Belhanda, 3 yıllık yeni sözleşme imzalamak istiyor. Mevcut sözleşmesiyle yıllık 3 milyon 350 bin Euro net ücret kazanan Belhanda’nın yeni sözleşme ile yıllık kazancında yüzde 50 indirime gitmeye hazır olduğu öğrenildi. Teknik heyetin de tecrübeli oyuncudan memnun olduğu ve yeni sözleşme imzalanmasına sıcak baktığı ifade ediliyor.


Karar seçim sonrası

Sarı-kırmızılı takımda Belhanda konusunda bu gelişmeler yaşanırken, olası bir sözleşme yenileme işleminin Aralık ayında yapılacak başkanlık seçimi sonrası olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 2017-2018 sezonunun yaz transfer döneminde Dinamo Kiev’den transfer edilen Belhanda’nın bonuslarla birlikte Galatasaray’a maliyeti 10 milyon Euro oldu. 4 sezondur sarı-kırmızılı formayı terleten Faslı yıldız, 113 maça çıkarken 17 gol ve 24 asistlik performans sergiledi. Bu sezon ligde 7, UEFA Avrupa Ligi elemelerinde 3 maçta forma giyen Belhanda, takımına 3 gol ve 1 asistlik katkı verdi.



#Belhanda
#yeni sözleşme
3 yıl önce