|

Bennett zirveyi bırakmadı

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Fethiye-Marmaris etabını Bora Hansgrohe takımından Sam Bennett kazandı. Bir önceki etabın da galibi olan Bennett, 3 saat 16 dakika 27 saniyelik performansıyla yarışı ilk sırada tamamlayarak turkuaz mayoyu giymeye devam edecek.

Ergün Balcı
04:00 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 04:29 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Turu Sam Bennett kazandı.
Turu Sam Bennett kazandı.

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2018) üçüncü etabını Sam Bennett kazandı. Bu yıl 54. kez organize edilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 132,7 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabını, 3 saat 16 dakika 27 saniyeyle bitiren Bora-Hansgrohe takımından İrlandalı Sam Bennett birinci olurken, genel klasmanda zirveye çıkarak önceki gün elde ettiği turkuaz mayoyu korudu. Etapta ikinciliği, Quick-Step Floors takımının Arjantinli sporcusu Maximiliano Richeze, üçüncülüğü ise Trek-Segafredo takımından Alman John Degenkolb aldı. Türk Milli Takımı’ndan Ahmet Örken büyük bir başarıya imza atarak etabı tekerlek farkı ile beşinci bitirdi. Dün saat 13.15’te verilen startla birlikte 137 sporcu sıcak bir havada mücadeleye başlarken, Ölüdeniz’den Kelebekler Vadisi’ne, Kaya mezarlarından, Kayaköy ve Şövalye Ada’sına kadar pek çok doğal güzelliği kucaklayan Fethiye, yabancı sporcu ve kafile başkanlarının ilgi odağı oldu. Fethiye şehir merkezinden verilen fo deparla (Nötr start, gerçek etap kilometresine dahil olmayan) bisikletçiler toplu çıkışla pedal basarken, gerçek startla birlikte hareketlilikte zirveye ulaştı.


YAĞMURLA GELEN SPRİNT PRİMİ

Starttaki güzel hava, Marmaris’e yaklaşılırken yerini yağmurlu bir havaya bıraktı. Öndeki grup sprint prim kapısını geçerken şu sonuçlar elde edildi. 1. Sport Vlaanderan Takımı’ndan Van Rooy Kenneth, 2. Manzana Postobon Takımı’ndan Reyes Ortega Aldemar. 3. Euskadi Basque- Murias Takımı’ndan Txoperena Matxikote Benat. TUR 2018’in başından bu yana Turkey Home’un sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri Mayosu kazanma adına büyük bir uğraş veren Onur Balkan, Beyaz Mayoyu bugünkü Marmaris-Selçuk etabında da taşımaya hak kazandı. Türkiye Güzellikleri Prim kapısından Türk Milli Takımı’ndan Muhammed Atalay birinci geçerken, Feritcan Şamlı ikinciliği, Sport Vlaanderan Takımı’ndan Van Rooy Kenneth’de üçüncülüğü aldı. Böylece puan üstünlüğü ile yerini koruyan Onur Balkan bu etaptaki alkışı hak etmiş oldu. 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün en zor etaba sahne olacak 206.9 kilometrelik Marmaris-Selçuk etabında bir yerde Genel Ferdi Klasman birincisi de büyük ölçüde belli olacak. TUR 2018, Pazar günü İstanbul’un tarihi merkezlerinden Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek.

#Sam Bennett
#54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’
6 yıl önce