|

Bursa'nın yeni transferi idmana çıktı

Eskişehirspor maçı hazırlıklarını sürdüren Bursaspor'da yeni transfer Gustav Svensson takımla birlikte antrenmana çıkarken, idmanda sakatlanan Stepanov çalışmayı yarım kesti.

00:00 - 2/09/2010 Perşembe
Güncelleme: 14:59 - 2/09/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Bursa'nın yeni transferi idmana çıktı
Bursa'nın yeni transferi idmana çıktı

Milli maçlar için verilen arayı boş geçmeyerek hazırlıklarını sürdüren Bursaspor'da sabah çalışmasına transfer döneminin kapanmasına saatler kala anlaşma sağlanan İsveçli oyuncu Gustav Svensson'da katıldı. Mili takımla birlikte kampta bulunan Ömer Erdoğan ve Sercan Yıldırımile izinli olan Ivankov sabah çalışmasına katılmadı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın yeni trensferi tanıtmasının ardından başlayan çalışmada futbolcular düz koşuların ardından beşe iki ve yarı sahada pas pres çalışması gerçekleştirdi. Takımla birlikte beşe iki çalışmasına katılan Svensson daha sonra idmandan ayrıldı. Ülkesine döndüğü ifade edilen Svensson'un işlerini hallettikten sonra pazar günü takımla birlikte çalışmalara katılacağı belirtildi.


STEPANOV YARIDA KESTİ

Yarı sahada yapılan pas pres çalışmasında Bekir Ozan'la girdiği ikili mücadelede sağ ayağına darbe alan Milan Stepanov antrenmanı yarıda bıraktı. İlk müdahaleyi yapan kulüp doktoru Şafak Selimoğlu, Stepanov'un ciddi bir durumunun olmadığını belirtti. Tedavisi sona eren ancak kasığında ki ağrıları devam eden Turgay ise takımdan ayrı olarak salonda çalıştı. Yeşil beyazlı ekip akşam yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.


MESUT MESTAN: ZORU BAŞARIYORUZ

Bursaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Svensson'un transferinin gece geç saatlerde tamamlandığını belirten Mestan, takıma kattıkları 6 yabancı 1 yerli oyuncuyla geçtiğimiz yıl şampiyon olan kadroyu koruyarak takviyeler yaptıklarını ifade etti. Mestan, "Şampiyonlar Ligi'nde bizi başarıya ulaştıracak kadroyu oluşturduk. Zor bir süreçti, zaman zaman stresli günler yaşadık, ama bugün mutluyuz. işimizi gönül rızasıyla yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Svensson'u geçtiğimiz yıldan bu yana takip ediyorduk. Kulübü bize vermiyordu. O yüzden bu transfer son dakikaya kaldı. 23 yaşında gelecek vadeden bir oyuncu. Satıp para kazanabileceğimiz oyunculardan biri" dedi.


İyi transferler yaptıklarını belirten Mestan, "Hocamız, başkanımız ve ben futbol şube sorumlusu olarak iyi transferler yaptığımızı düşünyorum. Üç maçımızı kazanarak bunu gösterdik. Lig tabiki uzun bir maraton, bu maratonda daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Avrupa'da da zorlu bir gruba düştük. Gruptan çıkmak kolay değil. Ama biz zoru başarıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da rekorlar kırmak istiyoruz. Bursaspor'un tarihinde ilkleri yaşatıyoruz. Umarım Avrupa'da da Türkiye'ye ilkleri yaşatırız" diye konuştu.


PARA HOVARDALIĞI YAPMADIK

Bu yıl şampiyonlar Ligi'ne direk katıldıkları için gelirlerinde artış olduğu söylentilerine de cevap veren Mestan, "Gelirlerimiz arttı gibi bir bakış var. Tabii ki arttı, ama çarçur edecek değiliz. Geçen seneki transfer politikamızın aynısını koruduyoruz. Nasıl dengeleri bozmadıysak, bu yıl da koruduk. Tüm oyuncular geçen yıl ki ayarda transfer ücretleri alıyor. Bonservis vermemeye dikkat ettik. Bazı oyunculara küçük meblalar verdik. Bursaspor'un geleceğini ipotek altına almadık, para hovardalığı yapmadık" dedi.


GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK

Bir basın mensubunun, 'Bursaspor'dan oyuncu istendi mi?' yönündeki soruyu yanıtlayan Mestan, "Tabii ki istenilen futbolcularımız oldu. Telefonlarımız susmadı. Ancak biz oyuncu satmak istemedik. Kararlılığımızı sürdürdük ve oyuncularımız kadromuzda kaldı. İsim vermek istemiyorum. Birkaç oyuncumuzla ilgili görüşme oldu" cevabını verdi. Tek hedeflerinin şampiyon kadroyu korumak olduğunu bunu da başardıklarını ifade eden Mestan, "Kadroyu korumak da güçtür. Biz güçlü olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra Bursaspor her zaman zirvede yerini alacaktır" şeklinde konuştu. (DHA)


14 yıl önce