|

Cimbom'dan gol şov

Galatasaray, 2021 yılındaki ilk galibiyetini Gençlerbirliği’ni yenerek aldı. 3 gol atan Faslı yıldız, müthiş bir dönüş yaptı, Başkent ekibi karşısında adeta futboluyla döktürdü. 27 saniyede Cimbom’u öne geçiren Diagne, bu sezon ligde en erken gol atan futbolcu oldu. Sarı-kırmızılıların diğer gollerini Oğulcan ve Babel attı.

Umut Yılmaz
00:00 - 10/01/2021 Pazar
Güncelleme: 00:37 - 10/01/2021 Pazar
Yeni Şafak
​Gençlerbirliği ağlarını maçın 27. saniyede sarsan Mbaye Diagne, bu sezon Süper Lig’de en erken gol atan futbolcu oldu. Galatasaray formasıyla bu sezon 14. maçına çıkan Senegalli golcü, aynı zamanda 9. golüne ulaştı.
​Gençlerbirliği ağlarını maçın 27. saniyede sarsan Mbaye Diagne, bu sezon Süper Lig’de en erken gol atan futbolcu oldu. Galatasaray formasıyla bu sezon 14. maçına çıkan Senegalli golcü, aynı zamanda 9. golüne ulaştı.
Süper Lig’in 18. haftasında sahasında Gençlerbirliği’ni 6-0 mağlup eden Galatasaray, 2021 yılındaki ilk galibiyetini aldı, Belhanda’nın ilk yarıda 3 gol atarak yıldızlaştığı maçta sarı-kırmızılı takımın diğer gollerini Diagne, Oğulcan ve Babel attı.
Maçın 27. saniyesinde Emre Taşdemir’in ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Diagne, uzak köşeye gönderdiği plase vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0. 30. dakikada Arda Turan’ın pasıyla ceza sahası yayına yakın bir noktada topla buluşan Belhanda, yerden sert bir vuruşla ağları sarstı: 2-0. 44’de Übeyd’in uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Belhanda, ceza sahasına girdikten sonra gerçekleştirdiği vuruşla kaleciyi mağlup etti:
3-0. 45+2’de Arda Turan’ın pasını göğsünde kontrol eden Belhanda, ayak dışıyla gerçekleştirdiği vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 4-0. 64. dakikada Emre Akbaba’nın sol kanattan açtığı ortayı penaltı noktasına üzerinde tamamlayan Oğulcan skoru 5-0’a getirdi. 66. dakikada kaleci Übeyd, ceza sahası içerisinde Kerem’i düşürürken, hakem Halis Özkahya penaltı kararı verdi. 67’de penaltı vuruşunu kullanan Babel maçın skorunu belirleyen golü attı.

Etebo geri dönmeyecek

  • Stoke City Menajeri Michael O’Neill, Oghenekaro Etebo’nun Galatasaray’dan geri döneceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. O’Neill, basın toplantısında 25 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncusuyla ilgili soruya,
    “Kiralık sözleşmesinin fesh edileceği haberleri kesinlikle söylenti. Kiralık giden bir oyuncu, sezon sonuna kadar kiralandığı kulüpte kalacak. Bu durum değişmeyecek. Gittiği kulüp, onu oynatmak isterse oynatır, oynatmak istemezse oynatmaz”
    dedi.

En erken gol Diagne’den

Gençlerbirliği ağlarını maçın 27. saniyede sarsan Mbaye Diagne, bu sezon Süper Lig’de en erken gol atan futbolcu oldu. Galatasaray formasıyla bu sezon 14. maçına çıkan Senegalli golcü, aynı zamanda 9. golüne ulaştı.

Sarı-kırmızılı kulüpten önce Kasımpaşa’da da forma giyen Mbaye Diagne, 63. Süper Lig maçında 50. golünü atmanın sevincini arkadaşlarıyla birlikte yaşadı.

Diagne oyundan alınırken ise teknik ekibe tavır gösterdi.

Gollerini attı taklasını attı

  • Galatasaray’ın 10 numaralı oyuncusu Younes Belhanda, Gençlerbirliği maçının ilk yarısında 3 gol atarak yıldızlaştı.
    Bu 3 golle birlikte Faslı oyuncu, sarı-kırmızılı takımdaki ilk hat-trick sevincini yaşadı. Belhanda’nın bir önceki hat-tirck’i Dinamo Kiev forması giydiği dönemde gelmiş, 6 Ekim 2013’te oynanan ve 9-1 sona eren Metallurg maçında hat-trick yapmıştı.
#Galatasaray
#Gençlerbirliği
3 yıl önce