|

'Demir Adam' Tekkeköy'de başpehlivan

Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen geleneksel yağlı güreşlerde Abdullah Güngör başpehlivan oldu.

Yeni Şafak
17:02 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:08 - 29/08/2015 Cumartesi
IHA

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü Mahallesi'nde bu yıl 5.'si düzenlenen ve 700'e yakın pehlivanın kıyasıyla yarıştığı geleneksel yağlı güreş şenliği nefesleri kesti. Başpehlivanlık müsabakalarına aralarında Fatih Atlı, Abdullah Güngör, Şaban Yılmaz, Bayram Ertan, Recep Kara, Osman Aynur'un bulunduğu 44 sporcu katıldı.



Finalde aslen Samsunlu olan iki pehlivan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Abdullah Güngör ve Ankara Büyükşehir Belediyespor'dan Şaban Yılmaz karşılaştı. 'Demir Adam' lakaplı Abdullah Güngör, kendisine göre daha tecrübeli olan rakibini yenerek altın kemerin sahibi oldu. Samsun Büyükşehir Belediyespor'dan Fatih Atlı ve Bayram Ertan üçüncülüğü paylaştı.



Güreşleri Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı ve çok sayıda güreş sever takip etti.

#Abdullah Güngör
#Demir Adam
#Başpehlivan
#Şaban Yılmaz
9 yıl önce