|

Efsane seneye bırakıyor

Dünya Supersport Şampiyonası'nda bu yıl 4. şampiyonluk için yarışan Kenan Sofuoğlu, "5. şampiyonluğu alıp bayrağı Toprak Razgatlıoğlu'na bırakacağım" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:51 - 29/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Dünya Supersport Şampiyonası'nda İspanya ve Hollanda yarışlarını kazanarak genel klasmanda liderliğe yükselen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun hedefi önce 4'üncü, sonra 5'inci şampiyonluk. Memleketi Sakarya'da veliahtı Toprak Razgatlıoğlu ile idman yaparken açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, "Allah nasip ederse birkaç yarış daha böyle devam edersek Toprak da ben de şampiyonluk için büyük avantaja geçmiş olacağız. Umarım istediğimiz gibi gider. İtalya'da çıkartacağımız puanlar, şampiyonanın biraz daha rengini belli edecek" dedi.



VELİAHTIM HAZIR


Kariyerine yönelik yol haritası belirlediğini belirten Sofuoğlu, "Allah nasip ederse bu yıl 4. şampiyonluğu başarabilirsem, amacım 5. şampiyonluğu yaşayıp kariyerime son vermek. Çünkü artık Toprak yetişti. Toprak'ı 2016 yılında Dünya Supersport Şampiyonası'na almak istiyorum. Ondan sonra da inşallah onun kariyeri yürüyecek, ben kariyerime son vereceğim" diye konuştu. Toprak Razgatlıoğlu'nun şu anki başarısının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Sofuoğlu, bayrağı devredeceği birinin hazır olduğunu sözlerine ekledi.



Toprak Razgatlıoğlu: Üzerimde büyük yük var


Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda üç yarış üst üste birincilik elde eden ve şampiyonluğa giden Toprak Razgatlıoğlu, üzerinde büyük bir yük olduğunu belirtti. Avrupa Şampiyonası'nda birinci olması gerektiğini kaydeden genç motosikletçi, "Kendimi kanıtlamam lazım. Allah izin verirse güzel şeyler yapacağım" dedi.


#Dünya Supersport Şampiyonası
#Sofuoğlu
#Kenan Sofuoğlu
9 yıl önce