|

Farfan bombası

Yeni sezon için kadrosuna takviye hazırlıklarına şimdiden başlayan Galatasaray’ın Jefferson Farfan’ı yeniden listesine aldığı öğrenildi. 2014-15 sezonu öncesinde Perulu oyuncudan olumsuz yanıt alan sarı-kırmızılıların, bu kez transferi bitirmesine kesin gözüyle bakılıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 03:07 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray’ın Jefferson Farfan’ı yeniden listesine aldığı öğrenildi.
Galatasaray’ın Jefferson Farfan’ı yeniden listesine aldığı öğrenildi.

Galatasaray, bir yandan Süper Lig’deki kıyasıya geçen şampiyonluk yarışında mücadele ederken, bir yandan da yeni sezon öncesinin planlamasını yapıyor. Sarı-kırmızılıların yeni sezon öncesinde kadrosuna katmayı planladığı isimlerden birinin Jefferson Farfan olduğu öğrenildi. Kariyerini Rusya’da Lokomotiv Moskova’da sürdüren Perulu oyuncunun ülkesinde, Galatasaray’ın tecrübeli sağ kanat oyuncuyla ilgilendiği yazıldı. Attığı goller ve yaptığı asistlerle futbolseverlerin gönlünde taht kuran Farfan, uzun yıllar boyunca PSV Eindhoven ve Schalke 04 formalarını terletmesinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi Al-Jazira’ya 2015’te transfer olmuştu. Burada aradığını bulamayan 32 yaşındaki oyuncu, kontratının feshedilmesinin ardından Rusya ekiplerinden Lokomotiv Moskova’ya transfer olmuştu.

KÜLLERİNDEN DOĞDU

Rusya’ya transferinin ardından adeta yeniden küllerinden doğan Jefferson Farfan, forma giydiği 19 lig maçında 10 gol atıp, 6 da asist yaptı. Tecrübeli kanat oyuncusu, ayrıca 9 UEFA Avrupa Ligi maçında 4 gol atarken 1 golün de hazırlayıcısı oldu. Peru basını, “Galatasaray, Farfan’ı 2018 Dünya Kupası’ndan sonra ya alacak ya alacak” başlığıyla bir haber yaptı. Haberin içeriğinde kariyerini Lokomotiv Moskova’da sürdüren 33 yaşındaki sağ kanat oyuncusu için sarı-kırmızılıların 2014-15 sezonu için de teklif yaptığı fakat Farfan’ın o dönem Schalke 04’te kalmayı tercih ettiği hatırlatıldı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncunun yıllık 2 milyon 450 bin Dolar istediği kaydedildi. Galatasaray’ın Farfan’a alacağı ücreti maç başına bölerek 2+1 yıllık sözleşme önereceği belirtildi.

  • Maicon ve Tolga kadroda yok
  • Galatasaray’ın yarın deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile yapacağı karşılaşmanın kamp kadrosu belli oldu. Sarı-kırmızılı takımda kırmızı kart cezalısı Maicon Roque’nin dışında Tolga Ciğerci, Hakan Balta ve Koray Günter’in kamp kadrosuna alınmadığı belirtildi. Alanya maçının kadrosu şu şekilde: Muslera, Carrasso, Eray, Batuhan, Serdar, Ahmet, Denayer, Nagatomo, Latovlevici, Mariano, Linnes, Fernando, Donk, Selçuk, Belhanda, Yasin, Rodrigues, Feghouli, Sinan, Eren, Gomis.

Terim PFDK’lık oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Kupası’nda 2-0 mağlup olarak elendikleri Akhisarspor maçının ardından PPFDK’ya sevk edildi. TFF’den yapılan açıklamada, sevk nedeninin “sportmenliğe aykırı hareket” olduğu bildirildi. Tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Terim, bugün toplanacak olan PFDK’dan ceza alırsa, yarın deplasmanda oynanacak Alanyaspor maçında kulübede olamayacak.

G.Saray’a para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray’a 65 bin lira para cezası verdi. TFF’den yapılan açıklamada, Süper Lig’de Medipol Başakşehir ile oynadığı maçta taraftarlarının eylemleri sebebiyle sarı-kırmızılı kulübü toplamda 65 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi. Galatasaray’ın bir sonraki iç saha maçı için bazı tribünlerdeki taraftarlarının kartlarının da bloke edildiği belirtildi.

#Galatasaray
#Transfer
#Farfan
6 yıl önce