|

F.bahçe uçuyor

THY Avrupa Ligi'nde 4'te 4 yapan F.Bahçe, Rus ekibi CSKA Moskova'nın arkasında averajla ikinci sırada yer alıyor. Darüşşafaka Doğuş karşısında ilk galibiyeti alan Anadolu Efes 13. sıraya yükselirken Daçka 7. sıraya geriledi. 4 maçı da yitiren Galatasaray Odeabank ise son sırada yer aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 05:44 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde dördüncü hafta maçlarının ardından Rus ekibi CSKA Moskova liderliğini sürdürdü. Konuk ettiği Rus temsilcisi Unics Kazan'ı 98-80 mağlup eden CSKA Moskova, 4'te 4 yaparak averajla liderliğini devam ettirdi. Türk derbisinde Galatasaray Odeabank'a konuk olan Fenerbahçe, sarı-kırmızılıları 103-87 yenerek 4'üncü maçından da galip ayrıldı ve averajla ikinci sırada yer aldı.



Deplasmanda Darüşşafaka Doğuş'u 84-79 mağlup edip ligdeki ilk galibiyetini alan Anadolu Efes, 2 basamak atlayarak 13'üncü sıraya yükseldi. Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli liginde ikinci mağlubiyetini yaşayan Darüşşafaka Doğuş ise 7'nci sıraya geriledi. Organizasyonda geçen yılın şampiyonu CSKA Moskova ile finalisti Fenerbahçe yoluna kayıpsız devam ederken, Unics Kazan ve Galatasaray Odeabank ise henüz galibiyetle tanışamadı. Bu arada Galatasaray maçını 21 sayı, 13 ribaunt, 2 asist, 1 top çalmayla tamamlayarak 31 verimlilik puanı tolayan Fenerbahçe'nin Amerikalı oyuncusu Ekpe Udoh, 4. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) oldu.



Kupa vaat ediyoruz


Fenerbahçe Basketbol Takımı Kaptanı Melih Mahmutoğlu, “Avrupa Ligi'ni İstanbul'da kaldırmak çok anlamlı olacak" dedi


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Melih Mahmutoğlu, sarı-lacivertli taraftarlara THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluk vaat ettiklerini belirtti. Sarı-lacivertli takımın milli basketbolcusu Melih, Fenerbahçe dergisinin kasım sayısına verdiği röportajda bu sezon THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in İstanbul'da, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacağını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:



"Dörtlü Final'in İstanbul'da oynanacak olması bizim için çok daha özel ve güzel olacak. Gerek Madrid'de gerekse de Berlin'de, Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü gördük. Aynı büyüklüğü burada da görüyoruz. Biz, taraftarımıza Avrupa Ligi kupasını vaat ediyoruz. Bu kupayı İstanbul'da kaldırmak çok anlamlı olacak." Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak başladıklarını aktaran 26 yaşındaki basketbolcu, "Ben, her zaman sezona kupa ile başlamanın ekstra bir enerji ya da motivasyon olduğunu söylüyorum. Çok güzel bir sezonu geride bırakmışken bu sene yine sezona kupa ile başlamak çok önemliydi. Özellikle de Anadolu Efes karşısında harika bir basketbol oynadık. Umuyorum, bu kupa bir başlangıç olur ve nice kupalarla sezonu noktalarız" değerlendirmesinde bulundu.















#Fenerbahçe
#Avrupa Ligi
#Baketbol
7 yıl önce