|

FM'den keşfedildi ilk maçında coştu

Guyana Milli Takım Menajeri Jamaal Shabazz, FM 2016'da keşfettiği kaleci Kai McKenzie-Lyle'i Surinam maçında oynattı. Kai McKenzie-Lyle mücadelede sürpriz bir şekilde gol atma başarısı gösterdi.

Yeni Şafak
14:27 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 14:46 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak
Guayana Teknik Direktörü tarafından FM oyunundan keşfedilen Kai Mckenzie-Lyle milli takımla çıktığı ilk maçlarında takdir topladı.
Guayana Teknik Direktörü tarafından FM oyunundan keşfedilen Kai Mckenzie-Lyle milli takımla çıktığı ilk maçlarında takdir topladı.

Küçük bir ülke olan Guyana'nın oyuncu havuzu da çok kısıtlı. Bu durumu iyi bilen Milli Takım Menajeri Jamaal Shabazz çareyi Football Manager oyununda bulmuş. Oyunda yaptığı araştırmada Kai McKenzie-Lyle'ı keşfetmiş. Guyana Federasyon Başkanı Faisal Khan'a başvuran Shabazz oyuncunun Guyana milli takımında oynayıp oynayamayacağının araştırılmasını istemiş.



Federasyon Başkanı Khan, İngiliz Entertainment Sports Marketing firmasına başvurarak İngiltere'de Lig 2 takımlarından Barnet'ın formasını giyen 18 yaşındaki kalecinin milli takımlarında oynayıp oynayamayacağını araştırmıştı. Olumlu rapor gelince de Kai milli takıma çağrılmış.



İlk maçlarına çıktı

Guyana'nın 2017 Karayipler Kupası eleme maçları için kadroya alınan kaleci, Surinam ve Jamaika maçlarında görev yapma şansına ulaştı. Oyundaki puanlarına göre gayet iyi olan kalecinin başka yetenekleri de olduğu Guyana'nın Surinam'a 3-2 yenildiği maçta attığı golle ortaya çıktı. Jamaika maçında da 4 gol yese de başarılı bir performans ortaya koyan genç kaleci Shaun Francis'in kullandığı penaltıyı kurtardı. Genç kalecinin önümüzdeki yıllarda takımının anahtar oyuncusu olması bekleniyor.



İşte 18 yaşındaki kalecinin Surinam maçında attığı o gol;










#Guyana
#Jamaal Shabazz
8 yıl önce