|

Galatasaray-Akhisarspor: 0-2

Galatasaray, 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Akhisarspor'a 2-0 mağlup oldu ve Türkiye Kupası'na veda etti.

Yeni Şafak
22:00 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 23:47 - 18/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Akhisarspor, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek Türkiye Kupası'nda finale yükseldi.
Akhisarspor, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek Türkiye Kupası'nda finale yükseldi.

Eşleşmenin ilk maçını deplasmanda 2-1 kazanan sarı-kırmızılı ekip, rövanş maçında Seleznyov'un 4 e 35. dakikalarındaki golüne engel olamayınca kupaya veda etti.

Galatasaray-Akhisarspor maçından dakikalar;

Karşılaşmaya Teleset Mobilya Akhisarspor golle başladı. 4. dakikada Lopes'in pasıyla sağda topla buluşan Muğdat Çelik, Galatasaray'ın savunmada az adamla yakalandığı pozisyonda meşin yuvarlağı ceza sahasında bulunan Seleznov'a çıkardı. Seleznov, penaltı noktasına yakın bölgede yerden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

35. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor skoru 2-0 yaptı. Sağdan gelişen atakta Lopes'in pasıyla ceza sahasına giren Seleznov, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta topu filelerle buluşturdu.

Bir kişi eksik rakibi karşısında üstün oyununu sürdüren Teletet Mobilya Akhisarspor, 79. dakikada Seleznov ile üçüncü gole çok yaklaştı. Ukraynalı forvetin serverst vuruşunda top üst direkten döndü.

  • Maçın son bölümlerinde Gomis ve Eren Derdiyok ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Galatasaray, karşılaşmayı 2-0 kaybederek kupaya yarı finalde veda etti.


Bu sezon evinde ilk kez mağlup oldu

Galatasaray, bu sezon iç sahadaki ilk mağlubiyetini Akhisar'dan almış oldu. Bu sezon Süper Lig’de iç sahada 15, Türkiye Kupası’nda 3 ve Avrupa Ligi’nde 1 mücadeleye çıkan sarı-kırmızılılar, 19 maçtır rakiplerine mağlup olmuyordu. Ligdeki 15 maçta 14 galibiyet alan ve yalnızca Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray, Türkiye Kupası’nda sahasında oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Avrupa Ligi’nde Östersunds ile taraftarı önünde berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, bu sezon iç sahadaki 20. mücadelesinde mağlubiyetle tanıştı.

#Galatasaray’ı eleyen #Akhisarspor, Türkiye Kupası’nın bu sezonki ilk finalisti oldu.

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

#​Galatasaray
#Akhisarspor
#Süper Lig
6 yıl önce