|

Gençlerbirliği-Galatasaray: 1-0

Galatasaray, Süper Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği'ne deplasmanda 1-0 mağlup oldu ve liderliği Başakşehir'e kaptırdı. Sarı kırmızılılar bu sonuçla şampiyonluk yolunda büyük kayıp yaşarken Gençlerbirliği küme düşme yolunda önemli bir galibiyet elde etti.

Yeni Şafak
21:44 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:31 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Galatasaray karşısında alınan galibiyetle takımına küme düşme hattında rahat nefes aldırdı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Galatasaray karşısında alınan galibiyetle takımına küme düşme hattında rahat nefes aldırdı.

Galatasaray'ın deplasman kabusu başkentte de sürdü. Şampiyonluk yolundaki tüm rakiplerinin kazandığı haftada Gençlerbirliği'ine konuk olan sarı kırmızılılar, 90+2'de Alper Uludağ'ın golüyle 1-0 mağlup oldu. Bu sezonki 7. yenilgisini de deplasmanda alan Galatasaray, şampiyonluk yarışında çok kritik bir kayıp yaşadı.

Gençlerbirliği-Galatasaray maçından dakikalar;

7. dakikada Belhanda pasını Selçuk İnan’a çıkardı. Selçuk’un bekletmeden gelişine vurduğu şutta top kaleci Hopf’ta kaldı.

13. dakikada Manu orta sahada kaptığı topla birlikte hızla Galatasaray yarı alanına girdi. Manu pasını sağ tarafta bomboş olan Deniz’e çıkardı. Deniz kaleci Muslera’yı da geçti ve tam şut çekecekken dengesini kaybederek yere düştü. Deniz tekrar ayağa kalktı ve vurduğu şutta Maicon topu kornere çeldi.

18. dakikada Nagatomo pasını uzak köşede bulunan Rodrigues’e aktardı. Rodrigues kafa ile bekletmeden topu Selçuk’a aktardı. Selçuk’un gelişine vurduğu şutta kaleci Hopf topu iki hamlede kontrol etti.

38. dakikada Manu’nun açtığı ortada topa yükselen Jailton’un kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş'ün de oyuna girişiyle hücum gücünü iyice yükselten Galatasaray, 2. yarıda da Gençlerbirliği kalesine abluka altına aldı.

  • Ancak aradığı golü bir türlü bulamayan Cimbom, 90+2'de kalesinde golü gördü. Hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Alper Uludağ'ın sert vuruşu ağlara buluştu ve maç bu golle sona erdi.


#​Gençlerbirliği
#Galatasaray
6 yıl önce