|

İSİM VERMEM 3 TRANSFER YAPACAĞIZ

Son dönemde yerine yeni teknik direktörlerin ismi geçen, takımda kalıp kalmayacağı şampiyonluğu bağlı olduğu öne sürülen Hırvat teknik adam, "Şampiyonluk hesabının yanı sıra Başkan'la önümüzdeki sezonun hazırlıklarını da yapıyoruz. Yeni teknik direktör haberleri bu işin bir parçası" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:09 - 15/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Beşiktaş, ligdeki Kasımpaşa maçının hazırlıklarını dün basına açık yaptığı idmanla sürdürürken, teknik direktör Slaven Bilic, basınla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Hemen hemen her soruya cevap veren Hırvat çalıştırıcı, ligde kalan 8 hafta için “Hala gidecek uzun bir yol var. Artık bu noktadan sonra kimsenin 6 puan geriye düşme şansı yok. Planımız maç maç devam etmek ve farkı giderek kapatıp öne geçmek. 2009 yılından beri son haftalarda düşüşler yaşanıyor, yine olabilir. Yüksek konsantre olarak yolumuza devam etmeliyiz” yorumunu yaptı.



Takımın başına Mircea Lucescu'nun getirileceği haberleriyle ilgili görüşü sorulan Bilic, “Bu yazılanlar beni etkilemiyor. Antrenör olarak ben görevimi yapıyorum. Ne kadar kalırsam kalayım görevimi en iyi şekilde yapacağım” demekle yetindi. Bilic'in açıklamaları şöyle:



2 YIL DA, 20 YIL DA KALSAM PİŞMAN OLMAM


“Son günlerde medyada yeni teknik adam haberleri çıkıyor. Bu durum işimizin bir parçası. Bana göre bu sezon iyi işler yaptık. Beşiktaş'ta kaldığım dönemde de en iyisini yapmaya çalışacağım. Herkesin bilmesi gereken Beşiktaş'ın bireyler üstü bir kulüp olduğudur. Burada kaldığım süre boyunca en iyisini yapmak zorundayım. Beşiktaş'ta 2 yıl da kalsam, 20 yıl da kalsam pişmanlık duymayacağım. Büyük bir kulüpte çalışıyorum ve doğal olarak baskı büyük oluyor."


"Önümüzdeki 8 maç çok önemli ama bir yandan da yeni sezonun hazırlıklarını yapıyoruz. Hangi pozisyonlara olacağını söyleyenem ama 3 transfer yapmayı amaçlıyoruz."



“Milli Takım arası bize iyi geldi. Ocak ayından beri yorgunluk vardı. Bu ara kimsenin istemediği bir şeydi ama mecburiyet vardı. Bu arayı en çok sakatı fazla olan takımlar beğenmiş olabilir.”



SAKATLIKTA BAYERN MÜNİH İLE YARIŞIYORUZ


"Sakatlıklardan en çok başı ağrıyan kulüp biz değiliz. Kendimizi bu konuda Bayern Münih ile kıyaslıyorum. Onlardan kötü durumda değiliz. Sakatlıkların çoğu darbeye bağlı sakatlıklar. Sezonun kritik bir dönemindeyiz. Çok erken açtık sezonu ve şükür ki neredeyse tam takıma yakın bir şekilde idman yapıyoruz. Veli'nin omzunda yaşadığı sorun 2.5 yıldır devam eden bir olay. Sinir verici bir durum.”


"Forvet, teknik direktör için en zor pozisyonlardan biri. Ronaldo ve Messi'yi saymazsak her oyuncuda inişler çıkışlar oluyor. Demba Ba'ya katkı sağlaması için yardım ediyoruz ve onun da bize yardımcı olması gerek.”



Cumhurbaşkanı'nın niyeti çok güzel


“Hırvatistan'dan bir örnek vereyim. 4 sene boyunca futbolu seven bir devlet başkanı vardı ve futbol yükselişteydi. Cumhurbaşkanı'nın niyeti çok güzel. Emre'nin de (Belözoğlu) tecrübeli bir isim olarak bu tip öneriler vermesi normaldir."



Ankara iyi geliyor


“Bu sezon farklı şehirlerde ve farklı atmosferlerde oynadık. Ankara'da olumlu sonuçlar aldık. Bu yüzden Ankara'da oynama kararı aldık. Umarım iyi olur.”



Özen'e iyi şanslar

“Önder Özen'e iyi şanslar diliyorum. Beşiktaş'ı tanıması rakibe avantaj sağlar ama çok büyük bir avantaj değil. Bireysel özelliklerimizi söyleyecektir ama bu beni fazla düşündürmüyor.”



Şampiyon olmazsak hesabını veririm


“Size garanti verebilirim ki bütün ekip şampiyonluğu istiyor. Şampiyonluk ışığı her zaman takımda mevcut. Buna inanıyorum. Olamazsak da gider yönetime hesap veririm.”





#slaven bilic
#beşiktaş
#bilic
9 yıl önce