|

Kariyerinde 'son'ları olmayan adam: Aykut Kocaman

Fenerbahçe'de Osmanlıspor maçı sonrasında istifa imasında bulunan ancak 2 günlük ikna turlarının ardından görevinin başına dönen Aykut Kocaman, sarı lacivertli kariyerinde 5. kez istifa kararını geri çekti. Kocaman'ın kariyerinde bununla birlikte bir de mesleği bıraktığı Konyaspor maçı bulunuyor. Tecrübeli teknik adam Anelka'nın elle attığı golden sonra futboldan uzaklaşacağını açıklamış ancak yöneticilerin yoğun ikna çabaları sonrası geri döndürülmüştü.

Yeni Şafak
16:29 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:46 - 11/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı lacivertli kariyerinde 5 kez istifa edip geri döndü.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı lacivertli kariyerinde 5 kez istifa edip geri döndü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın Osmanlıspor beraberliği sonrasında istifa imasında bulunması ve bu kararından geri dönmesi haftanın olayıydı. Tecrübeli teknik adam son yaşanan krizin ardından sarı lacivertli kariyerinde toplam 5. kez istifa kararından dönmüş oldu.

Aykut Kocaman'ın bu istifaların yanı sıra en dikkat çeken kararlarından bir tanesi de 2005 yılında Konyaspor'un başındayken teknik direktörlüğü bırakmasıydı.

  • Fenerbahçe'nin Denizlispor ile oynadığı son maçta şampiyonluğu kaybettiği 2005-2006 sezonunun 8. haftasında Konya'da oynanan maç Konyaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle devam ederken, 73. dakikada Nicolas Anelka'nın elle attığı gerekçesiyle çok tartışma çıkartan golü skoru 2-1'e getirmiş, sonrasında 3 gol daha bulan Fenerbahçe, maçtan 4-2'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Fenerbahçe'nin 4-2'lik galibiyeti sonrası çok sert açıklamalar yapan Kocaman şu sözlerle teknik adamlık kariyerine son vermişti;
  • "Böyle bir hakem rezaleti görmedim, yaşamadım da. Yaşananlar futbolla bağdaşmıyor. Duygusal travma geçiriyorum. Arkadaşlar artık bu sistemden, bu düzenden bıktım. Bu sistem, bu düzen düzelmek için bir kurban istiyor. Dayanacak gücüm kalmadı ve teknik direktörlük hayatımı bu maçla birlikte noktaladım"

🤔Aykut Kocaman, Fenerbahçe kariyerinde 5. kez istifa edip geri döndü. #AykutKocaman #Fenerbahçe

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

#Aykut Kocaman
#Konyaspor
6 yıl önce