|

Meireles'in yeri dolmaz

Chelsea Kulübü, Meireles'in ayrılış haberini internet sitesinden duyururken Portekizli yıldıza geçen yıl Şampiyonlar Ligi Kupası ve Federasyon Kupası'nın alınmasındaki katkılarından dolayı teşekkür etti

00:00 - 5/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 5/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Meireles'in yeri dolmaz
Meireles'in yeri dolmaz

İngiliz basını, Chelsea'nin orta saha oyuncusu Raul Meireles'in 10 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında F.Bahçe'ye transferine geniş yer ayırırken, taraftarlar da Portekizli oyuncunun takımdan ayrılması nedeniyle büyük tepki gösterdi. Chelsea'nin yıldız futbolcusu Michael Essien'in 1 yıllığına Real Madrid'e kiralanmasının ardından yine bir orta saha oyuncusu Raul Meireles'in de F.Bahçe'ye transferi nedeniyle İngiliz kulübünün orta sahada sıkıntı yaşayabileceği vurgulandı. İngiltere'nin BBC televizyonu, Chelsea Menajeri Roberto Di Matteo'nun ihtiyaçları arasında Portekizli futbolcunun olmadığını ve bu nedenle kendisini gözden çıkardığını belirtirken, Daily Star gazetesinin ise, “Chelsea'nin uyumsuzu F.Bahçe'ye transfer oldu” ifadesini kullanması dikkat çekti. The Telegraph da Meireles'in, bu sezon Chelsea'den bonservis bedeliyle ayrılan ilk ve tek futbolcu olduğunu belirtti. Sky Sports da, Meireles'in Liverpool'dan eski takım arkadaşı Dirk Kuyt ile F.Bahçe'de yeniden buluştuğunu ifade etti.

Chelsea taraftarı da, Meireles'in F.Bahçe'ye transfer olması nedeniyle kulüplerine tepki gösterdi. Taraftarlar, Chelsea kulübünün resmi internet sitesinde yapılan yorumlarda kullanılan ifadelerin bazıları şöyle: Neden Obi Mikel değil de Meireles?

Çok kaliteli bir orta saha oyuncusunu kaybettik. Seni çok özleyeceğiz, hiçbir zaman unutmayacağız.

Meireles'i satmak büyük hata!

Bu kadar güçlü ve iyi bir futbolcuyu göndermek tamamen aptallık.

Lütfen şaka olduğunu söyleyin. Meireles'in yerini dolduracak bir futbolcumuz yok.

Bu arada Chelsea, Portekizli futbolcusu Raul Meireles'in F.Bahçe'ye transferini resmi internet sitesinden de duyurdu. İngiliz Kulübü, Chelsea'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi ve İngiltere Federasyon Kupası'nı kazanarak tarihi başarıya ulaştığı yılda takımın bir parçası olduğu için Meireles'e teşekkür etti.


Kupa kaldırmak için geldim

F.Bahçe'nin İngiltere'nin Chelsea Kulübü'nden transfer ettiği Raul Meireles, hedefinin sarı-lacivertli takımla kupalar kazanmak olduğunu söyledi. 10 milyon Euro bonservis bedeli ödenen ve ilk yıl 3 milyon Euro, 2. ve 3. yıl 2.5 milyon Euro. ve 4. yıl 2 milyon Euro alacak Portekizli yıldız, “Takım oyuncusuyum. Kazanmak isterim, ama takımın kazanması daha önemlidir. Taraftarlara, çalışacağım ve profesyonel olacağım konusunda söz verebilirim. Yani 'çalışmak çalışmak çalışmak' diyorum. Hedefim Fenerbahçe'de kupalar kazanmak. Söz veriyorum çok iyi çalışacağım ve maçlarda elimden geleni yapacağım” diye konuştu. Portekizli oyuncu, Liverpool'da beraber oynadıkları Kuyt ile çok iyi dost olduklarını da dile getirdi.


7 oyuncuya 30.5 milyon Euro
Sarı-lacivertli kulüp, Salih, Hasan Ali, Mehmet Topal, Kuyt, Yobo ve son olarak Meireles'i kadrosuna kattı

F.Bahçe yeni sezonda transfere büyük paralar harcadı. Sarı-lacivertliler, Türkiye ve Avrupa'dan önemli oyuncuları kadrosuna katarken bu futbolcular için kulüplerine toplam 30.5 milyon Euro ödedi. Chelsea'den transfer edilen Raul Meireles 10 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle en yüksek meblağlı oyuncu olurken 7 milyon Euro ile Krasic ikinci sırada yer aldı. Sarı-lacivertliler, en düşük bonservis bedelini ise Liverpool'dan dünyaca ünlü Hollandalı yıldız Dirk Kuyt'a verdi. Fenerbahçe, yıldız oyuncu için İngiliz kulübüne bonservis bedeli olarak 1 milyon Euro ödedi. F.Bahçe'de diğer transferleri Mehmet Topal için İsnapyol Kulübü'ne 4.5 milyon Euro, Hasan Ali Kaldırım için Kayserispor'a 3 milyon 750 bin Euro, Yobo için Everton'a 2.5 milyon Euro, Bucaspor'a Salih Uçan için de Bucaspor'a 1 milyon 550 bin Euro bonservis bedeli ödendi.


Alex Cruzeiro'ya dönmek istiyor

Teknik direktör Aykut Kocaman ile yaşadığı problemler sonrası gündem maddesi olan Alex'in eski takımı Cruzeiro'ya dönmek istediği idda edildi. Brezilya basınına konuşan Cruzerio Başkanı Gilvan de Pinho Tavares, eski oyuncuları Alex ile görüştüklerini belirterek, “Kulübüyle Mayıs ayına kadar sözleşmesi var ancak o dönmek ve Cruzeiro'da oynamak istiyor. Birkaç Brezilya ekibi daha onu istiyor” dedi.



12 yıl önce