|

Nepal'e şike şoku

Nepal Milli Futbol Takımı'nda daha önce ve halen forma giyen 5 oyuncu, şike yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Yeni Şafak
16:32 - 15/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:36 - 15/10/2015 Perşembe
AA

Nepal emniyetinden yapılan açıklamada, 2008 yılında şike yaptıkları iddiasıyla Nepal Milli Takımı kaptanı Sagar Thapa'nın yanı sıra Sandip Rai, Ritesh Thapa, Bikash Singh Chhetri ve Anjan KC adlı futbolcuların gözaltına alındığı belirtildi.



Açıklamada, futbolcuların banka hesaplarının incelemeye alındığı, Malezya ve Singapur'da şike yaptığı tespit edilen bazı şahıslarla aralarında bağlantı bulunduğu bildirildi. Söz konusu oyuncuların başka ülkelerde yapılan şike olaylarıyla da benzer bağlantılar içinde olduğu, incelemelerin devam edeceği de vurgulandı.



Federasyon başkanı istifa etmişti

FIFA, Nepal futbolunda bazı finansal bazı usulsüzlükler tespit edildiği gerekçesiyle geçen yıl federasyon hakkında soruşturma başlatmıştı. Bu olayların ardından Nepal Futbol Federasyonu Başkanı Ganesh Thapa, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle bazı federasyon yetkilileri tarafından suçlanmış ve asbaşkanlık yapan 4 kişinin işine son vermesinin ardından gönüllü olarak istifa etmişti. İşine son verdiği yetkililer tarafından mahkemeye verilen Thapa, önümüzdeki günlerde yargıç karşısına çıkacak.



#Nepal Milli Futbol Takımı
#şike
#gözaltı
#Nepal Futbol Federasyonu
9 yıl önce