|

Trabzonspor'da Ünal Karaman dönemi resmen başladı

Trabzonspor Kulübü, Karabükspor'dan ayrılan teknik direktör Ünal Karaman'la resmi sözleşme imzaladı. 51 yaşındaki teknik adam imza töreninde gelecek dönemin formülünü açıkladı.

Yeni Şafak
11:14 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 19:08 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonspor, teknik direktör Ünal Karaman'la resmi sözleşme imzaladı.
Trabzonspor, teknik direktör Ünal Karaman'la resmi sözleşme imzaladı.

Trabzonspor Kulübü, Karabükspor'dan ayrılan teknik direktör Ünal Karaman'la resmi sözleşme imzaladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde 51 yaşındaki teknik adam gelecek dönemin formülünü açıkladı ve taraftarlardan destek istedi.

Ünal Karaman'ın ilk açıklamaları;
  • "Bana bu görevi verdikleri için yönetime teşekkür ediyorum. Bu şehrin sevinciyle güldüm, hüznüyle ağladım. Gücümüzün yetmediği yerde bize destek olun. Taraftarımıza sesleniyorum. Bu camia taraftarıyla güzel. Bir kaç gündür görüşüyorduk. Dün daha ciddi bir görüşme oldu. Sonrasında bize söyleyecek söz kalmadı ve buraya geldik. Ben buranın hamurunda, ben buranın mayasında varım. Formülümüz sevgi. Biz sevgi, samimiyetle bakarsak bu işin üstesinden geliriz. Kadro yapılanmasını tespit ettikten sonra nerelere takviye yapacağımızı açıklarız.
Trabzonspor, teknik direktör Ünal Karaman'la 1 yıllık sözleşme imzalandığını KAP'a bildirdi. Ünal Karaman, aylık 150 bin TL kazanacak.


Ünal Karaman, Trabzonspor'un 39. teknik adamı
  • Trabzonspor ile sözleşme imzalayan Ünal Karaman, bordo-mavili takımda görev yapacak 39. teknik adam oldu. Bordo-mavili kulübün 51 yıllık tarihinde bugüne kadar 10'u yabancı, 28'i Türk olmak üzere toplam 38 çalıştırıcı görev yaptı. Karadeniz ekibinde, üçer Belçikalı ve Alman, birer İngiliz, Brezilyalı, Bosna Hersekli ve Gürcü teknik adam çalıştı.

Şampiyon teknik direktörler Trabzonlu
  • Trabzonspor, lig tarihindeki 6 şampiyonluğuna da Trabzonlu teknik adamlarla ulaştı. Bordo-mavililer, 1975-76, 1976-77, 1979-80 ve 1983-84 sezonlarında Ahmet Suat Özyazıcı, 1978-79 ve 1980-81 sezonlarında ise Özkan Sümer ile lig şampiyonluğunu elde etti.

Karaman'ın Trabzonspor'daki görevleri

Trabzonspor'da 1990-1991 sezonunda Malatyaspor'dan transfer olan Ünal Karaman, 1999-2000 sezonunu kadar bordo-mavili takımda futbol oynayıp, takım kaptanlığı yapmıştı. 2009 Temmuz ayında Trabzonspor Sportif Direktörlük görevine getirilen Karaman, Belçikalı teknik adam Hugo Broos'un görevden ayrılmasının ardından 1 maç takımın başında sahaya çıkmıştı. Bordo-mavililer, ligin 14. haftasında Ünal Karaman yönetiminde sahasında Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etmiş ve o maçın ardından teknik direktörlük görevine Şenol Güneş getirilmişti.

Trabzonspor'un lig tarihinde görev alan teknik direktörleri şöyle:
  • Hayri Gür, Halil Özyazıcı, Harun Kırman, Ahmet Karlıklı, Erdoğan Gürhan, Altan Santepe, Kamuran Soykıray, Mustafa Ertan, Ahmet Suat Özyazıcı, Şükrü Ersoy, Özkan Sümer, İlyas Akçay, Jurgen Sunderman (Almanya), Metin Türel, Werner Biscup (Almanya), Şenol Güneş, Urbain Breams (Belçika), George Leekens (Belçika), Yılmaz Vural, Ali Kemal Denizci, Gordon Milne (İngiltere), Giray Bulak, Sadi Tekelioğlu, Hans Peter Briegel (Almanya), Samet Aybaba, Turgay Semercioğlu, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu, Vahid Halilhodzic (Bosna Hersek), Sebastio Lazoroni (Brezilya), Ahmet Özen, Ersun Yanal, Hugo Broos (Belçika), Tolunay Kafkas. Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Şota Arveladze (Gürcistan), Rıza Çalımbay ve Ünal Karaman
#Trabzonspor
#Ünal Karaman
#Süper Lig
6 yıl önce