|

Zemini eleştirdi gönderildi

Galatasaray, Sivasspor maçının ardından zeminin bozuk olması nedeniyle kulübü eleştiren Belhanda’nın sözleşmesini tek taraflı feshetti. Kulüp, Belhanda’nın bu açıklamaya kulübün imajına ve Yönetim Kurulu Üyelerinin saygınlıklarına zarar verdiğini ifade etti.

Umut Yılmaz
00:00 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 05:48 - 11/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Younes Belhanda
Younes Belhanda
Galatasaray’ın 10 numaralı oyuncusu Younes Belhanda’nın sözleşmesi yönetim kurulu tarafından tek tarafı olarak feshedildi.
Sarı-kırmızılı kulübün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Faslı futbolcunun 7 Mart’ta oynanan Sivasspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşla yapmış olduğu röportajda kulüp imajına ve yönetim kurulu üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle sözleşmesini tek taraflı ve haklı sebeple feshedildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, Belhanda’nın daha öncesinde de sözleşme ve kulüp iç disiplin yönetmeliklerine ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunduğunun altı çizildi.

YÖNETİCİLER ZEMİNLE İLGİLENSİNLER

  • Geçtiğimiz hafta Sivasspor ile 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı takımda yayıncı kuruluşa röportaj veren Belhanda,
    "Twitter’da Instagram‘da kendilerine bakmak, basında ne oluyor araştırmak yerine zemin konusunu çözmeliler"
    sözleriyle yöneticileri hedef aldığı ifade edilmişti. Faslı futbolcu ise daha sonra sosyal medya hesabından,
    “Konuşmamda başkan veya yöneticileri kast etmedim. Zeminle ilgili yöneticiler için söylemiştim”
    şeklinde yazsa da, Galatasaray yönetimi, Belhanda’nın üzerini çizdi. Galatasaray Kulübü, Faslı futbolcunun Sivasspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarının noter onaylı yeminli tercümesini de yayımladı.Mustafa Cengiz ve yönetimi, aldıkları karar doğrultusunda Belhanda’nın sözleşmesini tek taraflı feshetti.

SÖZLEŞME UZATILACAKTI

Galatasaray yönetimi, daha önce teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Belhanda’ya yıllık 1.5 milyon Euro’luk yeni sözleşme teklifi yapmıştı.
Kariyerine Galatasaray’da devam etmek isteyen Faslı yıldız da , 3.3 milyon Euro’luk yıllık ücretini 2 milyon Euro’ya indirmişti. Ancak yaşanan son krizin ardından Belhanda’nın kontratı sarı-kırmızılı takımla Florya Metin Oktay Tesisleri’nde idman yaptığı sırada sona erdirildi. Galatasaray teknik heyetinin ise yönetimin kararına katılmadığı ancak saygı duyduğu da öğrenildi.
Belhanda’nın menajeri William D’Avila ise Galatasaray yönetiminin hata yaptığını, kararın kendileri için de sürpriz olduğu ve fesih sözleşmesini incelediklerini açıkladı.
#Galatasaray
#Zemin
#Belhanda
3 yıl önce