|

2018'in en çok satan oyunları

Steam her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok satan oyunlarının listesini paylaştı. Dört farklı kategoriye ayrılan listelerde GTA V, PUBG, Far Cry 5, ve Assasin's Creed Origins oyunları zirvede yer aldı.

Yeni Şafak
11:24 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:28 - 31/12/2018 Pazartesi
Steam kış indirimi hala devam ediyor.
Steam kış indirimi hala devam ediyor.

Valve, geleneksel olarak her yılın sonuna doğru o yıl için en çok satan Steam oyunlarının bir listesini açıklıyor. 2018 yılında platformun en iyi oyunlarını sergiledi, onları "en çok satanlar", "en çok satan VR oyunları" ve "en çok eşzamanlı oyuncu" gibi farklı kategorilerde düzenledi.

Valve tam satış rakamlarını yayınlamamakla birlikte, en çok satan 100 oyununu "Platin", "Altın", "Gümüş” ve" Bronz "kategorilerine satılan kopya sayısına göre ayırıyor.

Platin kategori

Platin kategorilerinde öne çıkanlar Take-Two Interactive için büyük bir gelir kaynağı olmaya devam eden GTA V, Monster Hunter: World, Far Cry 5, Assassin's Creed Odyssey, PUBG ve Rocket League sayılabilir. Altın kategorisinde ise Kingdom Come: Deliverance, Stellaris, Assassin's Creed Origins ve Witcher 3: Wild Hunt yer alıyor.

Gümüş kategori

Gümüş kategorideki oyunlar arasında Shadow of the Tomb Raider, Dying Light ve Fallout 4 yer alıyor. Son olarak, Bronz kategorisinde diğerleri arasında Artifact, Onur İçin, Kara Ruhlar 3, Faktöryo ve Sniper Elite 4 bulunuyor.

VR oyunları

En çok satan VR oyunları listesinde Fallout 4 VR, Beat Sabre, Gorn ve Superhot VR yer alıyor. 2018'in en çok satan yeni sürümleri arasında, yukarıda belirtilen oyunların birçoğu ile birlikte, Into the Breach, Vampyre, Strange Brigade, Call of Cthulhu ve Project Hospital gibi diğerleri de bulunuyor.

Oyunlar son olarak, aynı zamanda eşzamanlı oyuncu sayısına göre kategorize ediliyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde GTA V, DOTA 2, PUBG, Rainbow Six Siege ve CS: GO, 100.000'den fazla eşzamanlı oyuncuyla bu listeyi dolduruyor.

#steam
#oyun
#game
#gaming
#PUBG
5 yıl önce